enter1978 Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 Czy ktoś mógł by mi podać długość kompletnego kadłuba od kołpaka do końca steru kierunku , chodzi mi o całkowitą długość z sterem kierunku i bez steru kierunku.
Cybuch Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 Podaje wymiary jak prosiłeś. Długość bez kierunku z kołpakiem to 2m 34cm. Kierunek 27cm.
enter1978 Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 Dzięki Irek. W piwnicy na ścianie powinien mi się zmieścić nawet z luzem , ale pytanie czy zmieszczę takiego gada do auta. Mając wymiary mogę sobie to sprawdzić. Dzięki
Cybuch Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 Ja zrobiłem odpinany kierunek , konstruktor to przewidział.
enter1978 Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 37 minut temu, Cybuch napisał: Ja zrobiłem odpinany kierunek , konstruktor to przewidział. Ja już po przymiarkach , bez odpięcia kierunku nawet nie ma opcji aby takiego bydlaka zmieścić do mojego auta. Bez kierunku wejdzie na styk, więc kierunek musi być odpinany.
kszczech Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Opublikowano 4 Listopada 2020 Z kierunkiem spokojnie wchodzi do Renault Clio
enter1978 Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 7 minut temu, kszczech napisał: Z kierunkiem spokojnie wchodzi do Renault Clio Ale to z otwartą klapą jedziesz? Nawet przeszło mi to przez myśl w końcu na lotnisko mam raptem 4 km to i z otwartym bagażnikiem zajadę. Ale chyba najrozsądniej było by odczepić kierunek , ale to się musi odczepiać wygodnie i błyskawicznie , bo jak zorganizuję sobie dwie godziny wolnego to nie po to aby przypierniczyć te dwie godziny na montaż kierunków stateczników itp. No nie wiem jak to jest rozwiązane takie odczepianie kierunku i jak to działa , jak się nie zaprzyjaźnię z tym demontowaniem , składaniem i rozkładaniem modelu, to rozejrzę się za bagażnikiem dachowym , dorobię mocowania szyte na miarę i po kłopocie.
kszczech Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Opublikowano 4 Listopada 2020 Wchodzi Extra 2,7, uwięziowka 1,5m w całości i żona. Klapa jak najbardziej zamknięta.
darkarll Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 No i dotarło "serduszko" do mojej extry , długo zastanawiałem się czy warto przepłacać ,extra wychodzi lekko , nie latam znowu tak dużo ,a DLE 55 nigdy mnie nie zawiódł .No to może DLE 120 plus tłumiki JMB TRC-60-L . wiem że sporo ludzi lata tymi extrami , jakie silniki zakładacie ? no i może jakie śmigło do DLE 120 ? tak raczej do paterna
enter1978 Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 13 minut temu, darkarll napisał: No i dotarło "serduszko" do mojej extry Darek a gdzie kupowałeś? u nas w polskim sklepie czy od chińczyków ściągałeś?
enter1978 Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Faktycznie jest dostępny , ale mimo że DLE to tańsza opcja to i tak jest drogo. Co do dle55 to też złego słowa nie powiem , zawsze zapala za pierwszym obrotem , nawet jak zostawiłem model na lotnisku i wróciłem po 2 godzinach to i tak odpalał za jednym machnięciem śmigłem bez żadnego ssania itp
enter1978 Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 W dniu 15.10.2018 o 21:44, cyrax_ojz napisał: formatki lekko przeszlifowane bączkiem w celu usunięcia wąsów ze spodniej części Trochę się uczę modelu , ale za cholerę nie mogę się domyśleć co to za bączek. A tym razem chciał bym oczyścić wąsy. W poprzednich modelach czyściłem tylko te kłaki które przeszkadzały , a te które nie były istotne to przeważnie zostawały, no ale po tym bączku to fajnie wygląda i ja też tak chcę
cyrax_ojz Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 9 minut temu, enter1978 napisał: Trochę się uczę modelu , ale za cholerę nie mogę się domyśleć co to za bączek. A tym razem chciał bym oczyścić wąsy. W poprzednich modelach czyściłem tylko te kłaki które przeszkadzały , a te które nie były istotne to przeważnie zostawały, no ale po tym bączku to fajnie wygląda i ja też tak chcę szlifierka mimośrodowa
Graffi_25 Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 Spokojnie Wiesiu nie rozpędzaj się już się pakuje przeszlifowane teraz
enter1978 Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 7 minut temu, Graffi_25 napisał: Spokojnie Wiesiu nie rozpędzaj się już się pakuje przeszlifowane teraz Dzięki wielkie. Powiem ci że napaliłem się na ten model jak szczerbaty na suchary , niby w ofercie jest już długo ale mnie dopiero teraz na niego wzięło.
extra67 Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 Witam.Bedzie sie dzialo.Bedziesz robil relacje z budowy ?
enter1978 Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 Tak będzie relacja , od Krzysztofa jest profesionalna relacja a ja zrobię relację jak amator buduje duży model. Z tym że ja mam zamiar dokładnie podliczyć ten model i na koniec będzie wiadomo ile taki model kosztuje samemu go budując i kombinując jak się da byle nie przedobrzyć.
Shock Opublikowano 8 Listopada 2020 Opublikowano 8 Listopada 2020 3 minuty temu, enter1978 napisał: samemu go budując i kombinując jak się da Istotne byś nie przekroczył granicy "druciarstwa i oszczędności" bo konsekwencje mogą zaboleć... Fajnie że zabierasz się za ten model, pewnie wiele osób będzie z zaciekawieniem śledzić relację, w tym i ja . Gwarantuję że oblot wzbudzi wiele emocji i na końcu stwierdzenie że 2,7 m lata znakomicie i strach przed tak "dużym" modelem jest bezpodstawny.
Rekomendowane odpowiedzi