Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Łyk-endowy" ciąg dalszy

44b5a28f3f2c0a01med.jpg

a8e90a2fe571e2a4med.jpg

Coś mi się wydaje że prze świrowałem z kanardami

( a może tylko wykonanie z depronu o innym kolorze pogłębia ich "inność" -zobaczymy po malowaniu

na którego nie mam pomysłu :( )

Planuję jeszcze brzechwy na skrzydłach , coś w stylu jakie są na SU22 czy MIG15

Opublikowano

Nie mogłem patrzeć na te rogi zamiast stateczników więc je przyciąłem

49dd3b1fa43dc1d9med.jpg

Malowanie ala piksel brałem pod uwagę , ale wydaje mi się że ciemne jednolite malowanie powinno bardziej mu pasować -myślę o bardzo ciemnej oliwce plus odrobinę żółtych dodatków -analogicznie do czarnego SR71 i jego czerwonych dodatków.

Ożywiłbym to jeszcze np krawędziami skrzydeł o innej barwie, dużymi białymi cyframi na kadłubie za kanardami ,srebrnym pierścieniem wlotu "edfa" ......

352aa9e529e27680med.jpg

Pilota robiłem dla innego projektu ale- jest okazja żeby pokazał wcześniej swoje umiejętności w powietrzu :)

Kulkę ze styroduru oblepiłem i uformowałem aquakitem ( coś jak Poxilina) , reszta "ciała" będzie wykonana w ten sam sposób

Opublikowano

Płatowiec niemal gotowy więc przyszedł czas na dokończenie napędu

9cb4f1f2f844610bmed.jpg

Regulator umieściłem w tunelu z oczywistych powodów

8780f15ec3ff6ba4med.jpg

Pozostałe "ćwiartki" statora otrzymały owiewkę silnika

fb5c20207935fb63med.jpg

ad22e6c8f64c60c1med.jpg

Dorobiłem dyszę i przymierzyłem napęd do modelu -chyba nie jest źle (przy okazji widać całościowo nowy wygląd kanardów)

Opublikowano

Dokładnie jak mówisz Robercie -te paski miały taki cel -udawać "mechanikę" i ją nadal rozbudowuję (ale w granicach rozsądku)

i tak główny efekt ma dać malowanie.

adfc2cfa64e8d345med.jpg

Opublikowano

Pracuje nad dolnym "pokładem" ,w prawdzie bez niego wyglądał ciekawiej ale będzie mi on służył do dwóch celów : bedzie za co go wyrzucać i oczywiście miejsce na pakiet z odbiornikiem.

cc3a26eeacd8e3e4med.jpg

Lotki odcięte i zawieszone, napęd wstępnie wklejony.

cbea22810c17f58dmed.jpg

Zmierzyłem ciąg statyczny i jestem mile zaskoczony- 500g , to więcej niż się spodziewałem :)

Model na tę chwile też waży 500g wraz z pakietem 1750mAh -pionowego startu nie będzie ale nie o to chodziło (dojdzie jeszcze gram : malowanie,2 serwa , i jakieś szczątkowe wnętrze kokpitu .

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.