RAFALR30 Opublikowano 20 Lipca 2014 Opublikowano 20 Lipca 2014 Przeciągnięcie nastąpiło nie dlatego jak napisałeś cyt.: "samolot nie zdążył nabrać mocy." lecz dlatego, że nie wytworzyła się odpowiednia siła nośna i może zbyt chaotyczne ruchy drążkami nadjnika. Czy ustawienia wychyleń sterów masz ustawione na maxa czy ograniczałeś np: na 30%? Zmień trochę wykłon silnika np.: poprzez dołożenie podkładki pod mocowanie śrub silnika a rzut z ręki w górę wykonaj pod kątem np: 30 stopni. Życzę szybkiej odbudowy i udanych lotów.
kapi0908 Opublikowano 21 Lipca 2014 Opublikowano 21 Lipca 2014 Wychylenia miałem ograniczone do 40% choć to też wydawało się za dużo, no a z odbudowy nici bo płat też był pęknięty a do tego przesunięty wwzględem osi kadłuba w prawo więc wolę zrobić drugiego Gripena niż bawić się w odbudowę. Pochłonęło by to za dużo czasy w porównaniu z budową nowego.
RAFALR30 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Kolejne loty coraz śmielsze - m.in. loty na plecach. Zmierzona prędkość za pomocą aplikacji Adroid o nazwie RC Velox - 101 km/h.Kolejny lot na plecach na około 10m na ziemią i...pilot zamiast oddać ster, pociągnął na siebie. Zorientował się w popełnionym błędzie zaciągnął ster jeszcze mocniej do siebie żeby pionowo nie uderzyć w ziemię ale ze względu na zbyt małą wysokość nie udało się modelu wyprowadzić aby brzuchem poszurać po ziemi. Uderzył lotem nurkowym dziobem w ziemię, kabina i luk dostępowy za kabiną odskoczyły... Wyglądało groźnie.. Złamana część dziobowa, kadłub pod kabiną trochę rozszedł się na boki w wyniku naprężeń,pilot nie zdążył się katapultować - 9g zrobiło swoje.Dobrze Przemo, że wzmocniłeś kadłub w dolnej części listewkami, teraz ja muszę tak samo zrobić w górnej części aby kadłub wrócił do swojego pierwotnego kształtu. Latałem już po godzinie 20.30 - świetnie widać oświetlenie tego modelu.
RAFALR30 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Gripen naprawiony ? Naprawiony i razem z Raptorem od wczoraj są w modelarskim SPA. Kolega podpowiedział a ja użyłem i jestem zadowolony ze szpachli akrylowej - szybki akryl szpachlowy firmy Den Braven. Niesamowicie wydajny, lekki, świetnie się rozprowadzający, biały, nie pęczniejący, szybkoschnący i dający się świetnie opracować - POLECAM http://www.leroymerlin.pl/izolacja-budynkow/kleje-uszczelniacze-izolacje/akryle/opinie-akryl-szpachlowy-den-braven,p250323,l2152.html Po raz pierwszy po 20 latach przerwy trzymałem w ręku i użyłem aerograf do malowania moich modeli (poprzednio tylko skala 1:144 i 1:72). Nigdy więcej już nie pomaluję modelu RC farbą w spreyu. Obiecuję. 1
przemo Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2014 a Gripen w tej foli się poci żeby zgubić coś zbędnych gramów po wczasach? uuu jak aerograf poszedł w ruch to już nie mogę doczekać jak Raptor będzie wyglądał po metamorfozie jaką farbą malowałeś?
RAFALR30 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Używam emalii akrylowej szarej, czarnej i popielatej.http://www.castorama.pl/katalog-produktow/farby-i-malowanie/farby-do-stolarki-i-drewna/emalia-akrylowa-colours-szary-0-5-l.html
RAFALR30 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Gripen powrócił z modelarskiego SPA ze wzwmocnionym dwiema listewkami od środka kadłubem, wyszpachlowanym i odmalowanym dziobem, odświeżonymi liniami podziału i zbiornikiem paliwa przyczepianym na 2 magnesy neodymowe. Waga wzrosła o 30g.
przemo Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Wiecej zdjec prosze po malowaniu ... stanowczo za malo
RAFALR30 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Wiecej zdjec prosze po malowaniu ... stanowczo za malo Fotki na życzenie Głównego Konstruktora
Miszcz120 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Piękny samolocik ! Czekam na filmik z oblotu po obecnej modernizacji.Może na pylonach jakie uzbrojenie doczepić ? Wtedy by się już maksymalnie bojowo prezentował
RAFALR30 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Piękny samolocik ! Czekam na filmik z oblotu po obecnej modernizacji. Może na pylonach jakie uzbrojenie doczepić ? Wtedy by się już maksymalnie bojowo prezentował Dzięki. Na pylony już ma uzbrojenie, z którym latał. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/32971-saab-jas-39-gripen-park-jet/?p=459234
RAFALR30 Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Kolejne pakiet wylatane. Zbiornik świetnie się trzyma podczas lotu, nie spowodował żadnych zmian we właściwościach lotnych modelu. Nowy wygląd cieszy oko moje i widzów.
RAFALR30 Opublikowano 8 Września 2014 Opublikowano 8 Września 2014 Podczas sobotnich pokazów lotnicznych na terenie lotniska w Poznaniu-Krzesinach zorganizowanych w ramach święta 2. Skrzydła Lotnictwa Taktycznego i 31. Bazy Lotnictwa Taktycznego - 60 - lecie Polskich Skrzydeł na Krzesinach - miałem ogromną przyjemność siedzieć za sterami prawdziwego JAS-39 Gripen numer boczny 9245 - ten sam który ma mój model. Obecnie samolot nie ma okolicznościowego malowania ze spotkania Tiger Meet z 2010 roku. Jak powiedział mi czeski pilot tej maszyny, były one wykonane tylko na tą okoliczność w postaci naklejek a potem ściągnięte. Pilot czeskiego Jas-39 Gripen odpoczywa w cieniu swojej maszyny spoglądając jak startuje nasz Mig-29. Wsiadam do kabiny Gripena.
Miszcz120 Opublikowano 10 Września 2014 Opublikowano 10 Września 2014 Trzeba było mu pokazać chociaż fotki swojego myśliwca i pochwalić się tym samym oznaczeniem Fajnie, że była taka okazja do zobaczenia go z bliska i nawet do wejścia. Do Naszych F-16 to nawet za bardzo podejść nie można... Bynajmniej tak jest w Łasku :v
RAFALR30 Opublikowano 10 Września 2014 Opublikowano 10 Września 2014 Trzeba było mu pokazać chociaż fotki swojego myśliwca i pochwalić się tym samym oznaczeniem Fajnie, że była taka okazja do zobaczenia go z bliska i nawet do wejścia. Do Naszych F-16 to nawet za bardzo podejść nie można... Bynajmniej tak jest w Łasku :v Rozmawiałem z pilotem (on płynną a ja łamaną angielszczyzną) własnie o tym okolicznościowym malowaniu pokazując mu na smartfonie zdjęcia mojego modelu i uzyskałem odpowiedź, że to było zrobione w formie naklejek które po spotkaniu Tiger Meet zostały usunięte. Fakt, nasze F-16 pozamykane.. nawet dotknąć ich nie można na wystawie statycznej. Ale od czego ma się kolegów we wojsku - wsiadam do samochodu, jadę z nim na hangar i F-16 cały mój :-)
polpakpol Opublikowano 10 Września 2014 Opublikowano 10 Września 2014 Do Naszych F-16 to nawet za bardzo podejść nie można... Bynajmniej tak jest w Łasku :v Hah, współczuję wam Byłem na wycieczce w Dęblinie i można było się bawić dosłownie KAŻDYM przełącznikiem w kabinie Można było oglądać i macać do woli
RAFALR30 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Widzów nie cieszy brak filmu Wybrałem się wczoraj na loty z Gripenem razem z kolegą aby nakręcił film. Gripen w pełni uzbrojony, lista kontrolna przed startem sprawdzona, kolega rzucił, lecimy....Hmmmm bajka ja latam kolega kręci film i nagle....nagłe odcięcie zasilania, silnik stanął, awaryjne lądowanie po 2 minutach. Dobrze, że odcięcie zasilania nie nastąpiło podczas wykonywania przeze mnie pętli czy beczki. Okazało się , że jeden z kabelków przy silniku odpiął się podczas lotu. Nie miałem długich szczypiec aby go wyciągnąć i podłączyć ponownie, komary nas niemiłosiernie pokąsały. Wróciliśmy do domu . Kolega nie włączył REC na telefonie... Pamiętajcie: zabierajcie ze sobą na loty chociaż podstawowy zestaw remontowy. Wspomnienie dnia wczorajszego
Rekomendowane odpowiedzi