Granacik Opublikowano 20 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Właśnie odebrałem paczkę na którą położyłem krzyżyk. 5 miesięcy bez 2 dni była w drodze. Czekam jeszcze na paczkę z połowy maja. Ciekawostka: paczka kupiona pod koniec maja przez pomyłkę na adres w UK doszła w ciągu 9 dni od zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Ho ho to jest dopiero rekord ! Myślisz Błażej że traktują nas gorzej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 20 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Godzinę temu, ahaweto napisał: Ho ho to jest dopiero rekord ! Myślisz Błażej że traktują nas gorzej ? Nie sadze. Kupilem ostanio silniki w poprzez Aliexpress i szly 3 miesiace. W "miedzyczasie" kupilem inne rzeczy na Banggood i przyszlo w miesiac. Normalnie ida ~tydzien. Loteria w obecnych czasach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelswiatek.97 Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Ja również nie narzekam na czas realizacji zamówień z Chin, mieszczą się w zadeklarowanym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 W dniu 20.07.2020 o 09:51, a74BACK napisał: Niektóre szybciej, niektóre wolniej. Paczka latają w kontenerach, a te trzeba zapełnić. Jak jest mniejszy popyt, to trwa to dłużej. Specjalnie nie zaważyłem wzrostu prędkości. Ale w jakim celu mają zapełniać kontener? W samolocie przecież to raczej tal nie wygląda. Bo chyba nie myślisz że to płynie sobie statkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 W samolotach też się wozi w kontenerach tylko mniejszych. Dostosowanych kształtem do przedziału towarowego. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 14 minut temu, robertus napisał: W samolotach też się wozi w kontenerach tylko mniejszych. Dostosowanych kształtem do przedziału towarowego. Dokładnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 To zarzucą czymś innym. BG raczej ma taki obrót że nie muszą czekać parę dni by go zapełnić w całości. Jeśli kolega nie określił jakj kontener mu chodzi to w domyśle wziąłem morski. Co do samolotu domyślam się że jakieś pojemniki zbiorcze są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Tak to się odbywa. Jak popatrzysz na tracking to jest coś w rodzaju, że przyjęte przez airport a potem kilka dni się czeka zanim opuści kraj. Wtedy właśnie zapełniają kontenery z rożnych źródeł. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Może to nie odnośnie wysyłki, ale miałem robić model do FPV i zamówiłem sobie część elektroniki w Hobby King'u. Zamówiłem jak niby jeszcze wszystko było w magazynie, od tamtego czasu wszystkie rzeczy osobno (nie w tym samym czasie) były już dostępne, ale oni chyba czekają aż wszystkie będą w tym samym czasie. Generalnie już nie wiem czy tego nie olać i pokupować serwa, odbiornik itp. osobno i najwyżej trochę stracić ?. Pisałem parę razy do nich na chat'cie czy to w ogóle kiedyś ruszy i za każdym razem tak tak już wkrótce ?. Zamówione jak widać w lutym: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 I tak lepiej to niż czekać aż statek przypłynie. Drogą morską też by trochę trwało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 10 godzin temu, Jarek1925 napisał: Ale w jakim celu mają zapełniać kontener? W samolocie przecież to raczej tal nie wygląda. Bo chyba nie myślisz że to płynie sobie statkiem. Kolega Ci to ładnie objaśnił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 22 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Panowie prośba o pomoc. Chcę złożyć zamówienie na Ali i pierwszy raz dostaję taki komunikat. Nie mogę wybrać tańszej przesyłki. Dodam, że robię tam zakupy od dobrych 5 lat, adres dostawy zawsze ten sam... więc o co chodzi? Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać, żeby oszczędzić 2 stówy na wysyłce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 22 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Zmień sprzedawcę na tego który oferuje tańsze opcje wysyłki. Jeżeli nie możesz wybrać innego rodzaju dostawy, to nic nie zrobisz. Można jeszcze dzielić towar na mniejsze paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 22 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Zmieniłem dostawcę i dokładnie taka sama sytuacja. Koszt wysyłki wybierając towar 200 zł, a chcąc zapłacić rośnie do 425 i ten sam komunikat. Lipa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Może gabaryt i/lub waga nie pozwalają na wysyłkę taniej ? Dodaj cokolwiek innego (jakieś pierdoły) i zobacz co z wysyłką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Zmień kolejny raz sprzedawcę, może ktoś oferuje taniej. Zmień kraj wysyłki, może masz wysyłkę z np. US . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Zagadałem do sprzedawcy. Twierdzi, że przesyłka jest dobrze wyliczona i nie da się go taniej (za 55$) wysłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Dziś idę odebrać paczkę z paczkomatu. Dostawa z Chin. Czas dostawy to 7 dni roboczych. Jak dla mnie dostawa ekspresowa. Zamówienie złożone 14 lipca a dziś 24 lipca czeka w pqczkomacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi