Łukaszasw27 Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Panowie, czy do podłączenia taranisa do komputera wystarczy zwykły kabel micro USB od ładowarki do smartphona? Chciałbym przypomnieć sobie latanie na prostym symulatorze. Są jakieś problemy z połączeniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 W Taranisie nie ma wejscia micro USB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1989 Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Panowie, czy do podłączenia taranisa do komputera wystarczy zwykły kabel micro USB od ładowarki do smartphona? Chciałbym przypomnieć sobie latanie na prostym symulatorze. Są jakieś problemy z połączeniem ? mi udało się podłączyć przez kabel audio. korzystałem z tej instrukcji http://pfmrc.eu/index.php/topic/28827-turnigy-9x-v2-instrukcja-uruchomienia-symulatora-win-7-64-bit/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Do Taranisa ,jest przeznaczony kabel USB z wtyczką Mini USB,a nie micro,trochę grubsza,chyba ze starszych telefonów,ale do nabycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukaszasw27 Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Znalazłem odpowiedni kabel, podłączam do komputera, ale w żadnym programie nie widać nadajnika. Co robię źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komarkus Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 mi udało się podłączyć przez kabel audio. korzystałem z tej instrukcji http://pfmrc.eu/index.php/topic/28827-turnigy-9x-v2-instrukcja-uruchomienia-symulatora-win-7-64-bit/ Ten wątek jest już archaiczny. Dziś FrSky-aje bez trudu podłącza się poprzez USB do PC, można łatwo skonfigurować aparaturę jako kontroler gier, zadziałają wszystkie symulatory, które potrafią wykorzystać joystick. Oprócz 4 podstawowych kanałów można wykorzystać też przełączniki (chyba 4). Potrzebny kabelek to mini USB, OpenTX w miarę nowy (przynajmniej 2.2.0). W ustawieniach radia ustawiamy USB Mode na Joystick (lub Ask). Aparatura musi być włączona, Internal RF można wyłączyć. W Kontrolery gier trzeba dokonać kalibracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 8 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Powinien się pojawić w windows 10 - urządzenia i drukarki - coś z Taranisem w nazwie. Działa jako zwykły dżojstik. Zanim wetkniesz usb włącz apke. Po wetknięciu usb na apce wybrac tryb joysticka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Temat posprzątany dn. 15/11/2019. Zawartość została przeniesiona do nowego tematu: https://pfmrc.eu/index.php/topic/82504-picosim/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Temat posprzątany dn. 15/11/2019. Zawartość została przeniesiona do nowego tematu: https://pfmrc.eu/index.php/topic/82504-picosim/ Super dziękuję Kacper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Witam. Mam aparaturę Taranis X9D+. Posiada ona 1 przełącznik chwilowy, 1 dwupozycyjny, i resztę przełączników trójpozycyjnych. Chwilowego używam do resetowania czasu lotu, dwupozycyjnego do do blokady uruchomienia silnika i potrzebuję jeszcze drugiego dwupozycyjnego (którego już nie mam) do otwierania i zamykania podwozia. Czy mógłby mi ktoś z kolegów jak to się mówi łopatologicznie? wytłumaczyć czy można tak ustawić przełącznik trójpozycyjny aby w położeniu środkowym dawał wartość +100 zamiast 0 ( standardowo przełącznik ten w skrajnym dolnym położeniu ma wartość -100, w środkowym 0, w skrajnym górnym +100) Wiem, że mogę tę funkcję przyporządkować np do suwaka bocznego (slider-a), ale jeśli byłaby taka możliwość, to wolałbym przełącznik. Podstawowe potrzebne ustawienia modelu jakoś ogarniam, ale tutaj poległem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Możesz go użyć w mixer jako switch a nie jako source i będzie git. Jako source weźmiesz sobie np max a tylko switchem będziesz to załączać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Najprościej ustawić SUBTRIM kanału z tym przełącznikiem na 100% lub ustawić sobie krzywą taką jaka potrzebujesz i podpiąć pod ten kanał. Obie wersje według mnie działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Możesz wymienić fizycznie przełącznik zdefiniować w menu radia jako przełącznik 2POZ - wtedy "nie widzi" górnej pozycji (ale zmiana ta będzie widoczna dla wszystkich modeli) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekecaj Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Wielkie dzięki za odpowiedzi?. Wieczorem siadam do komputera (companion) i ogarniam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Panowie, każdy FrySky jest taki upierdliwy w użytkowaniu, czy tylko Taranis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Te problemy nie leżą chyba po stronie sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 29 minut temu, robertus napisał: Panowie, każdy FrySky jest taki upierdliwy w użytkowaniu, czy tylko Taranis? Hmm ja na ten przykład użytkuje przeszło drugi rok X9D+ wraz z całym inwentarzem i póki co wszystko jest OK Jak na razie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj66 Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 U mnie po jednym sezonie użytkowania X9D+ łuszczy się farba na obudowie. Prawdopodobnie od samego wkładania do walizki. Czy obserwujecie podobne zjawisko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 48 minut temu, robertus napisał: Panowie, każdy FrySky jest taki upierdliwy w użytkowaniu, czy tylko Taranis? Nie, to tylko różne zachciewajki użyszkodników i różne sposoby na rozwiązanie jednego "problemu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Wojciech raczej użytkuje intensywnie, mimo to moja aparatura wygląda nadal jak nówka. Nie stwierdziłem aby cokolwiek się łuszczyło bądź ścierało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi