Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś mógł by mi podać długość kompletnego kadłuba od kołpaka do końca steru kierunku , chodzi mi o całkowitą długość  z sterem kierunku i bez steru kierunku.

Opublikowano

Dzięki Irek.

W piwnicy na ścianie powinien mi się zmieścić nawet z luzem , ale pytanie czy zmieszczę takiego gada do auta.

Mając wymiary mogę sobie to sprawdzić.

Dzięki

Opublikowano
37 minut temu, Cybuch napisał:

Ja zrobiłem odpinany kierunek , konstruktor to przewidział.

Ja już po przymiarkach , bez odpięcia kierunku nawet nie ma opcji aby takiego bydlaka zmieścić do mojego auta.

Bez kierunku wejdzie na styk, więc kierunek musi być odpinany.

Opublikowano
7 minut temu, kszczech napisał:

Z kierunkiem spokojnie wchodzi do Renault Clio

Ale to z otwartą klapą jedziesz?

Nawet przeszło mi to przez myśl w końcu na lotnisko mam raptem 4 km to i z otwartym bagażnikiem zajadę.

Ale chyba najrozsądniej było by odczepić kierunek , ale to się musi odczepiać wygodnie i błyskawicznie , bo jak zorganizuję sobie dwie godziny wolnego to nie po to aby przypierniczyć te dwie godziny na montaż kierunków stateczników itp.

No nie wiem jak to jest rozwiązane takie odczepianie kierunku i jak to działa , jak się nie zaprzyjaźnię z tym demontowaniem , składaniem i rozkładaniem modelu, to rozejrzę się za bagażnikiem dachowym , dorobię mocowania szyte na miarę i po kłopocie.

Opublikowano

No i dotarło "serduszko" do mojej extry , długo zastanawiałem się czy warto przepłacać ,extra wychodzi lekko , nie latam znowu tak dużo ,a  DLE 55 nigdy mnie nie zawiódł .No to może DLE 120 plus tłumiki JMB TRC-60-L . wiem że sporo ludzi lata tymi extrami , jakie silniki zakładacie ? no i może jakie śmigło do DLE 120 ? tak raczej do paterna 

IMG_20201107_162008.jpg

Opublikowano

Faktycznie jest dostępny , ale mimo że DLE to tańsza opcja to i tak jest drogo.

Co do dle55 to też złego słowa nie powiem , zawsze zapala za pierwszym obrotem , nawet jak zostawiłem model na lotnisku i wróciłem po 2 godzinach to i tak odpalał za jednym machnięciem śmigłem bez żadnego ssania itp

Opublikowano
W dniu 15.10.2018 o 21:44, cyrax_ojz napisał:

formatki lekko przeszlifowane bączkiem w celu usunięcia wąsów ze spodniej części

Trochę się uczę modelu , ale za cholerę nie mogę się domyśleć co to za bączek.

A tym razem chciał bym oczyścić wąsy.

W poprzednich modelach czyściłem tylko te kłaki które przeszkadzały , a te które nie były istotne to przeważnie zostawały, no ale po tym bączku to fajnie wygląda i ja też tak chcę :)

Opublikowano
9 minut temu, enter1978 napisał:

Trochę się uczę modelu , ale za cholerę nie mogę się domyśleć co to za bączek.

A tym razem chciał bym oczyścić wąsy.

W poprzednich modelach czyściłem tylko te kłaki które przeszkadzały , a te które nie były istotne to przeważnie zostawały, no ale po tym bączku to fajnie wygląda i ja też tak chcę :)

szlifierka mimośrodowa

Opublikowano
7 minut temu, Graffi_25 napisał:

Spokojnie Wiesiu nie rozpędzaj się już się pakuje przeszlifowane teraz

Dzięki wielkie.

Powiem ci że napaliłem się na ten model jak szczerbaty na suchary ,  niby w ofercie jest już długo ale mnie dopiero teraz na niego wzięło.

Opublikowano

Tak będzie relacja , od Krzysztofa jest profesionalna relacja a ja zrobię relację jak amator buduje duży model.

Z tym że ja mam zamiar dokładnie podliczyć ten model i na koniec będzie wiadomo ile taki model kosztuje samemu go budując i kombinując jak się da byle nie przedobrzyć.

Opublikowano
3 minuty temu, enter1978 napisał:

samemu go budując i kombinując jak się da

Istotne byś nie przekroczył granicy "druciarstwa i oszczędności" bo konsekwencje mogą zaboleć...

Fajnie że zabierasz się za ten model, pewnie wiele osób będzie z zaciekawieniem śledzić relację, w tym i ja :).

Gwarantuję że oblot wzbudzi wiele emocji i na końcu stwierdzenie że 2,7 m lata znakomicie i strach przed tak "dużym" modelem jest bezpodstawny.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.