Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo ciekawy film. Jako młody chłopak w 70-latach oglądałem z "wypiekami na twarzy", reportaż w TVP z "wyprowadzki" Prząśniczki z domu p. Jarosława. Najbardziej utkwiła mi scena jak z drugiego piętra przez okno wysunięto kadłub podczepiony na linie. Kadłub nie mieścił się na klatce schodowej i została tylko taka droga. Program "Progi i Bariery" z p. Jarosławem również oglądałem.

• Lubię to 2
Opublikowano
5 godzin temu, ahaweto napisał:

Bardzo ciekawy film. Jako młody chłopak w 70-latach oglądałem z "wypiekami na twarzy", reportaż w TVP z "wyprowadzki" Prząśniczki z domu p. Jarosława. Najbardziej utkwiła mi scena jak z drugiego piętra przez okno wysunięto kadłub podczepiony na linie. Kadłub nie mieścił się na klatce schodowej i została tylko taka droga. Program "Progi i Bariery" z p. Jarosławem również oglądałem.

Tak samo bylo ze mna; byl to moj bohater lat mlodzienczych.  Mialem przyjemnosc poznac go ~1991.

Tu sa zdjecia z wyprowadzania samolotu z mieszkania i proby silnika; tez w mieszkaniu!

http://epll-net.pl/cms3/aktualności/1528-jarosław-janowski-konstruktor-amator.html

A tu kilka filmow J1B zbudowanch w roznych czesciach swiata:

Ten juz kiedys pokazywalem, ma dodatkowe skrzydelko przed kabina.

A takze modele computerowe X-Plane:

• Lubię to 2
Opublikowano

Tutaj na zdjęciu Prząśniczka z Lipowej. Zdjęcie zrobione w 17 Śierpnia 2023. 

Rok póżniej spadła.

20230817_120058.thumb.jpg.fdc8f910facb607f3213f23cb61fc1bf.jpg

PS.

Andrzej, jak przygotowania do spotkania z "Alfredem". 

Trzymajcie się mocno. 

Mi "on" już od paru dni psuje zdrowie w drodze do Gladstone.

Opublikowano
5 godzin temu, Sage napisał:

...

PS.

Andrzej, jak przygotowania do spotkania z "Alfredem". 

Trzymajcie się mocno. 

Mi "on" już od paru dni psuje zdrowie w drodze do Gladstone.

Na razie troche wieja ale niezbyt mocno przynajmniej nie tak mocno jak straszyli.  Ale ma sie zaczac robic ciekawiej jutro, pojutrze. Zobaczymy.

Opublikowano

Nie pamiętam dokładnej daty emisji tego reportażu w TVP. Wydaje mi się że w pierwszej połowie 70-lat, ale głowy nie dam.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.