robertus Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Opublikowano 14 Maja 2020 Tak, o czymś takim podobnym myślę. dzięki.
robertus Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Opublikowano 14 Maja 2020 Część siódma. Model 3D skończony, już nic tu nie wymyślę, resztę będę robił na bieżąco. W następnych filmach już rozwijka na płasko do planów i wkrótce pierwsze cięcia.
Vesla Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 Pełne plany. Porozwijaj i zacznij składać. Wygląda super.
RAFALR30 Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 2 godziny temu, robertus napisał: Część siódma. Model 3D skończony, już nic tu nie wymyślę, resztę będę robił na bieżąco. Myślę, że jeszcze coś tu wymyślisz :-) np.: pylony pod skrzydłami, uzbrojenie, zbiorniki paliwa.
robertus Opublikowano 16 Maja 2020 Autor Opublikowano 16 Maja 2020 Część ósma. Rozwijamy! Używam plugina unfold. W tym odcinku Skrzydła, stery i górna część kadłuba. Skoro już się rozwija to można coś wydrukować, nie..? Ale najpierw export. Ważne jest aby w sketchupie ustawić camera na paraller i top view, dopasować widok aby zajmował jak najwięcej ekranu i eksport 2D grafics do pdf. Można tez do jpg jak ktoś woli. Drukowane w Adobe reader jako plakat ze znacznikami cięcia i oczywiście skala 100%. Po sklejeniu i wycięciu A teraz najfajniejsze. Już cos widać realnego Przymiarka EDF
Vesla Opublikowano 16 Maja 2020 Opublikowano 16 Maja 2020 Jaki to EDF? 70?? No to kawał zabawki z tego wyjdzie ?
robertus Opublikowano 16 Maja 2020 Autor Opublikowano 16 Maja 2020 Tak, 70mm zasilany z 4S. Wymiary jak wspomniałem wcześniej to rozpiętość 85 cm długość 140 cm
robertus Opublikowano 22 Maja 2020 Autor Opublikowano 22 Maja 2020 Skoro ma to byc relacja krok po kroku to zamierzam wklejać tu sporo zdjęć. Dla przypomnienia model będzie składał się mniej więcej z takich modułów. Wyciąłem miejsce na EDF, zrobiłem mocowanie z balsy i dodałem listewki wzmacniające tylną część, bo ta część wychodzi dość cienkościenne. Czas na plany górnej części kadłuba I teraz tak. Skoro rysując w sketchapie nie uwzględniam grubości pianek, szczerze mi się nie chce. To teraz muszę wszystkie wręgi trymować uwzględniając grubość pianki jaką chce użyć na poszycie. I tu już jak w małym modelarzu. Wycinam, trymuję, Na razie nie wycinam do końca tunelu, żeby nie rozjechała się geometria kadłuba.
Vesla Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 Wyciąć możesz później. Ja tak zrobiłem w moim. Myślałeś czy wzmacniać miejsce mocowania steru kierunku? Tam usuniesz część materiału z podłużnicy żeby zrobić miejsce na tunel. Świetnie to wychodzi.
robertus Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Opublikowano 23 Maja 2020 Chcę zrobić podobnie jak w MiG-23. Wytnę w poszyciu szparę i przykleję do tunelu. Ten jeden centymetr wsunięcia powinien ustabilizować statecznik.
Janekm Opublikowano 23 Maja 2020 Opublikowano 23 Maja 2020 Robert, Z jakiej pianki budujesz swojego "ołówka"?
Janekm Opublikowano 23 Maja 2020 Opublikowano 23 Maja 2020 Dzięki, Zmyliło mnie zdjęcie z wręgami kadłuba, gdzie widać papier na piance czyli szablony, które naklejasz.
robertus Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Opublikowano 23 Maja 2020 Climapor jest malowany z jednej strony malowany na biało.
Janekm Opublikowano 23 Maja 2020 Opublikowano 23 Maja 2020 Nie miałem jak dotąd do czynienia z tego typu pianką, używam depronu, który bardzo mi odpowiada, ale buduję górnopłaty w rodzaju Piper Cub/ Husky więc to wystarcza. Twoje modele to już wyższa szkoła jazdy, większe masy i prędkości więc i materiał może być cięższy. Tak na marginesie, jak wyginasz ten Climapor, na gorąco? Ogólnie trudny jest do kształtowania?
robertus Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Opublikowano 23 Maja 2020 Wg mnie jest to najlepsza pianka XPS nie modelarska na rynku. W sumie nie najtańsza (podkłady pod panele są tańsze,) ale też i jakość jest bardzo dobra. Praca z tym materiałem jest równie przyjemna co z depronem modelarskim. Występuje w grubościach 4 i 7mm, stąd wybieram głównie 7mm. Używam albo tej pianki, albo depronu. Takich popularnych podkładów pod panele od dawna już nie używam, szkoda nerwów na nie. Teraz moment na cześć przednią ze stożkiem. Tutaj też wszystkie wręgi docinam uwzględniając grubość pianki poszycia Zdjęcie dla przykładu Wycięte i sklejone elementy części ze stożkiem Sam stożek będzie zrobiony z kartki bloku technicznego Po sklejeniu widać jak mało miejsca jest na ewentualny wlot powietrza, poprzestałem tylko na wycięciu szczelin, żeby był przewiew na elektronikę. Zdecydowałem się na wizualne oddanie charakterystycznego stożka MiGa kosztem tunelu dla EDF. I moduł gotowy
Janekm Opublikowano 23 Maja 2020 Opublikowano 23 Maja 2020 Bardzo ciekawa relacja, a jak z tym gięciem, używasz tzw. "opalarki" czy też innego patentu?
Vesla Opublikowano 23 Maja 2020 Opublikowano 23 Maja 2020 Robert! Czas na tutorial. Jak giąć depron ?
Rekomendowane odpowiedzi