cZyNo Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 No a wracając do zawodów, to wśród naszych zdecydowanie najlepiej latał Jarek. Finalne miejsca nie oddają jakości latania. Nikt z nas tam obecnych nie może sie z nim porównać. Do 6 kolejki był wciąż w I dziesiątce. Ale niestety końcówkę zawodów miał nie najlepszą. A wszystko zaczęło sie w 5 rundzie, 1 skupinie, gdzie nastąpił pogrom. 8 całkiem dobrych zawodników nie wylatało nawet 4 minut, a tylko jeden wylatał pełen czas. I to świadczy o dziwnych warunkach jakie trafiały się na tych zawodach, ale i o strategii. 13 godzin temu, Konrad_P napisał: Byłoby jeszcze lepsze miejsce gdyby w jednym locie Jurek się nie zgubił. Chłop zapomniał że F5J to spokojna dyscyplina i pstryczek do pstryczka włączający coś to dużo za dużo i trzeba się skupić na krążeniu a nie na pstrykaniu. Trzeba wyraźnie powiedzieć że lata stareńkim modelem, drewniakiem o wadze prawie 1800g i muszę wam powiedzieć, że jak tylko złapał szczątkową termikę to po 3 góra 4 kółkach Nie wierzcie Konradowi - ja tylko jednego pstryczka nie włączyłem Poza tym co za spokojna dyscyplina, skoro Konrada gdy lata, to trzeba go ciągle opierdzielać żeby uspokoił rozdygotane palce??? I mój model to żaden drewniak, tylko piękny całolaminatowy (nie licząć ogona model) A że zaprojektowany w 2010 roku do latania w innej klasie, to już inna bajka. Jednak ma również kilka zalet - można poszaleć po niebie z całkiem sporą prędkością - nie ma obawy że coś odpadnie lub rozleci gdy tak sie leci. - nie czuje presji ustępowania innym w moim kominie. Waga i masywność zapewne zrobi swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 2 godziny temu, Wiesiek1952 napisał: Kasa wycieka bokami - te boki to "swoi" albo "bardziej swoi". Masz jakieś konkretne zarzuty i dowody, czy tak tylko marudzisz w stylu "rząd to banda złodziei i pijaków"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Samba Cup info z wczoraj na FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_Byrski Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Kto śpi na lotnisku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Na pewno Jarek. My z Tomkiem mamy hotel. Jak się pojawi Tomek to pewnie też będzie spał na lotnisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Ja, Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 To wygląda na to że poza naszą dwójką wszyscy śpią na lotnisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_Byrski Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Ojoj, będzie ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Prognozy trochę się poprawiły, ale mokrość może nam przeszkadzać, szczególnie w niedziele. Ale najbardziej w czasie Tomboli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Tak sie zastanawiam....skoro mam spać w aucie to stawiam je na parkingu czy na miejscu dla namiotów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 No tam trochę przestrzegają wyznaczonych miejsc na namioty i samochody. Ale nie stoi nic na przeszkodzie żeby pod wieczór podjechać do namiotów i się wygodnie przespać. W piątek i sobotę ganiali (trochę) ale potem im przeszło. EDIT No i dobrze jest zameldować się jak najszybciej żeby postawić namioty jak najbliżej startu. Ostatnio na 16 pole startowe 2 minuty z hakiem trzeba było iść z naszego obozowiska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 spacer dobrze robi ja na pewno za szybko nie będe Mam już plan na pierwszą rundę - wystarczy że polecę jak Jo, który jest obok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Plan zawsze dobrze mieć ale ten Jo to jak dla mnie mało znana osoba no i gdzie obok? Też mam plan - latać nisko i powoli. Zawsze to szansa że model przeżyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Ja tam nie wiem czy Jo to tak mało znana osoba Obok mnie w pierwszej rundzie. A zawody w nagrodę za poprzednie, tym razem zaczniesz ty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 A skąd wiesz? Masz już listę. Kurde podziel się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 chcesz sie denerwować za w czasu? MATRIX.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zawsze biednemu wiatr w oczy. Nie dość, że w pierwszej rundzie i pierwszej grupie to jeszcze z 18 pola. Przerąbane. Dzięki za listę. EDIT Ale grupę wylosowałem już gorzej chyba nie można było. Radek, Primorz, Ludek obaj Vostrelowie. Przerąbane - lot do skreślnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Dasz rade. Nie takie rzeczy robiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Nie mniej będzie na pewno fajnie. Zapowiada się wietrzna pogoda więc będzie ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Głowy nie dam, że będzie jakoś specjalnie wietrznie. Znów gorąc będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi