MASK Opublikowano 16 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Tak to tylko tu zostawię ? https://www.ebay.com/itm/164283549095 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Dzisiaj znalazlem takiego rodzynka ( zdjecia ). Pan Niemiec pisze , ze stan BDA nie wnikajac czy byl odpalany. Zadalem mu to pytanie i czekam na odpowiedz. Wyglada w kazdym razie na nowy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiek Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Jeśli Pan Niemiec pisze, że jest Zehr gut Zustand, to trzeba wierzyć. Daj pomocnicze pytanie w rodzaju ; Czy ma w garażu Kubellwagena , albo garbusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 A wiesz, skąd się wzięło powiedzenie-oszwabić kogoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Odpisal , ze odpalany i pozniej w witrynie ? 10 godzin temu, bubu2 napisał: A wiesz, skąd się wzięło powiedzenie-oszwabić kogoś? Gdyby Polacy sie TYLKO tyle oszwabiali co "Szwaby" sie oszwabiaja , zyboby sie w tym kraju duzo przyjemniej ......... Bylem kilka dni temu w malutkiej niemieckiej podgorskiej miejscowosc ( rowerem) i znalazlem tam maly piekny basen. Poniewaz tylko "chwilowo" przejezdzalem przez Niemcy ( byla to taka mala "wyrwa" pomiedzy Czechami i Niemcami , wiec nie mialem wiele Euro , ktore wydalem wczesniej w Niemczech . Na tablicy bylo napisane , zeby sie kapac , a pan ratownik przyjdzie z biletem. Poniewaz nie wiedzialem ile kosztuje bilet , znalazlem pana ratownika i okazalo sie bilet kosztuje 5 EUR. Powiedzialem , ze jestem przejazdem i juz chyba nawet tyle nie mam. Usmiechniety ratownik doradzil , aby wziac bilet 4 godzinny za 2 Euro . Zaplacilem wiec , poszedlem sie kapac , wyszedlem z wody , opalam sie i nagle podchodzi dalej usmiechniety pan ratownik z biletem ! Kilka dni po tym bylem w Lagowie Lubuskim i wypozyczylalem lodke. Zaplacilem iles tam PLN i zapytalem o bilet , pan ( pewnie pracownik , jak i niemiecki pan ratownik ) powiedzial , ze dostane jak przyplyne. Po przyplynieciu zapytalem o bilet i odpowiedzial ze sie skonczyly !!! I dlatego niemiecki basen wygladal slicznie , zadbana zielen i toalety z ktorych mozna by pic wode , a polskie lodki obdrapane , pomost ledwo trzymajacy sie kupy........ Tyle ze taki patriota jak bubu 2 nigdy nie zrozumie roznicy ( tak jak i tego , ze jego ziomal wali mu olej w zolty ser i sprzedaje jako wyrob z nabialu , odmraza w nocy kostki fileta z mintaja , ktore bubu2 kupi pozniej jako "swiezego" dorsza nad morzem ITP ITD ) Podac tysiac innych przykladow ? Moglbym , ale uwazam ze dyskusja jest bezcelowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Oszwabić było w Wielkopolsce używane w zeszłym wieku o ile dobrze pamiętam (tam się urodziłem) . W słowniku Abrahama Troca z lat 1743-45 oszwabić oznacza ogołocić, obrabować. Z kolei w XVI wieku u Marcina Bielskiego znajdujemy szwabić – okpiwać, oszukiwać i drugie znaczenie kraść, okradać. U Doroszewskiego śliczny rzeczownik, kompletnie nieużywany – oszwabka – rzecz sfałszowana, będąca oszustwem. Szwabia część Niemiec skąd pochodzili IMIGRANCI O BRZYDKICH CECHACH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Jarku. Mieszkałem ponad dwa lata w Niemczech (nie, będąc tylko przejazdem) i coś na ten temat, z własnego doświadczenia, mogę powiedzieć . Na Ebayu, na ok 30 zakupów, większość miała opis "oszwabiony". Wiele razy nie zapłacono mi za robotę. W tym powiedzeniu coś jednak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Chłopaki, nie macie Hyde Parku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 5 godzin temu, bubu2 napisał: Wiele razy nie zapłacono mi za robotę. Co to znaczy NIE zaplacono mi za robote ? Jak Ci nie zaplacono , to idzie sie z tym do sadu. No chyba ze tak wykonana, ze sie moze obawiasz czy powinienes zadac pieniedzy ( ale raczej nie podejrzewam MODELARZA o spartaczona prace , bardziej o ladowanie ? ) . 