Lucjan Opublikowano 8 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Tak wyglądają półfabrykaty zdjęte z modelu. W późniejszym czasie posłużą mi do wykonania osłon podwozia. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Nie, no co to ma być? Wysoki połysk jak na meblościance z PRL'u. Świetna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 8 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 45 minut temu, wojcio69 napisał: Nie, no co to ma być? Wysoki połysk jak na meblościance z PRL'u. Świetna robota Bardzo trafnie określiłeś ten połysk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 11 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 Nareszcie ! Pierwsza przymiarka podwozia, i od razu trafiłem w prawidłowy kąt natarcia skrzydeł. 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 11 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 Wygląda zajebiaszczo. Mirage podobał mi się od zawsze ale mam lęki w stosunku do modeli bez ogona. Czekam aż się zobaczmy na lotnisku i będzie można go dotknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 12 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 18 godzin temu, solainer napisał: Wygląda zajebiaszczo. Mirage podobał mi się od zawsze ale mam lęki w stosunku do modeli bez ogona. Czekam aż się zobaczmy na lotnisku i będzie można go dotknąć. Zanim zbudowałem pierwszą deltę ,wiele lat temu , (była to napędzana śmigłem pchającym ,silnik 6,5 cm, delta "Supersonik") tez się bałem . Okazało się że latała stabilnie i szybko i bardzo wolno. Od tej chwili zacząłem marzyć o odrzutowcach. Jednym z wielu jetów był RAFALE , przepięknie latał . 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 12 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 20 godzin temu, Lucjan napisał: Pierwsza przymiarka podwozia, i od razu trafiłem w prawidłowy kąt natarcia skrzydeł. Taaa, bo masz cienkie "laczki" z przodu. Jak założysz normalne opony, to zmieni ci się kąt.? Ładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 12 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Szary , ale zawsze mozna dodac cos "rumunskiego" i bedzie kolorowo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 12 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 W dniu 11.03.2022 o 20:43, Lucjan napisał: Nareszcie ! Pierwsza przymiarka podwozia, i od razu trafiłem w prawidłowy kąt natarcia skrzydeł. Podejrzewam Lucjanie ,że z tym kątem będziesz jeszcze eksperymentował podczas pierwszych startów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 13 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Tak Robercie , regulacja kąta może być potrzebna. Ja zawsze w swoich jetach z automatu ustawiałem kąt 2 stopnie i było w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 15 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Dolna powierzchnia kadłuba gotowa. 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 16 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Lucjan, przyklejasz te blaszki na jakiś konkretny klej? To żywica, czy jednoskładnikowy np. UHU-POR? Może to nie blaszka tylko folia samoprzylepna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 16 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Godzinę temu, kesto napisał: Lucjan, przyklejasz te blaszki na jakiś konkretny klej? To żywica, czy jednoskładnikowy np. UHU-POR? Może to nie blaszka tylko folia samoprzylepna? Krzysku ! Używam folii aluminiowej o grubości 0,1 m.m. ,a do klejenia stosuję klej "żywy" czyli taki jaki jest na foliach samoprzylepnych . Elementy wycinam , smaruję klejem i po wyschnięciu kleju przyklejam na modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 18 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 Ciąg dalszy prac przy osłonach podwozia. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 21 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Montaż osłon podwozia czas zacząć. 9 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 24 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Do klap podwozia głównego musiałem wykonać specjalne zawiasy . 10 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 24 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2022 Dobrze się patrzy na fachową to robotę. Niedługo będzie malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Samolot taki że szczęka opada. Brak słów... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 To jest tak profesjonalne, że aż mam wyrzuty sumienia jak patrze na swoje ulepy. Lucjan sprzedałeś Suma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 15 minut temu, Grifon napisał: To jest tak profesjonalne, że aż mam wyrzuty sumienia jak patrze na swoje ulepy. Mam takie same odczucia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi