robertus Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Nikogo nie ma w domu. ? Na razie brak weny twórczej i czasu, ale głównie weny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 Taki tylko mały, nieśmiały update Na razie chce go rozrysować a potem przemyślę, czy chce go robić w2m , czy jednak mniejszego. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 Jak brak weny to trzeba sie odezwac, dajesz Robert bedzie dobrze! Tak swoja droga to na pewno znasz ta relacje ale pomimo ze to mustnag pozniejszy bez garbu to sporo mozna podpatrzec wiec na wszelki wypadek wrzuce 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 25 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2023 14 godzin temu, robertus napisał: Taki tylko mały, nieśmiały update Na razie chce go rozrysować a potem przemyślę, czy chce go robić w2m , czy jednak mniejszego. Przemysł dwa, trzy razy napęd elektryczny do 2 m pianeczki swoje może już kosztować ale niekoniecznie ? przy tylu modelach które posiadasz raczej masz duże zaplecze, i będziesz mógł coś skompletować pod Mustanga. Ogień na tłoki i trzymam kciuki za dalsze postępy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 25 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2023 15 godzin temu, robertus napisał: Taki tylko mały, nieśmiały update Na razie chce go rozrysować a potem przemyślę, czy chce go robić w2m , czy jednak mniejszego. 2m lub > 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano 5 Marca 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Mam nadzieję, że podobny. Wypukłą kabinę zrobię na waku. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zdałem sobie sprawę, że nie mogę zrobić podziału skrzydła na centropłat z podwoziem plus końcówki, bo klapy są takie szerokie. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Ktoś się pod Robertusa podszywa? Robertus by tak nie napisał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Pytanie, jak w tym podwoziu jest napisane, że obsługuje wagę do lotu 3,5kg to chodzi o cały model, czyli trzy podpory, czy, że jedno serwo ma momentu 3,5kg https://pl.aliexpress.com/item/1005001963297176.html Szukam jakiegoś podwozia do modelu wagi 2,5-3kg do lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam.trzaskowski Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 2 hours ago, robertus said: Pytanie, jak w tym podwoziu jest napisane, że obsługuje wagę do lotu 3,5kg to chodzi o cały model, czyli trzy podpory, czy, że jedno serwo ma momentu 3,5kg https://pl.aliexpress.com/item/1005001963297176.html Szukam jakiegoś podwozia do modelu wagi 2,5-3kg do lotu. Masz w opisie: "Support Flight Weight: 3.5kg" Czyli masa startowa modelu do 3.5kg. Moment jest opisany tu: "Torque: 2.5kg-cm" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Pytanie, czy ja nie powinienem mieć już jakiejś płytki dystrybucji mocy? Podwozie chowane, lotki, klapy, ster wysokości, ster kierunku. Serwa Corona CS238MG prąd wg opisu 400mA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Zlin 526AFS, 2060mm, 5,8 kg do lotu, serwa Corony DS3xxMG x4, DS5xxMG x2, podwozie, pakiet na elektronikę 2S 2600mAh, na silnik 6S i żyło bez wielkich kombinacji. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrku Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 W dniu 5.03.2023 o 19:09, robertus napisał: Mam nadzieję, że podobny. Wypukłą kabinę zrobię na waku. Amerykańską mu daj osłonę - będzie szybszy o 4 MPH ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Nie ma szans, ? Wszyscy robią z kroplowa osłoną, po co oglądać kolejnego P-51D nic ciekawego. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrku Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 B nie D. Najwcześniejszą. Kratkową. Kroplowe D były wolniejsze. Żart to był. Horbaczewski miał w P-51 Malcolm Hooda. Wszystko jak należy jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Na razie zrobiłem ogon (za to cały, z osprzętem) żeby zobaczyć jaki duży będzie. Element waży 265gramów, nie wiem czy to dużo mało jak na model dwumetrowy. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Rób dalej, dobrze idzie, wydaje się że z wagą OK, aczkolwiek nigdy nie ważyłem samego ogona Jak zrobisz naprawdę lekko, to i 6s możliwe Ale jeśli klamka keszcze nie zapadła to optowałbym za wersją D, czyli kroplową kabiną, jak dla mnie kształt rasowego myśliwca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Jak to ktoś napisał na facebooku, zaczynam od d...y strony , no tak. To jedziemy dalej. Rozrysowałem dalszą część kadłuba i coś powycinałem. Na razie takie puzelki i tylko tyle bo mi się climapor skończył ? Przyszły też koła, gigantyczne. Zastanawiam się jak i czym to jeszcze wzmocnić. Poszycie będzie tez z climaporu, czyli tak jakby skorupowe. Myślę o listewce wzdłuż 8x8mm, w osi, trochę do wzmocnienia i trochę do pilnowania prostego kadłuba. Plus po obwodzie pod poszyciem pare listewek lub węgielków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 Posklejane puzelki wyglądają tak. To jest element od natarcia skrzydła do ogona, waży 170 gramów. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 7 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 Robisz z czegoś takiego ? https://allegro.pl/oferta/depron-plyta-ze-styropianu-xps-gr-6mm-1-karton-13248842392 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi