ahaweto Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Bardzo ciekawy film. Jako młody chłopak w 70-latach oglądałem z "wypiekami na twarzy", reportaż w TVP z "wyprowadzki" Prząśniczki z domu p. Jarosława. Najbardziej utkwiła mi scena jak z drugiego piętra przez okno wysunięto kadłub podczepiony na linie. Kadłub nie mieścił się na klatce schodowej i została tylko taka droga. Program "Progi i Bariery" z p. Jarosławem również oglądałem. 3
Andrzej Klos Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca 5 godzin temu, ahaweto napisał: Bardzo ciekawy film. Jako młody chłopak w 70-latach oglądałem z "wypiekami na twarzy", reportaż w TVP z "wyprowadzki" Prząśniczki z domu p. Jarosława. Najbardziej utkwiła mi scena jak z drugiego piętra przez okno wysunięto kadłub podczepiony na linie. Kadłub nie mieścił się na klatce schodowej i została tylko taka droga. Program "Progi i Bariery" z p. Jarosławem również oglądałem. Tak samo bylo ze mna; byl to moj bohater lat mlodzienczych. Mialem przyjemnosc poznac go ~1991. Tu sa zdjecia z wyprowadzania samolotu z mieszkania i proby silnika; tez w mieszkaniu! http://epll-net.pl/cms3/aktualności/1528-jarosław-janowski-konstruktor-amator.html A tu kilka filmow J1B zbudowanch w roznych czesciach swiata: Ten juz kiedys pokazywalem, ma dodatkowe skrzydelko przed kabina. A takze modele computerowe X-Plane: 3
Sage Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca Tutaj na zdjęciu Prząśniczka z Lipowej. Zdjęcie zrobione w 17 Śierpnia 2023. Rok póżniej spadła. PS. Andrzej, jak przygotowania do spotkania z "Alfredem". Trzymajcie się mocno. Mi "on" już od paru dni psuje zdrowie w drodze do Gladstone.
Andrzej Klos Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca 5 godzin temu, Sage napisał: ... PS. Andrzej, jak przygotowania do spotkania z "Alfredem". Trzymajcie się mocno. Mi "on" już od paru dni psuje zdrowie w drodze do Gladstone. Na razie troche wieja ale niezbyt mocno przynajmniej nie tak mocno jak straszyli. Ale ma sie zaczac robic ciekawiej jutro, pojutrze. Zobaczymy.
ahaweto Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca Nie pamiętam dokładnej daty emisji tego reportażu w TVP. Wydaje mi się że w pierwszej połowie 70-lat, ale głowy nie dam.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 8 Maja Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 8 Maja Czas odświerzyć nasz wątek. Zapraszam modelarzy z 3City i okolic na wspólne latanie na szybowisku w Kornem koło Kościerzyny w najbliższą niedzielę 11 Maja. Wymagane ubezpieczenie modelarskie. Dzienna opłata wynosi 30 PLN. Restauracja na szybowisku czynna będzie od 1200 do 1700. A ja pozdrawiam jeszcze z szybowiska w Bezmiechowej. Dłonie spalone od słonca które ostro prażyło w majówkę . Ostatnimi dniami chłodny północny wiatr i nisko zawieszone chmury nie pozwalały na loty. Postanowiłem więc ponownie odwiedzić pobliską "leśną galerię" w paśmie Gór Słonnych którą przedstawiłem tutaj w naszym wątku kilka lat temu Od ostatniej wizyty i mojej relacji przybyło nowych prac a te które już widziałem nabrały tylko "smaku". PS Wszystkie rzeżby wykonane zostały wyłącznie na martwych pniach drzew. 9 1
pietrku Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja Klimatyczne fotki. Zwłaszcza altanka w kwadracie wyłaniająca się z chmury 🙂. 1
Andrzej Klos Opublikowano 9 Maja Opublikowano 9 Maja 12 godzin temu, Sage napisał: ... PS Wszystkie rzeżby wykonane zostały wyłącznie na martwych pniach drzew. Dobrze, ze to dodales bo inaczej jakis "zyczliwy" moglby Cie podkablowac do EU 😆.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 11 Maja Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 11 Maja Polatane w Kornem. Niby dni coraz dłuższe ale czas biegnie dziwnie szybko. Dużo się działo, ale to na inną opowieść, zimową opowieść. Tylko kilka fotek bo sam dużo latałem a i forum coś ostatnio niechętne przyjmowaniu zdjęć. Walczyłem też z gażnikiem Yak'a po zimowej przerwie. Dr. Krzyś podszedł, pomógł (zrobil silnikowi 'lewatywę') i silnik odpalił. 10
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. P.i.o. Opublikowano 13 Maja Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 13 Maja Dodałem jeszcze kilka fotek . Skromnie ,gdyż zbyt szybko dzień minął i nie zdążyłem pobiegać z aparatem. 7
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 1 Czerwca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 Czerwca Z wizytą u "Gwarka". W modelarni która dopiero co obchodziła 75 lecie. Dziękuje Panowie za tak ciepłe przyjęcie. Kilka fotek zrobionch kolejnego dnia na Wyrach. Tu pytanie do moderatorów ... w jakiej rodzielczości najlepiej wstawiać zdjęcia żeby jak najmniej traciły na jakości ? Do zobaczenia w Lisich . 10 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano Niedziela o 21:23 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Niedziela o 21:23 Lisie Kąty. Aeroklub Nadwiślański. Piątek, 6 Czerwca tego roku. Jeszcze przed oficjalnym otwarciem spotkania. Zdjęcia z sobotniego otwarcia spotkania zamieszczę jutro. Niestety jakość wyświetlanych zdjęć tu na forum pozostawia wiele do życzenia. Zdjęcia w pełnej rozdzielczości będa udostępniane indywidualnie zainteresowanym uczestnikom spotkania. 12
Andrzej Klos Opublikowano Niedziela o 23:19 Opublikowano Niedziela o 23:19 Piekne modele i piekne zdjecia! 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano Poniedziałek o 09:39 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Poniedziałek o 09:39 Ciąg dalszy. Lotnisko Aeroklubu Nadwiślańskiego, Lisie Kąty. Sobota, 7 Czerwca. Wielkie podziękowanie i szacunek dla organizatora spotkania. Wspaniała atmosfera. Organizacja na najwyższym poziomie. Organizator zaczarował nawet pogodę i niektórzy z nas latali od czwartku do niedzieli tylko z małymi przerwami, głównie na posiłek. A jedzenie ... kto nie był niech żałuje . Jeszcze trochę moich zdjęć. Niestety nie wszystkie modele udało mi się 'złapać'. 12
rosik Opublikowano Poniedziałek o 10:29 Opublikowano Poniedziałek o 10:29 Potwierdzam. Było super. Wielkie brawa dla organizatora oraz dla uczestników👍😊. 3
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Iras 11 Opublikowano Poniedziałek o 10:34 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Poniedziałek o 10:34 No tak jak Piotr napisał , kto nie był niech żałuje !!!!!! Impreza wspaniała można było nalatać się do bólu , napić i najeść się do syta i pogadać z ludźmi do znużenia chociaż do znużenia to źle brzmi bo o modelarstwie można rozprawiać bez końca jak co niektórzy do 3 w nocy 🤣🤣🤣🤣🤣 9
Rekomendowane odpowiedzi