Konrad_P Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Paweł nie chce się z Tobą spierać, naprawdę jest mi to obojętne dlaczego jesteś w domu i jak to się nazywa. Być może nazywa się to faktycznie kwarantanna, ale mi chodzi o tą inną kwarantannę. No i tu jest problem w dogadaniu. PS Naprawdę nie jest to aż tak istotna jak to się nazywa, byle byśmy zdrowi byli a może to się nawet nazywać więzienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 23 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Dam radę :-)) Konradzie opierajmy się na przepisach bo na ich podstawie podejmowane są takie rozstrzygnięcia: art. 2 ust 12 Ustawy z dnia 5 grudnia 2008r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi ( t.j. Dz. U. z 2019r. poz. 1239 z późn. zm.) "kwarantanna – odosobnienie osoby zdrowej, która była narażona na zakażenie, w celu zapobieżenia szerzeniu się chorób szczególnie niebezpiecznych i wysoce zakaźnych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 1 minutę temu, Paweł Praus napisał: Dam radę :-)) a Starą masz w domu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Zaczęły już leczyć , podają ""Arechin """ nareszcie się zdecydowali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 9 minut temu, Paweł Praus napisał: "kwarantanna – odosobnienie osoby zdrowej, która była narażona na zakażenie, w celu zapobieżenia szerzeniu się chorób szczególnie niebezpiecznych i wysoce zakaźnych Zgodnie z tą definicją ja nie mam racji a Ty ją masz i nie ma to tamto. Cóż ja mam być może lekkie zboczenie ponieważ w obsłudze przepracowałem ponad 20 lat w zamkniętej służbie zdrowia i za moich czasów kwarantanną - pewnie jak widać żargonowo, nazywano odizolowanie osoby chorej od zdrowego społeczeństwa. Ale nic to najważniejsze że mamy konsensus. 4 minuty temu, Artur Lis napisał: Zaczęły już leczyć , podają ""Arechin """ nareszcie się zdecydowali Szczerze powiem, że czas był najwyższy. Teraz najlepiej do weterynarzy się udać po lek bo mają (o ile jeszcze) zapasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Czyli CHININA. Ja już chyba piątą zgrzewkę INDIAN TONIC wyduldałem , co druga z GINem różnych marek, ale chyba nasz LUBUSKI najlepszy...Polecam zestaw na ten trudny czas:1/3 gin 2/3 Tonic. Skutkuje Na razie ... I abyśmy zdrowi byli. A.C. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 23 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 18 minut temu, d9Jacek napisał: a Starą masz w domu??? Co masz na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 8 minut temu, Paweł Praus napisał: Co masz na myśli? kobitę/żonę/babę...dowolnie bo ja mam ,wali jej w dekiel że hohoho i nie bardzo wiem co mam zrobić? a tu wariant starej bajki ale zgodny z duchem czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 23 minuty temu, d9Jacek napisał: kobitę/żonę/babę...dowolnie A pamięta Kolega Jacek jak się oświadczał? Wtedy Ta Dziewczyna to był CUD natury. No Panie Jacku, Kochamy nasze Żony jakie by nie były I nie ma inaczej U mnie, ostatnio zauważyłem, ze moja Kobieta jakby milsza się stała. I nie wiem cholerka dlaczego...? Ale mi to pasuje A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 23 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 31 minut temu, d9Jacek napisał: kobitę/żonę/babę...dowolnie bo ja mam ,wali jej w dekiel że hohoho i nie bardzo wiem co mam zrobić? a tu wariant starej bajki ale zgodny z duchem czasu Jestem kawalerem z odzysku (to chyba wiesz) i zbyt wysoko cenię sobie ten stan aby go zmieniać :-)) Ale starą mam 12letnią do odkażania :-)) 18 minut temu, AndrzejC napisał: A pamięta Kolega Jacek jak się oświadczał? Wtedy Ta Dziewczyna to był CUD natury. No Panie Jacku, Kochamy nasze Żony jakie by nie były I nie ma inaczej U mnie, ostatnio zauważyłem, ze moja Kobieta jakby milsza się stała. I nie wiem cholerka dlaczego...? Ale mi to pasuje A.C. Bądź czujny bo pewnie czegoś wkrótce będzie czegoś chciała (najczęściej kasy)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 21 minut temu, AndrzejC napisał: A pamięta Kolega Jacek jak się oświadczał? Wtedy Ta Dziewczyna to był CUD natury. No Panie Jacku, Kochamy nasze Żony jakie by nie były I nie ma inaczej U mnie, ostatnio zauważyłem, ze moja Kobieta jakby milsza się stała. I nie wiem cholerka dlaczego...? Ale mi to pasuje A.C. taaaaaaaaaa..pamięć mam dobrą...moja też milsza jak by była, ale krótko to trwało 4 minuty temu, Paweł Praus napisał: Jestem kawalerem z odzysku (to chyba wiesz) i zbyt wysoko cenię sobie ten stan aby go zmieniać :-)) Bądź czujny bo pewnie czegoś wkrótce będzie czegoś chciała (najczęściej kasy)... nie wiedziałem tego bo i skąd...raczej rozmawialiśmy na tematy silnikowe a nie rodzinne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Wrocilem przed chwila z mojego sklepiku ( 5 min. piechotka ) i nagle uswiadomilem sobie jak spokojnie na naszym niebie sie zrobilo ! Mieszkam okolo 15-20 km w linii prostej od lotniska KASTRUP , a dopiero dzisiaj dostrzeglem , ze NIC nie lata !!! Lotnisko obsluguje ponad 30 mln pasazerow ( W-wa ok 18 ) i zatrudnia okolo 23 000 osob ( teraz to moze ze 3 000 ) , ale poza lotami "towarowymi" wiele sie chyba nie dzieje. Zreszta popatrzcie na loty nad Europa. Co piaty samolot to jakis DHL lub UPS. https://planefinder.net/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 2 godziny temu, AndrzejC napisał: U mnie, ostatnio zauważyłem, ze moja Kobieta jakby milsza się stała. I nie wiem cholerka dlaczego...? A może to wpływ tej.. eee.. chininy...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 23 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Coś jest na rzeczy, jeśli byłoby inaczej to po co rząd przejmowałby cały rynek tego leku...teoria spiskowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Dobrą teorią spiskową jest temat maseczek z Chin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Jakbyśmy sami wyprodukować nie potrafili... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 13 godzin temu, robertus napisał: Dobrą teorią spiskową jest temat maseczek z Chin. To będą , maski 2 w 1 z Chin od razu z dostarczonym korono-wirusem za free ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 "Polska nie zezwoliła na przelot rosyjskich samolotów przez swoją przestrzeń powietrzną z pomocą do Włoch. To podłość na poziomie polityki publicznej. Tym bardziej, że pomoc ta trafiła do kraju sojuszniczego UE i NATO. Rosja nie powinna od tej pory w żadnym wypadku wychodzić naprzeciw Polsce. W niczym" - napisał rosyjski senator Aleksiej Puszkow. Pozostawie bez komentarza , zeby nie POLITYKOWAC .......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 16 minut temu, jarek996 napisał: "Polska nie zezwoliła na przelot rosyjskich samolotów przez swoją przestrzeń powietrzną z pomocą do Włoch. To podłość na poziomie polityki publicznej. Tym bardziej, że pomoc ta trafiła do kraju sojuszniczego UE i NATO. Rosja nie powinna od tej pory w żadnym wypadku wychodzić naprzeciw Polsce. W niczym" - napisał rosyjski senator Aleksiej Puszkow. Pozostawie bez komentarza , zeby nie POLITYKOWAC .......... fake-news , niestety powielany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Puszkow i wszystko jasne... Ten facet jajo by sobie dał wyciąć, jeżeli by to mogło zaszkodzić Polsce. Nie pierwszy raz takie bzdury wygaduje. Tak, jak i jego pryncypał... Obaj po jednych pieniądzach. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/koronawirus-polski-msz-dementuje-wstrzymanie-rosyjskich-przelotow-do-wloch/rhthv5k A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi