robertus Opublikowano 6 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2021 Dzięki pomocy Jarka udało się zrobić trochę zdjęć. Nawet fajnie widać dopalacz. 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano 15 Czerwca 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 15 Czerwca 2021 Popatrzyli na dopalacz za dnia, to obejrzyjcie wieczorkiem 5
robertus Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Opublikowano 30 Lipca 2021 Z wizytą w Łasku i Archeo Mały i duży. 3
robertus Opublikowano 9 Września 2021 Autor Opublikowano 9 Września 2021 Uprzejmie donoszę, że buduje się MiG na Słowacji. Kolega Tomas jest tylko w grupie DSP na FB i pozwolił abym podzielił się postępami z budowy. Model będzie miał parę zmian, np będzie podwozie. Dodam tu tez zdjęcia z wymiarami jakby ktoś potrzebował. Wracając do Tomasa. Stan na teraz jest taki, prace trwają... 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano 11 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 11 Lutego 2023 Wiesiek się nie chwali na forum to ja go pochwalę. Super wszedł jego MIG. Oblot udany. Gratuluję! 6
model Opublikowano 11 Lutego 2023 Opublikowano 11 Lutego 2023 Gratulacje z udanego oblotu ? Nie powiem ale... MIG 21 bardzo mi się podoba, przy okazji chciałem zapytać o hol do wyrzutni ( co to za lina, guma, czy jeszcze co innego ile metrów potrzeba żeby wystartować piankowy lub balsowy edf? i gdzie można nabyć taki hol ?
Vesla Opublikowano 11 Lutego 2023 Opublikowano 11 Lutego 2023 Dziękuję Robert. Nie chwaliłem się bo czekam na jeszcze jeden filmik z drona. Lepsze ujęcia z lotu. Mig został oblatany. Muszę zbadać zasilanie bo mi na chwilę obcięło silnik. Nie wiem czy Bateria ma za małe C 50C czy ESC za mało Amperów, 80A do tej 70mm 6s turbiny. Lata fajnie. Nie miałem problemów ze statecznoscią. Dodam kilka zdjęc z budowy. Robiony był z planów Roberta z moimi modyfikacjami. Skrzydlo wykonane jak w planach z pianki. Kadłub cięty drutem na gorąco z bloków EPP do cwiczeń jogi. ? I już przy końcowym malowaniu. Ledwo mieści sie w aucie. Katapulta to są dwa odcinki gumy fi6mm i 10m liny. Jutro dodam fotki tego katapulty jak aktualnie wygląda. Całość robiona. Rampa z rurek pcv. Pedał startowy wcześnoej był ze slejki w tym zaszalałem i zrobiłem z karbonu. 10 godzin temu, model napisał: Gratulacje z udanego oblotu ? Nie powiem ale... MIG 21 bardzo mi się podoba, przy okazji chciałem zapytać o hol do wyrzutni ( co to za lina, guma, czy jeszcze co innego ile metrów potrzeba żeby wystartować piankowy lub balsowy edf? i gdzie można nabyć taki hol ? Tutaj masz link do opisu pierwszej weraji rampy. 3
Vesla Opublikowano 12 Lutego 2023 Opublikowano 12 Lutego 2023 Obiecane video z drona. Widać jak po pierwszym zakręcie tracę wysokość gdy na chwile odcina mi silnik. https://m.youtube.com/watch?v=Ffh3ExglBh8 21 godzin temu, model napisał: Gratulacje z udanego oblotu ? Nie powiem ale... MIG 21 bardzo mi się podoba, przy okazji chciałem zapytać o hol do wyrzutni ( co to za lina, guma, czy jeszcze co innego ile metrów potrzeba żeby wystartować piankowy lub balsowy edf? i gdzie można nabyć taki hol ? Tutaj masz link do zdjęć aktualnej weraji rampy.
robertus Opublikowano 9 Lipca 2023 Autor Opublikowano 9 Lipca 2023 Byłem z Ołówkiem na wyjeździe w Turleju 1
Vesla Opublikowano 10 Lipca 2023 Opublikowano 10 Lipca 2023 Ale przyziemił z przeciągnięcia. Fajne. Ja swojego gwoździa zabrałem w niedziele przewietrzyć się. Porozkładłem start i... zaczęło lać. Nawet nie padać. Trzeba było się zwijać. ?
robertus Opublikowano 10 Lipca 2023 Autor Opublikowano 10 Lipca 2023 Pisałeś kiedyś, że miałeś jakieś problemy z nim. jak teraz?
Vesla Opublikowano 10 Lipca 2023 Opublikowano 10 Lipca 2023 Inna bateria 6s 3200mah. Gra i buczy. Tamta była za mała i nie wytrzymywała dłuższej pracy na pełnej mocy. Muszę tylko przemyśleć czy da się przebudować kadłub aby pakiet zakładać gdzieś z tyłu za kabiną. Do nowego pakietu musiałem dużo ołowiu (ok. 60g!) dodać na ogonie bo był baaardzo ciężki na nos.
Vesla Opublikowano 15 Października 2023 Opublikowano 15 Października 2023 Takie niedzielne latanie MIG 21 https://m.youtube.com/watch?v=kGqP0O4_xbg 1
luki28 Opublikowano 24 Października 2023 Opublikowano 24 Października 2023 Przepiękny ten model i super projekt. Chyba sobie też zbuduję:) 1
Vesla Opublikowano 24 Października 2023 Opublikowano 24 Października 2023 Plany są. Szlaki przetarte, nic tylko budować.
luki28 Opublikowano 25 Października 2023 Opublikowano 25 Października 2023 23 godziny temu, Vesla napisał: Plany są. Szlaki przetarte, nic tylko budować. Taki jest plan. Przez zimę będzie co robić... Nie wspomógłby ktoś listą ile piany kupić i coś na wzmocnienia listwy itd?
Vesla Opublikowano 25 Października 2023 Opublikowano 25 Października 2023 Ja i Robert budowaliśmy inaczej trochę. U.mnie na kadłub były cięte bloki epp. Na skrzydła pianka diall 6mm i 9mm. Wzmocnienia z pretow weglowycj 3 i 4mm
Rekomendowane odpowiedzi