robertus Opublikowano 5 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 5 minut temu, solainer napisał: Fajnie to wyszło na filmie. Aż nie chce się wierzyć że nagrywałeś to z czapki Dzięki. To efekt moich wielu prób różnych kamerek i obiektywów, no i samej czapki . Obecnie mam taki setup to kamera Firefly 8SE z wymienionym obiektywem na 8mm. Dzięki obiektywowi ma dość konkretny zoom (gdzie jeszcze daję radę łapać poruszający się model w kadrze) i nawet nie widać, że te "kółka" to dość spore robiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Polatałem w Bobrownikach , w tle gadka z Piotrem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 Wpadł mi w ręce pluszowy tygrys, więc... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 fajnie, szczególnie na tych dużych katach natarcia a co tam odpadło po przyziemieniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Już nie pamiętam, coś na magnesach. Te brzechwy pod kadłubem, nosek i rakiety na końcach skrzydeł są na magnesy. Odpadają przy lądowaniu zamiast się łamać lub urywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Bardzo ciekawy i efektowny model. Tylko w edf-ach przeraża mnie to ,że model malutki za to pakiety trzeba dawać spore. Moc jednak musi być.W końcu to odrzutowiec. To nie moja dziedzina ,ale zawsze oglądam z dużym zainteresowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Malutki, nie malutki, zależy...jak kupisz w sklepie to faktycznie będzie mały i ciężki. Dlatego właśnie przerobiłem po swojemu kit pod edf 90mm i 8S na edf 70mm i 4S. Normalnie taki model ważyłby 3,5kg, mój waży 1,6kg. Większość modeli EDF na rynku jest za ciężka w stosunku do swojej wielkości więc nie latają w skali. Dyskutowaliśmy na ten temat w tym wątku. Wyłącz sobie dźwięk na jakimkolwiek filmie z pokazów odrzutowców i porównaj z filmami z odpowiednimi modelami. Moim zdaniem to siedzi w głowach, że skoro to EDF to musi o wiele szybciej latać niż samolot ze śmigłem. Ja mam przeciwne podejście do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 5 godzin temu, robertus napisał: Malutki, nie malutki, zależy...jak kupisz w sklepie to faktycznie będzie mały i ciężki. Dlatego właśnie przerobiłem po swojemu kit pod edf 90mm i 8S na edf 70mm i 4S. Normalnie taki model ważyłby 3,5kg, mój waży 1,6kg. Większość modeli EDF na rynku jest za ciężka w stosunku do swojej wielkości więc nie latają w skali. Dyskutowaliśmy na ten temat w tym wątku. Wyłącz sobie dźwięk na jakimkolwiek filmie z pokazów odrzutowców i porównaj z filmami z odpowiednimi modelami. Moim zdaniem to siedzi w głowach, że skoro to EDF to musi o wiele szybciej latać niż samolot ze śmigłem. Ja mam przeciwne podejście do tematu. Ale ja wcale nie napisałem ,że EDF musi być ciężki i szybki. Bardziej chodziło mi o to ,że specyfika tych modeli jest taka iż zapotrzebowanie na moc jest spore w stosunku np. do motoszybowców lub górnopłatów. Może podam przykład, samolot typu Piper o rozp.np.1500mm wymaga mniejszego pakietu i silnika niż takiej samej wielkości model myśliwca EDF. (To miałem na myśli). Każda klasa rządzi się swoimi prawami.Dla mnie prądy 60-70A to już baaardzo dużo ale tu tak ma być i tyle.Ale to już spore moce A Twój model lata ładnie i realistycznie. Bardzo dużo zredukowałeś masę zestawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 A to sorry, nie zrozumiałem, tu masz rację. Prądu ciągnie jak smok Ale rekompensuje to tym szuuuuuuuuuuuuuuu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 3 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 A tak , to bardzo ciekawa dziedzina modelarstwa. No i taka nietypowa bo nie ma śmigła:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 27 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Myślę jak tu najlepiej rozwiązać zamocowanie tych sterów do F-16 ? Rurka w rurkę i blokada ? Rurki węglowe ? Ktoś coś może doradzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Ja robię tak, że pręt węglowy jest w kadłubie i na to nanizana rurka ze sterem i zabezpieczenie na końcu zaciskiem jak do podwozi. Albo odwrotnie w ster płytowy pręt wchodzi w kawałek rurki w kadłubie i na końcu zabezpieczenie, ale generalnie o to chodzi. Pręty i rurki węglowe dopasowane aby nie było dużo luzu, albo rurki plastikowe, mosiądzowe itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Ja w tym mniejszym jednak zrobiłem na zawiasy, ale w kolejnym większym coś podobnego zastosuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Dzisiejsze latanie 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Zbrojeniowiec miał dzisiaj wolne i F-16 poleciał bez rakiet ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego Czas odświeżać nawyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia Taki dzisiejszy locik. Jak fajnie, ze pogoda już wiosenna! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Z wizytą na pikniku w Kosorowicach 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi