darkzlosnik Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 dziś po regulacji silnia OS 32cc benzyna i po uwolnieniu samolotu samolot zaczyna się sam rozpędzać choć silnik pracuję na najmniejszych obrotach bez dodawania gazu nie posiadam obrotomierza ani dużego doświadczenia z tego typu silnikami ale w zyciu udało mi się kilka razy ustawiać piłę czy kosiarkę myślę że to na tej samej zasadzie się robi i że w miarę dobrze obroty minimalne ustawiłem czy może są jakieś sposoby bym za samolotem nie musiał ganiać jakieś przyblokowanie kółek czy coś takiego jest to mój pierwszy model spalinowy i pierwszy który wykonałem sam od A do Z i nie zdawałem sobie sprawy ze mogę mieć taki problem śmigło jakie jest założone to 19/8 dam jeszcze kilka fotek modelu i proszę o jakiś patent na ten problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Może masz za duże śmigło lub za duży skok ? Po prawidłowej regulacji powinien stać w miejscu przy minimalnych obrotach silnika. Przynajmniej ja tak ustawiam swoje silniki. Jak juz robisz takie modele to obrotomierz powinien byc na wyposażeniu obowiązkowo. A może masz po prostu pochyły podjazd do garażu? Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkzlosnik Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 obrotomierz na pewno sobie kupie ale raczej nie w tym miesiącu ponieważ już przekroczyłem znacznie budżet na modelarstwo w tym miesiącu ale wracając do tematu śmigło jest raczej ok silnik OS 32cc śmigło 19/8 podjazd jest pochyły ale testy robiłem na ulicy tam jest prosto z tego wnioskuje ze niskie obroty za wysoko są ustawione ale jeśli próbuje je zmniejszyć silnik gaśnie spróbuje jeszcze dziś z tym powalczyć zobaczymy co będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkzlosnik Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 już jest wszystko ok silnik pracuje ładnie i na niskich obrotach nie ciągnie samolotu do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Czy możesz napisać coś więcej o modelu? Chciałbym popełnić coś podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Coś mi się wydaje że Katana mojego projektu Jak będę robił kabinę do małej extry to może spróbuję Ci wytłoczyć kabinkę która będzie idealnie pasowała do klapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi