przemo Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Według mnie to już lepiej na czarno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Ja też na czarno głosuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Ja głosuje na mleczne - jak jakiś duch za sterami, nie wiem czy jest jakiś lotniczy odpowiednik Latającego Holendra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Już druga osoba mi pisze, że wygląda jak zombi. Gwoli wyjaśnienia, pilot miał oczy i przezroczyste szybki z kleju poliuretanowego. Zrobił się jednak efekt soczewki i pilot wyglądał jak żaba. Dlatego wydłubałem polimer i zalałem poxipolem. Musiało być tak parno w kokpicie, że szybki zaparowały Pilot jak widać ociosany z pianki, moje zdolności nie umywają się do Bartkowych, ale z daleka nikt mu w oczy zaglądać nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilDudek Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Czarne, czarne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 srebrne a co do soczewek -podejrzewam że zrobiłeś to "zakrapiając" gogle i klej wypełnij je z "górką" czyli wypukło co uczyniło z tego soczewki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Robię dodatkowe zbiorniki paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Gotowe i pomalowane zbiorniki. Czas też na kabinkę W międzyczasie tez pomalowałem cały model w prawdopodobnym malowaniu na defiladzie 20 sierpnia 1950 roku. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Nooooo ... robi wrażenie jest piękny Całość oklejałeś papierem śniadaniowym na wikolu ? Te zbiorniki masz mocowane na stale czy na magnesach ? Widzę że nawet kółko się znalazło z przodu... super ... jednym słowem jest zajebisty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Niestety nie, rozleniwiłem się. Jest tylko pomalowany. Zbiorniki są przyklejone, a kółko to atrapa wycieta z bloczka pianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 ale i tak jest zajebisty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 ale i tak jest zajebisty Pilot w kabinie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Pilota wyskrobałem z kawałka twardej pianki. Najpierw wyglądał tak Potem nałozyłem poxilinę i trochę żywicy tu i tam A potem malowanko. Rzeźbiarz ze mnie żaden jak wspominałem w locie nie będzie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 szacunek Robert szacunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Do postu z planami dodałem brakujące wydruki zbiorników, owiewki koła przedniego i szachownice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Robert - mając już doświadczenie w budowie EDFów proponuję kolejny projekt na jesień 2014 - samolot IŁ-28. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Fajny, ale pewnie go nie zrealizuję. Ogranicza mnie brak lotniska w okolicy. Dotychczasowe moje modele są dość lekkie i mogę je wyrzucać z ręki. Taki IŁ-28 byłby już ciężki i nie wystartuje po 3 metrowym rozbiegu jak mój Bronek. .....Chyba, że na małych turbinkach 50mm np, ale to takie maleństwa. A co do doświadczenia, to nie widzę różnicy między śmiglakiem a edf, poza prądożernością tego drugiego. Z tego powodu pewnie Jaczek często nie będzie latał, bo na dwóch pakietach mam 4 minuty lotu Jaczka lub 15minut F-18. PS. Prędzej zrobię MiGa-23 na EDFie i rozkładanych skrzydłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Jak wyszedł piknie mig 23 to interesująca sprawa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Iskra z depronu Trzeba dać szanse polskim samolotom. Ewentualnie Ts 16 Grot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 O Grocie też myślałem . Myślałem też żeby zrobić "Ołówka", ale na razie nie mam sprecyzowanych planów na następnego EDFa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi