Paweł Prauss Opublikowano 19 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Jest aktualnie poza forum, wraca na początku przyszłego roku. Jeśli chcesz to dam Ci do niego maila :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 6 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Dzięki wydatnej pomocy kolegi Jarka (oby żył wiecznie !?) udało mi się zakupić silnik Enya 40 4C wraz z rozrusznikiem i zabudowanym kołem wolnobiegowym ! Silnik w dobrym stanie technicznym i kompresją jak nówka ! Może kolega z Niemiec za dużo go nie używał - teraz moja kolej ????! Pozdrowienia dla fanklubu !!☺ 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 Byl DZIEN SWISTAKA , byl DZIEN SWIRA , byl INDEPENDENCE DAY , czasem jest DZIEN jak CO DZIEN , a dzisiaj jest ENYA DAY ! Pol godzinki temu dotarly do mnie skarby , ktore uciesza KAZDEGO ktory tutaj zajrzy , a w szczegolnosci milosnikow silnikow ENYA . Zdazylem odkrecic pokrywy "klawiatur" ( w 120 , bo 46 nowe , wiec nie ma co grzebac ? )i okazuje sie , ze one wiele NIE lataly ! Wszystko wyglada swiezo i czysto . W najblizszych dniach "porozbieram" je sobie , popatrze co sie w srodku dzieje i kto zainteresowany , moze sobie rezerwowac ? Sa to dwie szt 120R-4C i jedna zwykla 120. Ida do mnie jeszcze dwie 120R . Jedna cala , druga w czesciach ( podobno WSZYSTKICH ) Kolega podeslal mi to z Berlina i dorzucil malutki prezent , zebym sie "przesmarowal" ( co natychmiast uczynilem ) ? Na trzezwo tego bym NIE ogarnal . P.S. dostalem tez ze 30 ksiazek o samolotach , kokpitach , uzbrojeniu ITP samolotow niemieckich z WWII . No i oczywiscie doszedl CHRISTEN EAGLE .46 ! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Jagemaister też doszedł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 A piliście Jagemaister'a ze słodkim sokiem pomarańczowym? Pychota, poważnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 W dniu 16.01.2022 o 09:39, Granacik napisał: A piliście Jagemaister'a ze słodkim sokiem pomarańczowym? Pychota, poważnie. Nie probowalem , ale z "Jegerem" to mam pamietna przygode. Poszedlem kiedys na koncert Judas Priest ( gral tez Megadeth ) i "Jeger" mial swoje stoisko i dosyc tanio lal "czterdziestki". Obok oczywiscie lali piwo. I po co drugim utworze bieglam z kolesiem na "Jegera" popitego piwem. Po koncercie miala nas zabrac jego dziewczyna , ale nie mogla sie z nami skontaktowac. Znalazla nas pozniej spiacych na ogromnym parkingu ? Jednak to mnie nie zrazilo. Dalej lubie ? W dniu 16.01.2022 o 09:24, Grzesiek napisał: Jagemaister też doszedł? Kolega ktory przyslal , dorzucil "prezencik" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Jarek majatek zapewne na to wydałeś.Piękny sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 5 godzin temu, Grzesiek napisał: Jarek majatek zapewne na to wydałeś.Piękny sprzęt. Zdziwilbys sie ! Sztuka jest znalezc TANIO i DOBRZE ? Rozkrecilem przed chwila obydwie 120 R i okazuje sie , ze one byly uruchomione , ale chyba tylko kilka razy. Sami prosze , popatrzcie na zdjecia. Powymieniam uszczelki ( troszke suche sie zrobily ) i nie ma co przy nich grzebac. No moze posoduje , ale bez rozbierania . Troszke inaczej sprawa sie ma ze "zwykla" 120. Takm troszeczke sie olej "zastal" ( glownie w skrzyni korbowej ). Silnik zostal rozebrany , co ze stali wymylkem , oczyscilem i nasmarowalem , a reszta pojdzie do sodowania . Lozyska beda nowe , bo te sa dosyc mocno "zaklejone" . Poza tym , silnik w super stanie ( tez wiele nie latal ) , jedynie zalano go czyms dziwnym i to po prostu zaschlo. Ida do mnie jeszcze dwie szt. 120 R ( cala i w czesciach ) . Sam jestem ciekaw CO to bedzie ? Nie ma jednak strachu , poradzimy sobie ze WSZYSKIM ! Czarek ; czas TOBIE w koncu znalezc jakas 120 ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 O i to ja lubię, a nie jakieś nówki sztuki . Miło patrzeć na te wnętrzności , a szczególnie ten rozrządzik . Chyba też po jakąś Enye w czterotakcie będę się musiał do Ciebie odezwać, ale to jeszcze chwila, bo jestem mocno do tyłu i mi się nazbierało tych silników do zrobienia, w tym te sztuki od Ciebie - pamietam o nich i je ogarnę, jak i całą resztę, ale mam teraz sporo niestety na głowie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 120R to juz chyba z 10 mi sie uzbieralo ( uzywek ) ? Az bede musial policzyc. Najsmieszniejsze jest , ze nie mam ZADNEGO modelu z tym silnikiem , ktorym bym latal ( mam jeden , ale NIE latalem ). Planuje kupic jakis zestaw ( chetnie wycinanke , bo ciezko z czasem ) , najchetniej UGLY STICKa Jest ENYA 35-4C , jedyna jakiej nie mam ( tyle , ze ja szuklam niestety NOWEJ ?) