Francka Opublikowano 27 Czerwca 2022 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Jak zawsze Piotr super fotki nadaja się na tapety do Windows 1
Sage Opublikowano 27 Czerwca 2022 Opublikowano 27 Czerwca 2022 28 minut temu, Francka napisał: Jak zawsze Piotr super fotki nadaja się na tapety do Windows Dzięki Franku za dobre słowo. Jeszcze raz wilekie podziękowanie za fajne spotkanie u Was na przepięknie przygotowanym lotnisku. Macie wspaniałych ludzi, z wielka pasją nie tylko do modelarstwa jako takiego ale również to tworzenia i utrzymania takich wielkich rzeczy jak Wasze lotnisko. Nie widziałem jeszcze Waszej modelarni. Szkoda, że weekend mija tak szybko. Chciałoby sie jeszcze polatać, pogadac ... Do zobaczenia we wrześniu . PS Dziękuje, że uchwyciłeś jeden z pierwszych lotów GP i który znalazł sie na filmie ze spotkania. 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 27 Czerwca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 27 Czerwca 2022 Na koniec relacji z Wyr(ów) zostawiłem najlepsze, przynajmniej dla siebie. Oblot GP 14 Velo. Zacznę od początku. Już od ładnych paru lat chodziła mi po głowie duża makieta szybowca. Wspólczesnego polskiego wyczynowego szybowca. Obowiązkowo z chowanym podwoziem. Szybowca którym można by poszukać termiki i za chwilę mocno przegonić. Myślałem o Dianie. Był Styczeń 2020 roku. Praca, praca, praca. Projekt w USA. Pociąg z Baltimore do Bostonu. Zaglądam na pfmrc.eu. Paweł, z którym znamy się wtedy od wielu lat wirtualnie z forum helikopterowego, rozpoczyna relację ze składania GP Velo 14 polskiego producenta. Zapytanie do Pawła na PW i jego szybka odpowiedż. Już jest, polski wyczynowy szybowiec w skali 1:2.5, nowoczesna smukła sylwetka, profil zaprojektowany specjalnie pod ten model tak aby umożliwiał szeroki zakres prędkości i wiele ustawień spływu, chowane podwozie no i co najważniejsze polski producent. Potem Covid 19, który moją branże mocno pogrąża. Model zamawiam siedząc w hotelu na 2 tygodniowej izolacji po otrzymanym pozytywnym teście PCR na obecność wirusa Covid w miejscowości Samarinda, Indonezja, w Sierpniu 2021. Jak się póżniej okazuje, wynik był fałszywy, ale to na inną opowieść przy piwie na lotnisku. Model odbieram osobiście w Styczniu 2022. Poznaję Maćka producenta modelu. Parę fotek. Samarinda, Indonezja. Kwarantanna z widokiem ... Model gotowy do odbioru . Kwiecień 2022. Zaproszenie od Franciszka z klubu Gwarek na oblot na lotnisku modelarskim na Wyrach. Lepiej być nie może dla takiego nowicjusza w tej dziedzinia jak ja . 23 Czerwca. Lotnisko MKS Gwarek. Pierwszy lot zarejestrował Franciszek. Od 4.10 min filmu. 2 kolejne loty. W sumie przez 2 dni wykonałem 7 lotów. Co mogę powiedzieć. Pamiętam jak kilka lat temu przesiadłem się z 'popularnych' laminatowych motoszybowców na Respact'a. Przepaść. Podobnie jest tutaj. Przelatałem 2 lata Ventusem 4 mtr od Valenta models w różnych warunkach. To jest miłość od pierwszego lotu. Zupełnie nowa jakość latania. No i brak napędu a nie 'gra komputerowa'. Dziękuje Maćkowi za Swietny model, za cierpliwość kiedy dzwoniłem i prosiłem o to i tamto. Pawłowi i Tomkowi za pomoc przy zakupie czerwonych hamulców. Pawłowi za to, że kilkukrotnie pozwolił polatać swoim GP, za pomoc przy oblocie i pierwszych lotach bez napędu. Andrzejowi za 'dżiewiczy' hol. Cdn. 7
silesia_system Opublikowano 28 Czerwca 2022 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Jak się wlatasz to docenisz warunki przelotowe modelu. kręcenie komina nisko i daleko od pasa pomimo braku napędu okaże się możliwe i co najważniejsze bezpieczne. Spotkanie trzeba powtórzyć nie zrobiliśmy sobie fotki z Jurkiem w trójkę . 1
Maciek82 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Piękne foto- relacje ? szkoda że nie dałem rady wpaść na Wyry ale obecne przygotowania do targów pochłaniają nawet weekendy... ciesze sie że GP daje satysfakcje w locie , to sprawia że i w te weekned-y lepi sie modele przyjemniej ? 4
Sage Opublikowano 2 Lipca 2022 Opublikowano 2 Lipca 2022 Kilka kolejnych fotek od Tadzia. Tylnia kanapa. Wiem, że w międzyczasie silnik się pomału dociera. Oblot zbliża się wielkimi krokami . 2022-07-04 Stinson Reliant Tadzika (2).mp4 3
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 16 Lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 16 Lipca 2022 Jest już pierwsza foto relacja z targów Segelflugmesse, które właśnie odbywają się w Niemczech w dniach 15-17 Lipca. Proponuje oglądać przy kawie . Jest też on-line stream https://onilnestream24.xyz/Segelflugmesse/ Stoisko RC Model Project . Trzymamy kciuki za Maćka. 4 1
Maciek82 Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 Dzięki, wygląda na to że trzymane kciuki pomogły ? wrzuciłbym zdjęcia z niedzieli ale w zasadzie nie ma co pokazywać bo zostały tylko stojaki choć i na nie byli chętni ? Fajna impreza, sporo wystawców, trochę nowości i mnóstwo lotów w wykonaniu dobrych pilotów.Osobiscie najbardziej urzekły mnie pokazy makiet jetòw do muzyki... ehhh chyba segelflugmese będzie już stałym punktem programu i dla naszej firmy ? 2
Sage Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 2 godziny temu, Maciek82 napisał: Dzięki, wygląda na to że trzymane kciuki pomogły ? wrzuciłbym zdjęcia z niedzieli ale w zasadzie nie ma co pokazywać bo zostały tylko stojaki choć i na nie byli chętni ? Fajna impreza, sporo wystawców, trochę nowości i mnóstwo lotów w wykonaniu dobrych pilotów.Osobiscie najbardziej urzekły mnie pokazy makiet jetòw do muzyki... ehhh chyba segelflugmese będzie już stałym punktem programu i dla naszej firmy ? To nie kciuki a dobry produkt, taki się zawsze wybroni. Gratulacje ! Tak trzymać . Ładna ta grafika GP 15 Jeta. Od 17:38 min ... szkoda, że w pionie, co to za moda nagrywać w pionie ? 2
Ares Opublikowano 21 Lipca 2022 Opublikowano 21 Lipca 2022 Historia zatoczyła koło :Pan Grzegorz Peszke niegdyś czołowy modelarz w klasie F3B , obecnie buduje prawdziwe szybowce, które z kolei w formie makiet RC są produkowane i jak widać już dobrze znane . Wspaniałe modele i kawał doskonałej roboty. Powodzenia! 2 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Środa, godzina 1900 czasu Polska północna . Czwartek, godzina 0620. Czwartek, godzina 1200 czasu Polska południowa. Piątkowy wschód słońca na lotnisku . No i powrót ... 7
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. silesia_system Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Oj Piotrze jesteś pozytywny wariat, tyle kilometrów ale chyba było warto Dziękujemy za wizytę, rozmowy, zdjęcia no i wspólne latanie. Kilka ujęć tym razem bardziej ruchomych poniżej. 7 1
Sage Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Paweł, czy było warto ? Do Was zawcze warto. Już tak łatwo się mnie nie pozbędziecie . Wielkie dzięki za poświęcony czas w środku tygodnia. Za te wszystkie hole. Uwagi. Rady. Wyrozumiałość Żony. No i dzięki za super ruchomą pamiątkę ! Pozdrowienia dla Was wszystkich z północnych stron. PS Udanego urlopu na pólnocy, przede wszystkim pogody, co byście rodzinnie odpoczeli .
Krzysiek67 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Cześć. Fotki z oblotu już były, ale że bez filmu się nie liczy, więc wrzucam krótki filmik z dzisiejszych lotów Harmonem. Piotrze dzięki za "kamerowanie". Myślę że Piotr doda też trochę fotek z dzisiejszych lotów w Chwarznie. Przepraszam za jakość, ale YT strasznie ją pogarsza, oryginał jest o wiele lepszy. 3
Sage Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Ostatnie dni Sierpnia na polu. Kilka moich fotek. Wilga Piterka. Jeden zbiornik przepalony stacjonarnie. 2gi podczas jazdy po polu. 3ci będzie już w powietrzu. Czekamy na pogodę. Oblot Toxic'a Michała. 3 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 19 Września 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 19 Września 2022 Krótki wywiad z p. Gruchalskim i "jego" Orlik. 6
ahaweto Opublikowano 20 Września 2022 Opublikowano 20 Września 2022 Tak jak p. Jerzy opowiadał o swoich początkach, mógłbym i o sobie opowiedzieć ?. Do momentu szybowców i modeli na uwięzi. Zapewne koledzy z mojego pokolenia również. P. Jerzy poszedł w "duże lotnictwo" a My zostaliśmy w "małym lotnictwie" a z czasem spełniliśmy swoje marzenia i weszliśmy w RC. I jest fajnie ! ? 2
Irek M Opublikowano 21 Września 2022 Opublikowano 21 Września 2022 Witam Mam takie nietypowe pytanie do kolegów z 3city. Czy byliby chętni zaprezentować swoje modele w czasie festynu w szkole podstawowej we Wrzeszczu? Pomyślałem, że takie duże modele od ok. 2m rozp. w górę bardzo urozmaiciłyby festyn. Np. jednoczesne odpalenie silników w silnikach kilkudziesto cm3 zrobiłoby wrażenie ?A może jakiś pokaz śmigłowcem? Boisko o 40x20 ogrodzone płotem. tylko niestety wszystko to za symboliczną laurkę lub dziękuję. Impreza dopiero albo już w czerwcu więc może coś się urodzi do tego czasu. z góry dziękuję ?
darod07 Opublikowano 21 Września 2022 Opublikowano 21 Września 2022 2 godziny temu, Irek M napisał: Witam Mam takie nietypowe pytanie do kolegów z 3city. Czy byliby chętni zaprezentować swoje modele w czasie festynu w szkole podstawowej we Wrzeszczu? Pomyślałem, że takie duże modele od ok. 2m rozp. w górę bardzo urozmaiciłyby festyn. Np. jednoczesne odpalenie silników w silnikach kilkudziesto cm3 zrobiłoby wrażenie ?A może jakiś pokaz śmigłowcem? Boisko o 40x20 ogrodzone płotem. tylko niestety wszystko to za symboliczną laurkę lub dziękuję. Impreza dopiero albo już w czerwcu więc może coś się urodzi do tego czasu. z góry dziękuję ? Jeśli będę na miejscu w tym czasie to jestem chętny. Co to za festyn?
Rekomendowane odpowiedzi