5 godzin temu, bubu2 napisał: Mieszkałem ponad dwa lata w Niemczech Za przeproszeniem tacy co mieszkaja dwa lata , zazwyczaj wiedza NAJWIECEJ o ludziach i kraju do ktorego sie przeprowadzili . Znam takich w Szwecji . Ciagle narzekanie na Szwecje , Szwedow i zreszta na WSZYSTKO . Dobra , konczymy , bo Marcin sie piekli , a on tu SZEF najwyzszy , wiec musimy uwazac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Lepiej pokaż jakąś ładną Enyę Jarku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Wiesz Pawel , ze NIC ostatnio nie kupilem ??? Jak "posoduje" swoje stare , to sie czyms pochwale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 https://www.olx.pl/oferta/silnik-modelarski-super-tigre-CID767-IDG42Bb.html#753cd276fd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 6 godzin temu, witold_pi napisał: https://www.olx.pl/oferta/silnik-modelarski-super-tigre-CID767-IDG42Bb.html#753cd276fd No masz ? Witku, a co ma ta aukcja wspólnego z przedmiotem tego wątku? Panowie, za zaśmiecanie wątku proszę kolegów: Rysiek, bubu2, Jarek 996 i witold_pi o pokazanie na jednym zdjęciu WSZYSTKICH posiadanych silników Enya - w ramach pokuty ? Ponadto proszę o przeczytanie pierwszego postu w tym wątku - Ty też Jarku, bo powinieneś błyszczeć tu przykładem Mam nadzieję, że ktoś z moderatorów posprząta ten bałagan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 7 godzin temu, MASK napisał: No masz ? Witku, a co ma ta aukcja wspólnego z przedmiotem tego wątku? Panowie, za zaśmiecanie wątku proszę kolegów: Rysiek, bubu2, Jarek 996 i witold_pi o pokazanie na jednym zdjęciu WSZYSTKICH posiadanych silników Enya - w ramach pokuty ? Ponadto proszę o przeczytanie pierwszego postu w tym wątku - Ty też Jarku, bo powinieneś błyszczeć tu przykładem Mam nadzieję, że ktoś z moderatorów posprząta ten bałagan Co ja moge zrobi aby sie poprawic ? OK , zbieram wszystkie ENYe ( ktore mam NIE zamontowane ) do kupy i robie im zdjecie. Mysle , ze pokuta bedzie wtedy "wazna" ? Super Tigre faktycznie pasuje tutaj jak piesc do oka .......... Poniewaz na jednym zdjeciu ciezko mi je wszystkie zgromadzic , zrobilem dwa . Na pierwszym sa TYLKO nowe ( w kartonie jednej 90 lezy "zwykla" 120 ) , wiec w kolekcji brakuje diesla i open rockerow . Na drugim uzywki ktore mam tymczasowo w domu : u gory 46 i 80 , po lewej na dole 3 x R120 , po prawej 2 x 155 , a ta w czesciach to remontowana 120 , juz po wymianie lozysk , ale czeka na "sodowanie" , nowe uszczelki i zlozenie do kupy . Bedzie prawdopodobnie na sprzedaz . Moze ktos z forumowiczow ??? Na modelarni mam jeszcze kilka zamontowanych w modelach i tak na szybko to beda : 3 x 53 3 x 80 1 x 90 1 x R 120 2 x 46 Poza tym wszystkim troche czesci zapasowych , swiec , tlumikow i innego "badziewia" P.S wczoraj znalazlem ogloszenie z dwoma nowymi R120 , ale jak dzisiaj ( dzieki Marcinowi ) zobaczylem ile ich mam , to jednak odpuszcze , tym bardziej , ze cena jest "takase" ( pan Niemiec chce po 320 EUR za sztuke ) . Czaje sie caly czas na jeszcze jedna 240 ( uzywke ) , bo chcialbym bardzo na niej "polatac" ! Zamowilem wczoraj 3 gradacje sody do mojego pistoletu , bo chce sprawdzic , czy beda "braly" wiecej ( szczegolnie twarda- grubsze ziarno ). Do tej pory uzywalem tej "najmniejszo-ziarnistej" i bylo w sumie OK , ale moze ta wieksza ( twardsza ? ) , bedzie brala jeszcze lepiej ( szczegolnie wieksze zabrudzenia ) . Soda dojdzie w przyszlym tygodniu i czekam dlatego z renowacja 120 , aby na niej przetestowac wszystkie rodzaje .Co z tego wyjdzie , opisze oczywiscie natychmiast po testach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Przed piecioma minutami znalazlem TAKIE dobra , po 3-5 EUR za sztuke . Biore wszystko ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Takie cudo pojawiło mi się na fb ??? https://m.facebook.com/groups/AustralianRCTraders/permalink/3407575635929567/?sale_post_id=3407575635929567&d=m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Drogo...??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 12 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Witam. Rok temu pokazałem Wam nabytek Enya 120-4c. Była to randka w ciemno z olx. Dzisiaj silnik odpaliłem. Ruszył momentalnie. Porównanie mam do Saito i Osmax. Wydaje mi się że Enya ma najniższe wibracje. Osiągi bardzo podobne do Saito fa-125a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drcio Opublikowano 15 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Witam Obserwuję ten dział od dłuższego czasu i ciekawi mnie jedno, czy są jeszcze produkowane takie świece żarowe jak te. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 19 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Owszem Darku:http://www.enya-engine.com/store15/index.php?main_page=index&cPath=2_12 BTW, czy ktoś wie co się dzieje z Jarkiem (jarek996)? Nie odpowiada na PW i email Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi