Konrad_P Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 E tam. Czekamy. Niby o 11.30 ale jeszcze ceremonii nie było i tradycyjnego przejścia. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Kurde czekamy. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Kurde daleko. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Niestety znów ladowanie za zero. Ciut za lekki miałem model. Niepotrzebnie wyjolem balast. Teraz 2-3h przerwy. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka A to legenda światowego modelarstwo. To są nasi sąsiedzi. Swieta ekipa a Jo zajebiście sympatyczny gość. Było duża przyjemnością oglądać jak Jo ustawia swój model. Cóż szezona przez nas teoria ustawiania modeli prawie się pokrywa z tym co sobie Jo ustawia. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Się zaczęło. 36m Hucaliuka okazało się bardzo wysoko bo w następnej gość poleciał z 12 m a i to było dużo bo w kolejnej ktoś zaczął z 8m. Tyle że słońce zgasło i teraz już czwarte zero. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Turystyka daaaaaleka się właśnie zaczęła. 6 turystów podąża po modele. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Kolejna obserwacja. Jest sporo modeli zasilanych 5 lub 6s. To już nie nowinka tylko moim zdaniem tendencja. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Integracja postępuje krok po kroku. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Kolejne spostrzeżenie, coraz więcej pilotów zaczyna naśladować Ariena, czyli w pierwszej fazie lotu tuż po wyłączeniu silnika zaczynają krążyć na strasznie dużych kątach. Dopiero po osiągnięciu bezpiecznej wysokości przechodzą w płaskie krążenie. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Poza naśladownictwem, czy jest do tego jakaś teoria? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Konrad dobrze piszesz i ciekawe spostrzeżenia dawaj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Kąt przechylenia, a za tym promień krążenia zależy od średnicy komina. Im niżej tym bąble termiczne mniejsze - węższe, więc trzeba krążyć ciaśniej. Bardziej mnie zastanawia dynamiczne krążenie na silniku, bardzo ciasno, na pełnej mocy. Czy chodzi o "podcięcie" bąbla termiki, żeby szybciej się oderwał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_Byrski Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Konrad, a wiesz jak wygląda komin? U dołu wąski, u góry coraz szerszy. Może dlatego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Wojtek masz absolutnie racje tyle ze to krążenie na takich kątach ma jeszcze zajebis.... energię. To krążenie jest naprawdę bardzo szybkie i na bardzo dużych kątach. Ja nie filozofię tylko opisuje to co widzę. Teraz latalem i dolatalem. Kolejkę przede mną praktycznie nikt nie dolatal wiec postanowiliśmy z Adasiem zrobić górę. Kurde trafiliśmy w taki komin ze po 1 min. bylem na 500m szkoda ze tak wysoko zacząłem, było 180m. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Całą Nowa Zelandia lata na 4s i 650mAh Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Kurde jutro znów lecę pierwszy bo moto szybowiec no musiał po prostu wystartować. Zły jestem. Teraz jest świetna termika i miałem nadzieję na dobry lot. Jutro o 8 to będzie ciężko. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Dziś powiem tylko jedno. Ostatni raz mieszkam z tymi oszolomami. Iglo robią z pokoju. Jak wrócę to ich tak obsmaruje na forum, a zwłaszcza tego łysego Potocza, przywódce bandy dwojga, że im kapcie z nóg popadają.Dzisiejszy dzień wypadł całkiem fajnie. Niestety przy tylu zawodnikach mało się lata.Jak pisałem jutro rano lecę pierwszy co jest nie fajna wiadomością. No ale trzeba będzie powalczyć.No i ostatnie na dziś spostrzeżenie. Nie ma na tych zawodach dominującego modelu. No może poza Explorerem. Ten model przeważa nad innymi. A tak jest trochę Plusów, plusów X i X5, kilka SENSE, Perfection i Dynamikow. I kilka innych. Liczyć nie liczyłem ale myślę że jest około 15 typów modeli.Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Kondziu jak zwykle na innych zawodach był i w innej saunie mieszka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Tiaaaa. Klima pluje 7 stopni czyli sauna jak się patrzy. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 No to wesoło tam macie, skoro gadacie ze sobą przez forum kto ma fakebooka może sobie obejżeć 1 dzień w skróce https://www.facebook.com/nicknickbox/videos/10219450977568538/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Konrad jak dla mnie to i tak o dwa stopnie za dużo, skoro na zewnątrz jest +25 Poza tym z gorącą głową nie zrobisz wyniku, trzeba do tematu podejść na chłodno . Powodzenia i dobrej atmosfery i wielu wrażeń życzę. Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Trochę się trzęsie bo idę i trzymam w iednej ręce. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Pierwszy dzisiejszy lot do skreślenia. Teraz był mój drugi i było OK. Dolatany ale brakło paręnaście sekund. Jak na tylu startujących to jest zadziwiająco mało kolizji. Był do tej pory tylko jeden powturkowy lot i jeden lekko uszkodzony model. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Jeden lekko uszkodzony model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Trochę tkaniny, węgla i żywicy i będzie jak nowy Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Ten spadł z niewyjaśnionych powodów zresztą tak jak Japoński. Japończyków spadł z 10m przy pochodzeniu do ładowania. Straty do naprawienia. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Właśnie byłem w hotelu się rozliczyć i postanowiłem być dobrym kolega i włączyć klime żeby schłodzić pokój. Cóż dziś w cieniu jest 34 wiec klime ustawiłem wiec klime na 29 stopni.A co, jak tos tam Kubie tak Kuba komuś tam. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Czytam, że wzajemna miłość rozkwita A co, jak się bawić, to się bawić Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Ja kurde jestem na urlopie wiec bawię się na całego. Jest naprawdę zajebiscie to jeden z najfajniejszy moich urlopów. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi