Atomizer Opublikowano wczoraj o 19:00 Autor Opublikowano wczoraj o 19:00 9 minut temu, Shock napisał: No Michał czytając takie Twoje wywody zastanawiam się kto tu myśli logicznie... 9 minut temu, Shock napisał: No Michał czytając takie Twoje wywody zastanawiam się kto tu myśli logicznie... Ale ja mam dowód zakupu diesel verva po 6,43 zł a tydzień później zwykły diesel po 7,53 zł A poza tym dziś nie mam nastroju bo rozbiłem mój ulubiony model ! Niech będzie, że moja to była wina...
dariuszj Opublikowano wczoraj o 19:53 Opublikowano wczoraj o 19:53 Dzisiaj taki widok pod Lidlem. Chyba butelkomat się zepsuł. 1 1
d9Jacek Opublikowano wczoraj o 20:26 Opublikowano wczoraj o 20:26 mam pytanie , i nie jest to żart. Jak rozliczane kaucyjnie sa, i czy są, puszki po piwie warzonym i puszkowanym w innym kraju niż Polska ? A sprzedawane w Polsce 1
pietrku Opublikowano wczoraj o 20:38 Opublikowano wczoraj o 20:38 .. W dniu 21.03.2026 o 00:44, Market napisał: Albo jeszcze lepiej: niech wszyscy oburzeni oddadzą butelki, odbiorą kaucję i w ten sposób pozbawią zarobku tych beneficjentów Ale to oddawanie nie działa. Miałeś przecież powiedziane, że to nie działa. Jakby to działało to jeszcze ta kpina z rzeczywistości by pewnie przeszła bez echa.
Market Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 2 godziny temu, pietrku napisał: Ale to oddawanie nie działa. Jak nie działa jak działa U mnie nie uświadczysz ani w śmietniku, ani porzuconej luzem butelki zwrotnej, bo królowie okolicznych ławeczek wszystko skrzętnie wyzbierali i skutecznie oddali. 1
d9Jacek Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 10 godzin temu, d9Jacek napisał: mam pytanie , i nie jest to żart..... ponawiam pytanie skierowane do forumowych specjalistów od systemu kaucyjnego..smialo Panowie.....
pietrku Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 7 godzin temu, Market napisał: Jak nie działa jak działa U mnie nie uświadczysz ani w śmietniku, ani porzuconej luzem butelki zwrotnej, bo królowie okolicznych ławeczek wszystko skrzętnie wyzbierali i skutecznie oddali. Taa Ty się śmiej 😄. Widziałem jegomościa co miał papierek za te butelki kałcjowe i chciał sobie kupić kolejną piwną za nie. I mu brakło parę groszy. Jaka to musiała być trauma. Tak się zdenerwował, że poszedł w siną dal zostawiając ten świstek, a panie ekspedientki mówiły, że niewiele mu brakło. Na kaucję 😃 brakło. 1
ahaweto Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Już był film o zakupie butelki wody na lotnisku. Po przylocie do celu nie można jej oddać. Tego nie przewidziano.
jarek996 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Przedstawicielka sieci Lidl w rozmowie z o2.pl ujawnia szczegółowe dane dotyczące systemu kaucyjnego. Okazuje się, że dotychczasowy rekordowy voucher wydany w butelkomatach sieci Lidl opiewał na kwotę 460 zł. "To oznacza, że jednorazowo klient oddał aż 920 opakowań" - mówi nam Aleksandra Robaszkiewicz, Dyrektorka ds. Relacji Korporacyjnych Lidl Polska. I tak czytajac powyzsze bicie piany, zastanawiam sie, czy niektorzy nie powinni najpierw odwiedzic lekarza, a nie skup butelek😂
a74BACK Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 7 godzin temu, ahaweto napisał: Już był film o zakupie butelki wody na lotnisku. Po przylocie do celu nie można jej oddać. Tego nie przewidziano. Na lotnisko to przechodzisz ze swoją pustą butelka i napełniasz ją w wyznaczonym miejscu. Przecież kupowanie wody na lotnisku za gruba kasę to też jakiś spisek, a jak wiemy spiskowców trzeba unikać 😁 1
Market Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 14 godzin temu, d9Jacek napisał: ponawiam pytanie skierowane do forumowych specjalistów od systemu kaucyjnego..smialo Panowie..... Producent (czy polski czy zagraniczny) jak chce wprowadzić piwo puszkowe na polski rynek, to płaci te 50gr polskiemu operatorowi. Potem odzyskuje te 50gr sprzedając piwo z kaucją hurtowni. Hurtownia tak samo odzyskuje 50gr sprzedając piwo z kaucją sklepowi. Sklep odzyskuje 50gr sprzedając piwo z kaucją klientowi. A klient jak odda puszkę, to odzyskuje te 50gr od operatora i kółko się zamyka. A jak nie odda to operator jest zobowiązany te 50gr przeznaczyć na dalszy rozwój systemu (kaucjomaty w nowych miejscach, itp.) - operator nie ma prawa schować tych 50gr do kieszeni lub komukolwiek wypłacić np. w postaci dywidendy. 2
Andrzej Klos Opublikowano 36 minut temu Opublikowano 36 minut temu 13 stron o starych butelkach i puszkach od piwa. Szkoda, ze nie np o aerodynamice.
Rekomendowane odpowiedzi