Skocz do zawartości

Groźny incydent w Raciborzu - rozbiłem się P-40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, robertus napisał:

Katastrofa, groźny incydent na lotnisku w Raciborzu.

Rozbiłem się P-40.

Film z lotu i na końcu analiza.

hmmm.....co by nie powiedzieć.....rzeczowa ta analiza:).....model super?

Opublikowano

Dziękujemy za głęboką analizę, brakuje tu tylko slow mo ?

Stałem z tyłu nawet na filmie na ułamek sekundy się załapałem.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jak ktoś potrafi projektować, budować i latać, co w przypadku Roberta wszyscy na tym forum bezapelacyjnie potwierdzają, to nie potrzebuje pisać pseudoreferatów, albo nagrywać audycji, bazujących na analizach poklatkowych...

Takich ludzi szanuję. ?

• Lubię to 2
  • Dzięki 1
Opublikowano

Ewidentnie podmuch od lewej pod prawe skrzydło spowodował zblokowanie lewych zwojów w silniku, co wywołało nieprzewidziany moment odśrodkowy, który spowodował odwrócenie modelu na plecy, co wywołało nieprawidłowy przepływ elektronów, który to nie pozwolił na otworzenie podwozia w stronę przeciwną niż zwykle. No i model wylądował na ogonie. Proste. To wszystko widać na zwolnionym tempie odtwarzania filmu.

• Haha 5
Opublikowano
15 minut temu, FockeWulf napisał:

info o pilocie

RODO się kłania.

Opublikowano
8 godzin temu, Bartek Piękoś napisał:

A, zapomniałem: Robert nie masz odwagi przeanalizować swojego lotu :)

No przecież przenalizowałem, jak zawsze jest to - "human error".

Opublikowano

trzy słowa -ale krótko, zwięźle i na temat. I prawdziwie.  Uśmiałem się jak fretka . Brawo.

-podziwiam lot i zwłaszcza dźwięk silnika  śmigła...

Opublikowano

Jedno słowo, miszcz. ? Analiza jak najbardziej właściwa ???

Sam tytuł filmu gwarantuje ci już z 300.000 tyś wyświetleń, możesz podziękować w robocie i żyć z YouTube ??

Opublikowano

Żeby jeszcze kolega, który bierze hobby za poważnie i zamęcza swoimi dętymi analizami chciał wziąć przykład z tej precyzyjnej analizy katastrofy lotniczej..(choć film z latania można by spokojnie przyciąć o połowę lub 2/3 ;), zdecydowanie poprawiłoby to odbiór katastrofy)

PS. kolega czasem nie ma ochoty na aplikację do Komisji Badania Wypadków Lotniczych? Stawiam by kolosalnie podniósł jej poziom merytoryczny.. 

• Lubię to 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.