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Benzyna !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 18 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 W dniu 11.08.2020 o 01:54, jarek996 napisał: Widzę, że nawet buty zdjęte przed wejściem do świątyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 58 minut temu, MASK napisał: Widzę, że nawet buty zdjęte przed wejściem do świątyni W swiatyni , to nie tylko bez butow , ale ZAWSZE nago ! Nie robilem zdjecia , bo sa tutaj nieletni modelarze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 Przed chwila wrocilem z roweru ( 78 km ) , otwieram moje ulubione stronki , a tam ENYA 120R 4C za 90 EUR ! . Oczywiscie kupilem natychmiast . Ten rok obrodzil bardzo we wlasnie TE silniki. To juz chyba 5 sztuka ( no ok , od polowy grudnia liczac ) . CO ciekawe , wiekszosc w niewiele wyzszych cenach . Popatrzylem jeszcze raz na fotki i cos mi sie NIE zgadzalo ( i mialem racje ) ! Moze ktos zgadnie CO ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zamowilem myjke "ponaddzwiekowa" ( ? ) , moze bardziej do mycia moich czesci rowerowych jak silnikow , ale tez oczywiscie wyprobuje. Moze dojdzie juz w piatek , wiec wrzuce jakas ENYE ze starym zaklejonym lozyskiem i zobacze CO sie wydarzy . Zamowilem rozne plyny ( do stopow alu i innych materialow ) , wiec mam nadzieje , ze zadnych sensacji NIE bedzie. Teraz, jarek996 napisał: Zamowilem myjke "ponaddzwiekowa" ( ? ) , moze bardziej do mycia moich czesci rowerowych jak silnikow , ale tez oczywiscie wyprobuje. Moze dojdzie juz w piatek , wiec wrzuce jakas ENYE ze starym zaklejonym lozyskiem i zobacze CO sie wydarzy . Zamowilem rozne plyny ( do stopow alu i innych materialow ) , wiec mam nadzieje , ze zadnych sensacji NIE bedzie. Moje rowery ( ze wzgledu na przebiegi ) rozbieram czesto ( glownie naped ) i czyszcze BARDZO dokladnie ( kaseta , tylna i przednie przerzutki , korby ITP ). Odkazd zaczalemsmarowac woskiem , oodpadl caly klopot z klejacymi sie i lapiacymi kazdy najmniejszy syf lancuchami . Wosk wysycha ( nalezy naped przesmarowac dzien wczesniej , zeby zasechl na lancuchu i kasecie ) nie lapie ZUPELNIE nic ! Naped czysciutki jak przed jazda. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 A próbowałeś smarów teflonowych? Też po wyschnięciu są Suche j kurz nie przywiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 Ja juz NIC innego nie chce probowac . Znalazlem wax i jest to dla mnie przeloom w smarowaniu napedu !!! Nic nie przywiera , czysciutko , no i bardzo dobre smarowanie ! NIGDY nie mialem nawet w 1/5 tak czystego napedu jak teraz. OK , zaraz po umyciu i nasmarowaniu bylo ok , ale tylko przez pierwsze 30 km , gdy z lancucha ( ze srodka ) zaczynaly wyplywac resztki starego oleju. Porzadne mycie tylko w myjce "ponaddzwiekowej" , ale komu sie chce to robic co kilka dni ( przy moich przebiegach) ? Warunkiem jest jednak ( przed pierwszym nalozeniem ) wymycie kasety , zebatek blatu i lancucha ( najchetniej "ponaddzwiekowo" ) . Wysuszyc i dopiero nakladac wax. Od tego momentu zycie staje sie banalnie proste ? https://www.cyclingweekly.com/reviews/workshop-tools-lubricants-and-cleaners/squirt-chain-lube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 No i juz mialem wrzucac ENYE do myjki "ponaddzwiekowej" , ale niestety przyszla uszkodzona ? Nie "odpala" na zadne haslo. Kabel sprawdzilem i jest OK , ale poza tym totalna cisza. Odeslalem i czekam na nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 8 godzin temu, jarek996 napisał: No i juz mialem wrzucac ENYE do myjki "ponaddzwiekowej" , ale niestety przyszla uszkodzona ? Nie "odpala" na zadne haslo. Moze to z Sexmisji będzie pasowało.Co urychamiali winde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Godzinę temu, Grzesiek napisał: Moze to z Sexmisji będzie pasowało.Co urychamiali winde Ostatnio "Sexmisje" ogladalem 20 lat temu. Bede musial "odswiezyc" temat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi