sbruski Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Witam, Zrobiliście mi apetyt.... Przeszukuję zapasy napędów i mam silniki o niskim kV, co daje duże średnice śmigieł. I tu pytania do Piotra: Jaką największą średnicę śmigła można zastosować, żeby nie wyglądało śmiesznie i nie kosiło trawy? Jaka jest odległość osi silnika do ziemi w trakcie startu? 14" da radę?
Pioterek Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Ja używam śmigła XOAR 12x6 i silnika o KV 850 i pakietu 4 celowego 4500mAh. Przy tym napędzie max prąd wynosi 38A a ciąg statyczny 2,3Kg. Model waży całości 2,55 kg. To śmigło nie zahacza o trawę. Myślę że 13,14" nie zahaczy o ziemię, ale na pewno będzie kosiło nie przystrzyżoną trawę.
andgdy Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 Jak najbardziej jestem tego pewien co piszę. Spice przepraszam - poprawiłem Po niżej zdjęcie modelu z którego przy nieco twardszym lądowaniu wypadł silnik spalinowy benzynowy. Mocowanie silnika za delikatnie wykonane nie wytrzymało drgań. Waga tego 2,5 m modelu to tylko 6 kg dobry temat na napęd elektryczny. Konstrukcja01.jpg Masz rację że pakiety ważą ale jest to obciążenie statyczne - dla modelu idealne. To drgania obciążają b.mocno konstrukcję i wszystkie części ruchome modelu stąd potrzebne są np. większe serwa i dodatkowe zabezpieczenia wszystkich śrub i połączeń. I drugi przykład - oba modele to Texan o rozpiętości 1,6m: Texan SEA X11A-B EP waga do lotu 2,4-2,7 kg - elektryk - ten ma powozie stałe, sugerowany akumulator LiPol 5S 5000 mAh Texan SEA 110 waga do lotu 2,8-3,5 kg - spalina - ten ma chowane podwozie drutowe i figurki pilotów na wyposażeniu to są dane z katalogu producenta Seagull jaki otrzymałem w moim zestawie ARF. Dlatego jak chcesz budować elektryki to najlepiej kupować modele zaprojektowane już pod napęd elektryczny. Często producenci załączają do swoich modeli konwersję na model elektryczny (domek pod silnik) i uważają, że oferują również wersję EP. A nie jest to do końca prawda bo oferują ciężki model pod spalinę z możliwością włożenia napędu elektrycznego. Zazwyczaj konsekwencją tego jest to, że po założeniu napędu EP otrzymujemy w sumie "latającą cegłę" z brakiem dostępu do łatwej wymiany akumulatora i brakiem dostatecznego chłodzenia wnętrza modelu. Piszę to z własnego doświadczenia. Dlatego Seagull ze swoim Space Walkerem II zasługuje tu na wyraźną pochwałę bo uczciwie oferuje osobno dwie wersje tego samego modelu pod spalinę i EP co zresztą zaznaczyłem na początku tego tematu. A oto film z lotów tego modelu: http://youtu.be/9-wN0aQIGG4 Cześć Piotr. Mam duzo pytań w sprawie Wilgi. Daj znać na maila: and.gdy@wp.pl
Pioterek Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Opublikowano 30 Lipca 2015 Nowy film z lotów tego sympatycznego modelu.
endriuRC Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zamierzam zakupić i wsadzić silnik asp9ccm jak model się spisuje ?
Pioterek Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zamierzam zakupić i wsadzić silnik asp9ccm jak model się spisuje ? Z tego co pamiętam pod silnik spalinowy jest ten sam model ale o mocniejszej konstrukcji - ma inny numer katalogowy i jest cięższy. Jak się spisuje widać na filmie, czyli dobrze
endriuRC Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 http://www.nastik.pl/seagull-spacewalker-p-3959.html tego biorę
endriuRC Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Pięknie wygląda na niebieskim niebie
Pioterek Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Pięknie wygląda na niebieskim niebie Jak to żółte na niebieskim - dobrze kontrastuje podczas lotu. Ładne starty i lądowania w sumie model bardzo przyjazny w lataniu.
endriuRC Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Jak to żółte na niebieskim - dobrze kontrastuje podczas lotu. Ładne starty i lądowania w sumie model bardzo przyjazny w lataniu. W przyszłym miesiącu kupię go w nastiku foteczki podeślę tutaj jak wyrazisz zgodę serwa mam ale silnika nie mam także możliwe że poleci w 2016R lub jeszcze w tym na jesień
Pioterek Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2015 W przyszłym miesiącu kupię go w nastiku foteczki podeślę tutaj jak wyrazisz zgodę serwa mam ale silnika nie mam także możliwe że poleci w 2016R lub jeszcze w tym na jesień Oczywiście zapraszam :-)
Pioterek Opublikowano 10 Września 2015 Autor Opublikowano 10 Września 2015 Widzę że masz ładniejszych pilotów .
endriuRC Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 Z zestawu są 2 chłopki tylko że to rasowe bliżniaki więc zabrałem Mietka z Cap232 i akurat fajnie pasuje do tego modelu
endriuRC Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 W instrukcji pisze aby obie połówki skrzydła wkleić na stałe... wygodniej by mi było rozkladane skrzydła muszę to kleić na stałe? ŚC obrałem 7,5mm-8 od natarcia zaraz przy tej czarnej nalepce (gdzie te kropki czarne)
Krzysiek M Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Sprawdź te kołki ustalające czy aby na pewno są dobrze wklejone, u kolegi w modelu trzeba bylo podkleić . Powodzenia jutro !
endriuRC Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Kleić te skrzydła w całość czy nie? jak zakleje wydaje mi się mocniejsze mocowanie a jak zaś zakleje to mniej miejsca w aucie i czasem problemy z transportem
Rekomendowane odpowiedzi