Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już druga osoba mi pisze, że wygląda jak zombi. :)

Gwoli wyjaśnienia, pilot miał oczy i przezroczyste szybki z kleju poliuretanowego. Zrobił się jednak efekt soczewki i pilot wyglądał jak żaba. Dlatego wydłubałem polimer i zalałem poxipolem. Musiało być tak parno w kokpicie, że szybki zaparowały ;)

Pilot jak widać ociosany z pianki, moje zdolności nie umywają się do Bartkowych, ale z daleka nikt mu w oczy zaglądać nie będzie ;)

Opublikowano

srebrne :) a co do soczewek -podejrzewam że zrobiłeś to "zakrapiając" gogle i klej wypełnij je  z "górką"  czyli wypukło co uczyniło z tego soczewki .

Opublikowano

Gotowe i pomalowane zbiorniki.

IMGP5187.JPG

Czas też na kabinkę

IMGP5185.JPG

W międzyczasie tez pomalowałem cały model w prawdopodobnym malowaniu na defiladzie 20 sierpnia 1950 roku.

glass2.jpg

IMGP5191.JPG

IMGP5192.JPG

IMGP5189.JPG

IMGP5190.JPG

• Lubię to 2
Opublikowano

Nooooo ... robi wrażenie :) jest piękny :) 
Całość oklejałeś papierem śniadaniowym na wikolu ? 

Te zbiorniki masz mocowane na stale czy na magnesach ? Widzę że nawet kółko się znalazło z przodu... super ... jednym słowem jest zajebisty :)

Opublikowano

Pilota wyskrobałem z kawałka twardej pianki.

Najpierw wyglądał tak

IMGP5099.JPG

Potem nałozyłem poxilinę i trochę żywicy tu i tam

IMGP5111.JPG

A potem malowanko.

Rzeźbiarz ze mnie żaden jak wspominałem :) w locie nie będzie widać.

Opublikowano

Fajny, ale pewnie go nie zrealizuję. Ogranicza mnie brak lotniska w okolicy. Dotychczasowe moje modele są dość lekkie i mogę je wyrzucać z ręki. Taki IŁ-28 byłby już ciężki i nie wystartuje po 3 metrowym rozbiegu jak mój Bronek.

.....Chyba, że na małych turbinkach 50mm np, ale to takie maleństwa. A co do doświadczenia, to nie widzę różnicy między śmiglakiem a edf, poza prądożernością tego drugiego. Z tego powodu pewnie Jaczek często nie będzie latał, bo na dwóch pakietach mam 4 minuty lotu Jaczka lub 15minut F-18.

PS. Prędzej zrobię MiGa-23 na EDFie i rozkładanych skrzydłach.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.