MZWBPiotr Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Bartek co to za materiał, z którego robisz cylindry?
Bartek Piękoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Bartek co to za materiał, z którego robisz cylindry? Styrodur.
Bartek Piękoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Można go zakupić w Radomiu? Szukaj w materiałach budowlanych. Zacząłbym od Lubelskiej i bocznych uliczek.
Bartek Piękoś Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Idzie to wolniej niż myślałem, ale za to rytmicznie Chyba jednak nie będę rozcinał cylindrów na połówki. Pełny przekrój ułatwi mi ich mocowanie i jest w sumie bardziej opływowy. 1
Bartek Piękoś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Dzięki, Jacek. Wczorajszy wieczór poświęciłem na naprawę uszkodzonego (znowu ) podwozia. Przez noc żywica się już utwardziła i pod wieczór mógłbym latać. Ciekawa rzecz: w tym samym przedziale temperatur moja żywica (gospodarczy przezroczysty dragon z Obiego) zimą schnie 2x dłużej niż latem a nawet teraz w temperaturze pokojowej . Zimą w mieszkaniu mam 19-22 st., dziś w nocy w pokoju było mniej więcej tyle samo. Zaawansowany technologicznie produkt rozpoznający pory roku . Wracam do atrapy silnika i równocześnie zaczynam malować.
robertus Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zimą wilgotność powietrza jest mniejsza, może to dlatego.
Bartek Piękoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zimą wilgotność powietrza jest mniejsza, może to dlatego. Możliwe. Maska silnika wreszcie pomalowana. Od środka pójdzie jeszcze zinc chromate yellow. Wreszcie nie wygląda jak przeszczep
Emhyrion Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 po weekendzie zgłoś się do mnie, pożyczę Ci aerograf
Xeo Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Super robota, aż pozazdrościć umiejętności
Bartek Piękoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Szacun... Malujesz usługowo? Super robota, aż pozazdrościć umiejętności Dzięki. Kłopotliwe było uzyskanie równych linii płynnych przejśc kolorów, zwłaszcza, że malowana była też część kadłuba, a robiłem to przy założonej owiewce - wystające żaluzje chłodzenia przeszkadzały. Wyszło ładnie dopiero po jakichś 134 poprawkach drżącymi rękami , więc na razie z malowaniem usługowym się wstrzymuję. po weekendzie zgłoś się do mnie, pożyczę Ci aerograf Nie wiem, czy to do mnie czy do Tomka, ale ja mam aero. Ono dopiero pójdzie w ruch, jak zacznę cieniowanie. Na razie szprajuję.
Bartek Piękoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2014 To było do Tomka... Wot, ja nie paniał
Emhyrion Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Wiesz... Jak ktoś maluje tak jak Ty to z góry zakładam, że to nie pędzelek Fajny ten Twój Korsarz. Bardzo fajny...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Opublikowano 1 Maja 2014 Wiesz... Jak ktoś maluje tak jak Ty to z góry zakładam, że to nie pędzelek Fajny ten Twój Korsarz. Bardzo fajny... Fenks . Prace nad atrapą (ach, żeby tak kiedyś prawdziwy ) trwają Zmieniony/skrócony stożek - atrapa będzie "siedzieć" głębiej pod maską a cylindryczna część stożka jest teraz szersza (wyższa?). Po prawej odcięta stara część. Pierścień mocujący cylindry również szerszy (wyższy? cholera... ) i oklejony dla wzmocnienia Wiotkie to, więc dodatkowo gniazda balsowe. Wiem, że w zasadzie już to pokazywałem, ale nie mogę się powstrzymać przed przymiarkami Poza tym teraz nie jest tylko ułożony "w kupę", ale zmontowany na szaszłyki bambusowe. Wszystko względnie dobrze się układa, teraz trzeba to wpasować pod maskę, a łatwo nie będzie.
Rekomendowane odpowiedzi