Konrad_P Opublikowano 31 Lipca 2019 Opublikowano 31 Lipca 2019 No ale zanim będzie Szczecin jeszcze jedne zawody w Trnavie i zaraz po MŚ. Jadę na Contest przed MŚ żeby zobaczyć jak lata Świat. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
kielonnn Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Chciałem Was zapytać. Szukałem w Internecie timer ktory by odliczał czas 10 min tak jak na zawodach. Moje radio stary JR ma timer, ale nie mówi, a patrzenie na radio rozprasza i ciężko się skoncentrować szczególnie na małej wysokości. Z racji że głównie latam sam potrzebowałem coś na telefon na androida. Znalazłem w Internecie konkretnie pod f5j jeden: fxj companion którego za cholery nie mogę nigdzie pobrać. Po dłuższym czasie znalazlem timer który w 90 % spełnił moje oczekiwania. (Brakuje mu tylko przed 10 min tych 30 sekund na start). Timer odlicza czas od 10 minut co 30 sekund w dół,a ostatnią minutę co 5 sekund. Fajny do treningu. Jeżeli posiada ktoś coś.lepszego niż to co ja znalazłem poproszę o link. Może komuś się przyda: „Talking Countdown Timer L” https://play.google.com/store/apps/details?id=ypsilon.app.cdn
Marcin.O Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 https://www.conrad.pl/p/minutnik-621250-23-h59-min59-s-mowiacy-bialy-621250 Coś takiego wystarczy
a74BACK Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Musisz sobie kupić gadające pudełko ! Widziałem na żywo. Gada jak żywy modelarz !
TommyTom Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Wyślij maila na PW. Prześlę Tobie dwie wersje plików dźwiękowych na telefon.
Konrad_P Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Musisz sobie kupić gadające pudełko ! Widziałem na żywo. Gada jak żywy modelarz ! Tia, tylko gdzie takie cudo można kupić. A już na poważnie to we środę wyjeżdżamy na Contest przed MŚ F5J. Niestety pogoda zapowiada się zła zarówno na Contest jak i na same MŚ. Będzie ponoć powtórka z zeszłorocznych ME. Jakiś cyklon z nad wysp spodziewany jest w Europie środkowej około czwartku i ma wpływać na pogodę do końca przyszłego tygodnia. Tak więc właśnie rozglądam się za jakąś poważną ołowiową sztabą coby mi modelu ten cyklon nie zabrał na zawsze.
Wiesiek1952 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Lista zgłoszonych na Eurotour w Szczecinie właśnie osiągnęła 30. (rc-szczecin.pl)
Konrad_P Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Team Samba jeszcze nie cały się zapisał ale podejżewam, że stawi się w komplecie. Po MŚ dopiero zaczną się na poważnie zapisywać. Będzie na pewno sporo pilotów.
a74BACK Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Tia, tylko gdzie takie cudo można kupić. A już na poważnie to we środę wyjeżdżamy na Contest przed MŚ F5J. Niestety pogoda zapowiada się zła zarówno na Contest jak i na same MŚ. Będzie ponoć powtórka z zeszłorocznych ME. Jakiś cyklon z nad wysp spodziewany jest w Europie środkowej około czwartku i ma wpływać na pogodę do końca przyszłego tygodnia. Tak więc właśnie rozglądam się za jakąś poważną ołowiową sztabą coby mi modelu ten cyklon nie zabrał na zawsze. W sumie patrzę na pogodę i coś jest na rzeczy, zaczyna wiać i mam nadzieję, że będzie ! To sobie polatamy na górkach .-) Bo zmęczyło mnie to płaskie ostatnio
Konrad_P Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 W sumie patrzę na pogodę i coś jest na rzeczy, zaczyna wiać i mam nadzieję, że będzie ! To sobie polatamy na górkach .-) Bo zmęczyło mnie to płaskie ostatnio Ciebie chłopie to trzeba nawrócić na prawdziwą wiarę bo błądzisz od dawna. :) Co to za emocje latać prawo lewo i tak 10x. Jedyne emocje to chyba tylko to czy przeleciałem patyka czy nie. Se polataj 500m albo i więcej od siebie tak z 50m na glebą modelem to zobaczysz wówczas emocje. Adrenalina uszami i nosem tak wali że nie wiem. A jak już jesteś 1,5km od siebie i trza wrócić z tych 100-200m to dopiero zabawa.
a74BACK Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Ja te emocje już przerabiałem gdzieś od połowy lat 90. Już mi wystarczy... Zresztą latam sobie od święta w F3J i naprawdę mi to wystarczy ! Ostatnie 10 dni wystarczająco się naoglądałem latania w termice.
pabork Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Dobrze, że każdy lubi co innego Bo byłby tłok! ????
Konrad_P Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Dobrze, że każdy lubi co innego Bo byłby tłok! Tłok to będzie od czwartku. Startuje 197 pilotów po 18 -tu w jednej kolejce. Na 100% będzie się działo. Tu spuszczenie modelu na 1s może spowodować latanie nie swoim modelem.
Konrad_P Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 A miało być tak pięknie. Ponieważ Polska ekipa to porządni ludzie wiec pogoda postanowiła nas oszczędzić jako jedynych. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Ale żeby nie było tak pięknie to te kut.... zbolale przeziebily mnie. Oszołom nastąpiło klime tak ze w nocy szron był na szybach w ja po polar i czapeczke (zimowa) chciałem lecieć. Na szczęście goście mocno spali wiec cichcem wyłączyłem. Ja spałem pod kołdra i dwoma kocami a Wiesław z Adasiem cycki przez całą noc chlodzili zboczency. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka 1
Konrad_P Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Jeszcze ze 3-4 h i może zaczniemy. Niestety organizator jest ten sam co w Kravi wiec czekamy sami nie wiemy na co ale kurde czekamy. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Miasteczko powoli wstaje z kolan. Jeszcze nasi sąsiedzi z za plecow Ukraincy jeszcze się ociagaja. Chyba wczoraj musiało być grubo bo pewnie śpią. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
TommyTom Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Polecieliście już pierwszą rundkę? Wychodzi jakoś ćwierć kilometra do 18-go stanowiska startowego Po flagach widać ze macie kolorowo. Nie mylić z tęczą.
Rekomendowane odpowiedzi