wojcio69 Opublikowano 23 Maja 2023 Opublikowano 23 Maja 2023 19 minut temu, jarek996 napisał: Po co Ci ploza na wodzie? Tak plytko tam macie w tym Elku? Jak się w Ełku na wodzie zrobi fala, to na płozie będzie surfować 2
jarek996 Opublikowano 23 Maja 2023 Opublikowano 23 Maja 2023 W dniu 23.05.2023 o 20:06, wojcio69 napisał: Jak się w Ełku na wodzie zrobi fala, to na płozie będzie surfować A jak fala zamarznie, to bedzie "bojerowac" (na razie nas tylko BAJERUJE) ?
zbjanik Opublikowano 28 Maja 2023 Opublikowano 28 Maja 2023 Krzysztof- gratulacje za udany debiut na zawodach! Najwyższa ocena statyczna, pięknie! No i okazało się, po co to normalne, kołowe podwozie, niczego pływakom nie ujmując- też pewnie będą użyte (a Fokker ich nie ma! ?) 2 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 30 Maja 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 Maja 2023 Kilka zdjęć z oblotu modelu ( jeszcze bez karabinu i innych detali) i fotki z Pucharu Polski Modeli Makiet F4H-P w Częstochowie. 18 3
robas69 Opublikowano 31 Maja 2023 Opublikowano 31 Maja 2023 Cześć, film z zawodów jest na Rc club. Piękny model, mam nadzieję że za ocenę statyczną miał najwyższą liczbę punktów.
kesto Opublikowano 31 Maja 2023 Autor Opublikowano 31 Maja 2023 9 godzin temu, Andrzej Klos napisał: A gdzie film?? W kinie ?. 36 minut temu, robas69 napisał: Piękny model, mam nadzieję że za ocenę statyczną miał najwyższą liczbę punktów. Miał. Tutaj jest film z zawodów i jest trochę Lublina. 3
Viper Opublikowano 31 Maja 2023 Opublikowano 31 Maja 2023 Piękne modele, gratulacje dla wszystkich uczestników. Lublin pierwsza klasa, obserwując wątek budowy - w pełni zasłużona ocena (wręcz i tak za mało punktów za ten poziom wykonania ) - wielkie gratulacje , ale zero z "Pilotem" rewelacja Gdzie takie wdzianko można nabyć?
kesto Opublikowano 31 Maja 2023 Autor Opublikowano 31 Maja 2023 51 minut temu, Viper napisał: Piękne modele, gratulacje dla wszystkich uczestników. Lublin pierwsza klasa, obserwując wątek budowy - w pełni zasłużona ocena (wręcz i tak za mało punktów za ten poziom wykonania ) - wielkie gratulacje , ale zero z "Pilotem" rewelacja Gdzie takie wdzianko można nabyć? Dzięki za miłe słowa. Wdzianko Darek zamówił przez internet u "chińczyka".
MirekC Opublikowano 31 Maja 2023 Opublikowano 31 Maja 2023 Model pięknie wykonany, pełna makieta, pewnie można by więcej, bo to nie ma końca. Myślę o wykonaniu P-38 Lighting śp. Ostrowskiego z moich czasów, ale to była fabryka. Gratuluję wyniku i wypada prosić o jeszcze w polskich barwach bo lubię polską historię i to na czym latali Polacy. Najcenniejsze jest to że model jest wykonany własnoręcznie a nie zamówiony fabrycznie (takie czasy). Jeszcze raz pozdrawiam i dziękuję za ucztę modelarską. 2
Andrzej Klos Opublikowano 31 Maja 2023 Opublikowano 31 Maja 2023 19 godzin temu, kesto napisał: W kinie ?. Miał. Tutaj jest film z zawodów i jest trochę Lublina. Kamikaze Piper Cub? w 5:00 15 godzin temu, MirekC napisał: Model pięknie wykonany, pełna makieta, pewnie można by więcej, bo to nie ma końca. Myślę o wykonaniu P-38 Lighting śp. Ostrowskiego z moich czasów, ale to była fabryka. Gratuluję wyniku i wypada prosić o jeszcze w polskich barwach bo lubię polską historię i to na czym latali Polacy. Najcenniejsze jest to że model jest wykonany własnoręcznie a nie zamówiony fabrycznie (takie czasy). Jeszcze raz pozdrawiam i dziękuję za ucztę modelarską. Nie zebym czepial sie szczegolow ale Il2 i Tu2 zrobil Lech Podgorski, Jerzy Ostrowski zrobil Jak-18, DH Hornet i P-38 Lightning. Pamietam w latach siedemdziatych sledzilem ich budowe w Modelarz. Jako nastolatek wydawalo mi sie budowa modelu przez 2-3 lata to ogromny kawal czasu. Okazuje sie, ze nie; moj Wilk juz 6 lat sie buduje ? Ha, ha, ha edytowales IL2 na P38 Lightning.
art_c Opublikowano 1 Czerwca 2023 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Chyba przydałby się na forum dział Hall of fame , aby utrwalić pamięć o dokonaniach Ostrowskiego, Podgórskiego, ale i Burego, Górskiego, Rachwała, Schiera, Zawady i wielu innych wielkich modelarzy. 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 1 Czerwca 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 Czerwca 2023 Ładne ujęcie w locie. 6
MirekC Opublikowano 1 Czerwca 2023 Opublikowano 1 Czerwca 2023 6 godzin temu, art_c napisał: Chyba przydałby się na forum dział Hall of fame , aby utrwalić pamięć o dokonaniach Ostrowskiego, Podgórskiego, ale i Burego, Górskiego, Rachwała, Schiera, Zawady i wielu innych wielkich modelarzy. Bardzo dobry pomysł, no cóż lata lecą a pamięć już nie ta, po 40 latach, muszę już zaglądać do książek by sprawdzić, jak było. Ale ja się nie wstydzę i nie dworuję na temat tych co już trochę zapomnieli, ale ciągle się uczą, bo tak trzeba. Pzdr. 5 minut temu, kesto napisał: Ładne ujęcie w locie. Z tej perspektywy wygląda jak mała precyzyjna zabaweczka, jak to jest mylące. Mam dylemat czy kontynuować mojego Lublina po tym co pokazałeś....jest "pikny" i już poleciał
kesto Opublikowano 1 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2023 Rób swojego Lublina. To bardzo ładny samolot. 2
MirekC Opublikowano 1 Czerwca 2023 Opublikowano 1 Czerwca 2023 5 minut temu, kesto napisał: Rób swojego Lublina. To bardzo ładny samolot. To prawda, mam na razie skrzydło, atrapę silnika, elementy na podwozie ,tak powoli zbieram i buduję a reszta jest ???. Oczywiście Twoje zdjęcia są bardzo pomocne. Dzięki.
Grzesiek Opublikowano 1 Czerwca 2023 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Krzysztof bardzo ładny model.Są juz jakieś plany na przyszłość?
jarek996 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Opublikowano 1 Czerwca 2023 1 godzinę temu, kesto napisał: Ładne ujęcie w locie. Pozwol kolego. ze to MY bedziemy oceniac, czy ujecie jest ladne ? 1
Rekomendowane odpowiedzi