Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czym przedłużyć czujnik temperatury taki o

post-15056-0-90333500-1565255032.jpg

podejrzewam że dolutowanie kabla nie wchodzi w grę, a nie wiem czy ten przedłużacz będzie pasował?post-15056-0-01941200-1565255254.jpg

Opublikowano

A dlaczego lutowanie miałoby nie wchodzić w grę? Utnij wtyczkę z zapasem i przedłuż wedle uznania. Ten czujnik to pewnie najzwyklejszy termistor - to sugeruje obecność tylko dwóch przewodów.

Opublikowano

Super dzięki, tak zrobię B) . Bałem się lutować, ponieważ wyczytałem, że przerwanie tej czerwonej izolacji na końcu powoduje jakieś zakłócenia itd... więc obawiałem się, że tak samo może być z resztą kabla.

Opublikowano

Sprawdź czy na zewnątrz tych dwóch kabelków jest oplot z takiej jakby siateczki miedzianej.Przy wtyczce widać dwa kable.

Nie wiem jak to sprawdzić niestety

Nie sądzę żeby był ekranowany.

Opublikowano

Jeżeli to czujnik od Spektrum to śmiało możesz lutować jak i zastosować przedłużacz. Testowałem w swoich modelach obie opcje i nie było problemów.

• Lubię to 1
Opublikowano

Dziękuję, niestety oblot będzie odłożony do przyszłego roku, będę miał teraz mało czasu na model przez najbliższe kilka miesięcy, jest poza tym kilka rzeczy do dokończenia, żeby mógł polecieć a i nie chce robić go w pośpiechu i na siłę, co by niczego nie pominąć i nie zrobić głupiego błędu. Tak, że chwilowo budowa wstrzymana, przez zimę podociągam ostatnie rzeczy i w przyszłym roku będę się szykować na oblot.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Model już tak naprawdę gotowy do lotu, muszę pokombinować z zamykaniem kabiny, co by się w locie nie otwierała, mam do dodania kilka detali na zewnątrz i wyposażenie kabiny pilota, a no i będę kombinował z chlodzeniem silnika pod maską, ale na to mam już plany. Oblot planuję na początku lata, jako że mało w tym roku latałem to na wiosnę planuje jakąś rozgrzewkę mniejszymi modelami, a potem...

Narazie postanowiłem zająć się wykończeniem kabiny, fotel i pilota już wcześniej zrobiłem, teraz przyszedł czas na resztę, tak wiec zacząłem od podłogi, z racji tego że jest to półmakieta proszę o wyrozumiałość, to ma tylko przypominać wnętrze prawdziwego spitfiera

post-15056-0-26020600-1570399141_thumb.jpgpost-15056-0-60768300-1570399214_thumb.jpg

tutaj po dodaniu zaworu instalacji pneumatycznej

post-15056-0-76571000-1570399307_thumb.jpg

i po podpieciu do niego tej instalacji ????

post-15056-0-02259100-1570399428_thumb.jpg

Opublikowano

Posiedziałem i żeby nie było w środku tak pusto to stworzyłem napisy eksploatacyjne do wnętrza kabiny, odtworzyłem je poprostu na podstawie zdjęć oryginału. Teraz muszę je jeszcze przeskalować i wydrukować.post-15056-0-95156900-1570883566_thumb.jpg

Opublikowano

Posiedziałem i żeby nie było w środku tak pusto to stworzyłem napisy eksploatacyjne do wnętrza kabiny, odtworzyłem je poprostu na podstawie zdjęć oryginału. Teraz muszę je jeszcze przeskalować i wydrukować.attachicon.gifDSC_1401.JPG

Jak chcesz to moge Ci to wydrukowac na ploterze UV na folii samoprzylepnej

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.