Bartek Piękoś Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Opublikowano 25 Maja 2014 Odnoszę wrażenie, że od kilku stron rozmowy toczą się ciągle o tym samym. Jak to mówią, mleko się rozlało i nie ma co tego roztrząsać. Amen. Tymczasem dopasowane, ale jeszcze nie przyklejone poszycie, sklejone i wzmocnione od środka pęknięte żebro, wstawiony balsowy implant w uszkodzoną końcówkę lotki.
Bartek Piękoś Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Opublikowano 26 Maja 2014 Skrzydło wyremontowane. Pomalowane - schnie. Na zdjęciach jeszcze przed końcowym szlifem szpachlowanych miejsc i malowaniem.
Bartek Piękoś Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2014 Po remoncie płatowca, czas dokończyć atrapę silnika. Bendix Scintilla DF-18, a po ludzku iskrownik silnika P&W R-2800-8W. Pozostało okablowanie.
Bartek Piękoś Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2014 Iskrownik gotowy. Najpierw z rozpędu pomalowałem go na szary, potem przemalowałem na poprawny, czarny połysk. Ciężko taką część sfotografować, poza tym z wykończeniem błyszczącym widać każda niedoskonałość. Przeżyję . Zacząłem też okablowanie. Jeden przewód biegnący od pierścienia aparatu zapłonowego do 2/3wysokości cylindra już jest. Muszę przemyśleć jak rozwiązać mocowanie drugiego przewodu, idącego do szczytu cylindra. Drut miedziany 1mm. Ciężkie to wyjdzie, ale cieńszy źle wyglądał. Tak to wygląda obecnie. Oprzyrządowanie silnika już przyklejone.
noker Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 załóżcie mu kaftan, i niech ten temat się już zakończy. Wpadnę w depresję jak Justyś Kowalczyk.
Bartek Piękoś Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2014 I to wszystko robisz dremelkiem? Eee nie , iskrownik ręcznie, tzn. skalpelek, pilniczek i wszystko co mi podejdzie pod rękę.
dukeroger Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Bartek ja cie literalnie uprzedzam, jak rozbijesz ten model i to wszystko sie do reklamowki wrzuci bedzie bolalo! Poza tym to miodzio
Capriman Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Najbardziej skomplikowany deproniak jakiego widziałem Nie kończ tego tematu broń boże Czekam na więcej...
Emhyrion Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Jak zacznie robić nity na poszyciu to dzwonię po karetkę
JacekCichy Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 Jest moc! Co do nitów to ja myślę że to bardzo ciekawy pomysł chociaż z drugiej strony to ja bym chętnie zobaczył jak Bartku robisz coś nowego...
Bartek Piękoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2014 Dzięki za wszystkie miłe słowa oraz próby diagnozy psychiatrycznej, w większości dość celne . Tak na szybko co do nitów: łatwiej i szybciej jest mi je zrobić niż linie podziału (bo te trza wpierw wytrasować a nity lecimy wzdłuż linii) nie mówiąc już o takiej atrapie. Nity na 90% będą . Mam dość na dzisiaj.
Bartek Piękoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2014 Ile waży ten silnik? Bez połowy tych drutów ok. 11g.
Bartek Piękoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2014 Silnik skończony. Cały waży 14g. Drut 1mm swoje dodał. Doszły złączki przewodów na aparacie zapłonowym Całość (przepraszam za entourage ); po kliknięciu na zdjęcie wyświetla się ostrzej 1
Emhyrion Opublikowano 13 Czerwca 2014 Opublikowano 13 Czerwca 2014 śliczności... To co z tymi nitami? Dzwonić po karetkę?
Bartek Piękoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2014 śliczności... To co z tymi nitami? Dzwonić po karetkę? Nity chyba zrobię, ale jakoś ciśnienia na nie nie mam. Nawet jeśli, to będą tylko wzdłuż linii podziału. Jeszcze zobaczę.
przemo Opublikowano 13 Czerwca 2014 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Efekt jest niesamowity aż szkoda latać tym modelem ... spróbuj go rozbić a przyjedziemy do Ciebie Bartku jeden wielki "szacun" muszę się wziąć w końcu za naprawę mojego mustanga i sklecić "korsarza" ale oczywiście nie w takiej wielkości
JacekCichy Opublikowano 13 Czerwca 2014 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Widzę że z silnika elektrycznego przeszedłeś na spalinkę i to 9 cylindrową! Uważaj bo paliwo podobno rozpuszcza depron
Rekomendowane odpowiedzi