AKocjan Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Przelot moim modelem RC 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Fajny film. Phantom musi dobrze się prowadzić. Ale parę uwag. Ten dział jest o modelach, do samych filmów jest inny dział. Tu spodziewałbym się jakiegoś opisu o modelu, wymiary, waga, jakieś twoje opinie z użytkowania. Może ktoś skorzysta gdy będzie się zastanawiał co kupić. Parę zdjęć jak wyglądał w pudełku, czy to jest demontowalne np, czy sklejone i czy mieści się do samochodu ? Z innej beczki. Wiem, że nie masz czasu, ale poświęć taki jeden dzień lotny i porób coś przy tym modelu. Np. - zamaluj serwa odpowiednim kolorem, farbki kosztują raptem parę złotych. jak nie farbą to nawet zaklej papierkiem wydrukowanego w odpowiednim kolorze. - podkreśl gdzieniegdzie linie podziału metodą suchego pędzla, ciemno szarą farbą, srebrną, Zobaczysz, że będziesz miał inny samolot wtedy i taki bardziej Twój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Godzinę temu, robertus napisał: Z innej beczki. Wiem, że nie masz czasu, ale poświęć taki jeden dzień lotny i porób coś przy tym modelu. Gdyby się pierdołami nie zajmował to czas by znalazł. Fajny (?) film, tylko co nowego pokazał? Te / takie same ujęcia można zobaczyć w filmie o mrożącym krew w żyłach tytule "RC F-4 Phantom II Nisko, szybko i niebezpiecznie", i jeszcze pewnie w innych ale nie będę przypominał dorobku artystycznego twórcy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 @robertus moja opinia jest pozytywna. Model stabilny, zarazem bardzo przyjemnie reaguje na stery. Ma dość spore prędkości kątowe jeżeli chodzi o beczki. Jak na EDF'a - na klapach ląduje w miarę z niską prędkością. Może lądować na trawiastym lądowisku. Charakterystyka przeciągnięcia - zwala się na skrzydło, ale toleruje wysokie katy natarcia. Wadą są dość duże straty w kanałach, Silnik jest jeden 90 mm a wloty powietrza / dysze wylotowe dwie. Ja na lipolach 6S 4500 mah mogę utrzymać się w powietrzu przez około 3-4 min (latając w miarę makietowo) Na co trzeba uważać: Ster wysokości podczas transportu jest narażony na obciążenia ze względu na jego geometrię, warto wykonywać częste przeglądy podzespołów jego napędu. Skrzydła / kompozytowy nos można szybko zdemontować, demontaż płytowego steru wysokości wymaga więcej czasu. Do Forda Focusa mieści się cały po złożeniu tylnych siedzeń (stojąc na brzuchy na skrzynce) Model wyposażyłem również w ciśnieniowy prędkościomierz - prędkość przelotowa około 80 km/h, maksymalna 120 km/h 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Masz jakieś zdjęcia jak go montowałeś? Na pewno zanim go zmontowałeś to szukałeś w internecie co tam ludzie piszą, Poprawiałeś w jakiś sposób fabrykę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 26 minut temu, robertus napisał: Masz jakieś zdjęcia jak go montowałeś? Na pewno zanim go zmontowałeś to szukałeś w internecie co tam ludzie piszą, Poprawiałeś w jakiś sposób fabrykę? montowany według instrukcji dołączonej do modelu (w internecie też można znaleźć: https://cdn.shopify.com/s/files/1/1052/4162/files/F-4PhantomII.pdf) Nie robiłem chyba wtedy zdjęć. Nic nie poprawiałem, przeniosłem tylko do przodu środek ciężkości o jakieś 5 mm względem podanej wartości w instrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 25 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Dwa loty z podczepionymi makietami rakiet AIM-9 Sidewinder. Szczególnie jestem zadowolony z pierwszego lądowania zamieszczonego w filmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Skąd te rakietki? Robiłeś/kupowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 26 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 21 godzin temu, robertus napisał: Skąd te rakietki? Robiłeś/kupowałeś? Były w zestawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Ładny model, w powietrzu dobrze się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 27 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 22 godziny temu, Modelarz 2123 napisał: Ładny model, w powietrzu dobrze się prezentuje Bardzo przyjemnie nim się lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Myślałeś żeby dołożyć do niego jakieś oświetlenie? było by jeszcze bardziej realistycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 27 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 1 godzinę temu, Modelarz 2123 napisał: Myślałeś żeby dołożyć do niego jakieś oświetlenie? było by jeszcze bardziej realistycznie. @Modelarz 2123 model ma lampki nawigacyjne + światło do lądowania na pokrywie podwozia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 8 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Praca powierzchni sterowych - warto na nią zwrócić uwagę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 4 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Nic tylko zamontować kamerkę, gogle, wygodne krzesło i poczuć się jak za sterami prawdziwego odrzutowca... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 6 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 W dniu 5.07.2021 o 08:37, Atomizer napisał: Nic tylko zamontować kamerkę, gogle, wygodne krzesło i poczuć się jak za sterami prawdziwego odrzutowca... nie wiem czy dało by się w taki sposób wylądować - ciężko wyczuć precyzyjnie wysokość podczas lądowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 10 godzin temu, AKocjan napisał: nie wiem czy dało by się w taki sposób wylądować - ciężko wyczuć precyzyjnie wysokość podczas lądowania. Do podejścia można zdjąć google... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Trzeba się nauczyć jak wszystkiego. Ludzie uczą się tak że nagrywają film fpv ale latają normalnie a potem analizują film aby wyczuć perspektywę. A potem to już praktyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi