robertus Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2020 Przemo zdajesz sobie sprawę, że zdjęcie szybciej wkleić niż film? hi hi. Oczywiście film będzie. Zdjęcie to na szybko korespondencja z pola walki.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 28 Czerwca 2020 Oblot dzień 1 - czyli sobota Nie zaczyna się zdania od "a więc", więc piszę je w środku, a więc, pierwszy oblot skończył się po 2 sekundach lotu. Analiza poklatkowa filmu wykazała, że " - reakcja na lotki była ok - samolot szybko wytracał wysokość - dobrze, że było zboże bo bym połamał skrzydło - źle że się złamał kadłub. - nie będę robić filmu z analizy Tak w sumie to się zastanawiałem czy nie wzmocnić w tym miejscu kadłub, bo wycięcie kabinki i miejsca na baterie osłabiło naturalna sztywność kadłuba o rurowym kształcie. Nie wzmocniłem no to mam co chciałem. Złamał się tuż za wręgą, w sumie wygląda jakby klej puścił Tak wygląda w środku ten moduł. Pokazuje bo widać dodatkowe ścianki przedziału na baterię Wkleiłem dwie listewki w kadłub jako wzmocnienie i naprawiłem kadłub Dzień drugi czyli niedziela. udało się model naprawić w jeden dzień. Poprawiłem" - przesunąłem środek ciężkości o 5mm do tyłu - zwiększyłem kąt zaklinowania statecznika poziomego. Poprawny kąt Środek ciężkości I to było to. Dodatkowo zyskałem dwie sekundy, ponieważ @Dj. wyrzucił mi model. Tym razem poszło gładko. Parę klików i było ok. 3 2
Michal4x4 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Znakomite!! Jakbym siebie słyszał: "no ale to drzewo to mi trochę przeszkadza!" Czy drzewo mnie slyszy?!:) moje drzewo nie posłuchało...:) Gratulacje, pięknie model śmiga i wygląda w słońcu! Pzdr, M 1
robertus Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2020 Pierwszy raz latałem w tym miejscu i trochę niekomfortowo się czułem. Zwykle latam niżej.
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2020 Opublikowano 28 Czerwca 2020 A Kolega zna takie pojęcie jak: "Rozpoznanie walką"? Gratulacje.
robertus Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2020 4 minuty temu, Jerzy_R napisał: A Kolega zna takie pojęcie jak: "Rozpoznanie walką"? Gratulacje. heh, teraz już tak. Dzięki.
RAFALR30 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Gratuluję ? Robert kolejnej udanej konstrukcji i oblotu. Co było przyczyną, że podjąłeś decyzję o lądowaniu? Kalkomanie na skrzydłach i kadłubie przybędą ??
robertus Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2020 Teraz to już mogę napisać, bo sprawdziłem. Łożyska w silniku mi się wysypały. Będą jeszcze kalkomanie i kabinka z pilotem.
RAFALR30 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 16 godzin temu, robertus napisał: Teraz to już mogę napisać, bo sprawdziłem. Łożyska w silniku mi się wysypały. Będą jeszcze kalkomanie i kabinka z pilotem. Jak to, tak w nowej turbinie przy drugim locie łożyska się posypały? Można to reklamować u producenta?
wojtek-a Opublikowano 29 Czerwca 2020 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Bo takie lozysko (ten sam model) mozna kupic za 0.9 i 12 €. W tym motorku byly chyba te tansze?. ps1: znalazles Robert te lozyska; jak masz srednice walu, zewnetrznego pierscienia i grubosc, to zaden problem ps2: gratulacje za oblot; miejsce wybrales odpowiednie??
johnyP51 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Mega maszyna gratulacje modelu ? ach te nasze ołówki, świetnie się prezentuje na ziemi jaki i w powietrzu.
robertus Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Opublikowano 1 Lipca 2020 Łożyska się rozsypały w drobny mak. Ale dobrałem z rynku 4x7x2,5mm. jedno jest z przodu, dwa z tyłu. -------------------------------------------- Electronika:EDF FMS 70mm 12B for 4Spakiet: 3000mAh 30C 4SRegulator 80A ZTW (70A is enough)Servo ogonowe: 4kg Corona CS238MGInne serwa: TP MG90S, TP9gSC: 260-265mm Plany 01-mig-21-by-robertus-skrzydła.pdf 02-mig-21-by-robertus-kadlub-góra.pdf 03-mig-21-by-robertus-kadlub-dół.pdf 04-mig-21-by-robertus-stozek.pdf 05-mig-21-by-robertus-wylot.pdf 06-mig-21-by-robertus-garb.pdf -------------- Mam nadzieję, że podobało się, ale nie proście aby tak relacjonować inne budowy krok po kroku. Siedziałem w domu w związku z samoizolacją społeczną, to żeby nie zwariować budowałem model i tak dokładnie go relacjonowałem. Teraz chwila przerwy
robertus Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Mały update. kabinka Kabinka jest zrobiona metodą vaku. Kopyto zrobiłem z warstw depronu pokryłem chusteczkami na wikol Poszpachlowałem, przeszlifowałem i pokryłem sprayem Potem jeszcze raz przeszlifowałem, tak aby powierzchnia była jak najbardziej gładka Przed i po 1 2
robertus Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Papierowe kalkomanie kończą projekt Ołówka. Dzięki, że byliście ze mną 3 1
Vesla Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 W podobnej konfiguracji Pakiet 4S 30C i EDF 70, to mi taki pakiet po ostrym lataniu lubił robić się ciepły i lekko (bardzo lekko) puchnąć. Teraz stosuję pakiety na zakres 35-70C. Jest lepiej.
robertus Opublikowano 20 Września 2020 Autor Opublikowano 20 Września 2020 Pakiety SLS dają radę. Dają prawdziwe C. Turnigy puchnie jak balon.
Vesla Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 Turnigi 35-70 są już dobre. Te pierścienie gdzie dorwałeś?
robertus Opublikowano 21 Września 2020 Autor Opublikowano 21 Września 2020 Nie pamiętam. To są blokady na osie kół. Możesz też użyć zacisków od kostki elektrycznej. dla przykładu https://abc-rc.pl/product-pol-669-Blokada-na-os-popychacz-3-1mm-otwor.html
robertus Opublikowano 9 Maja 2021 Autor Opublikowano 9 Maja 2021 I jeszcze oblot na gotowo. Dość mocno wiało i pod wiatr dziwnie wolno się toczył. Nie jestem zadowolony z nowej Turbiny QX (QX-Motor EDF 70mm 6łopatek QF2827(2227) 3800kV) zżarło mi błyskawicznie pakiet a osiągi kiepskie. Będę wracał do FMS. 1
Rekomendowane odpowiedzi