sbogdan1 Opublikowano 29 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Panowie na litość wyluzujcie z tymi wynurzeniami. Temat jest poświęcony Taranisowi i mamy tu sporo ciekawej dyskusji tudzież objaśnień typowo użytkowych, a tu znowu gówno burza o nic. Nie od dziś wiadomo że opinie są podzielone co do przydatności użyteczności i wykorzystaniu OPEN TX i wszystkim co z tym związane, że nie wspomnę o aparaturach które wykorzystują ten właśnie system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Przepraszam za "nie na temat". Tym razem na temat: Taranis QX7S z wystruganym własnoręcznie pulpitem oraz z dodatkowymi przełącznikami SI oraz SJ w drągach. Przełączniki podłączone do portów p400 i p401. Pulpit docelowo miał być wycięty na CNC z czarnego G10 ale firma która świadczy usługi CNC jest zarobiona i nie mają czasu na drobnicę. Ten sklejkowy jest prototypem. Być może kiedyś wykonam go ze szlachetniejszego materiału tylko czy wtedy wartość pulpitu nie przekroczy wartości nadajnika ?. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 30 minut temu, Ryszard_I napisał: ... Pulpit docelowo miał być wycięty na CNC z czarnego G10 ale firma która świadczy usługi CNC jest zarobiona i nie mają czasu na drobnicę. Ten sklejkowy jest prototypem. Być może kiedyś wykonam go ze szlachetniejszego materiału tylko czy wtedy wartość pulpitu nie przekroczy wartości nadajnika ?. Oklej sobie ten pulpit folią "tkanina węglowa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 To bardzo dobry pomysł. Będzie się komponowało z niby węglową obudową nadajnika. Dziękuję za pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Godzinę temu, Ryszard_I napisał: Być może kiedyś wykonam go ze szlachetniejszego materiału a co jest złego w sklejce? wygląda bardzo fajnie - może ten projekt zdopinguje i mnie do zrobienia sobie pulpitu Przełączniki w drążkach może i fajne, ale nie dla tych co latają na kciukach Mógłbyś trochę dokładniej opisać mechanizm mocowania szelek? Te elementy mocujące składane pręty to coś dorabianego czy wykorzystana jakaś część którą można kupić w sklepie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 2 godziny temu, Ryszard_I napisał: To bardzo dobry pomysł. Będzie się komponowało z niby węglową obudową nadajnika. Dziękuję za pomysł. Zrobiłem do swojego radia pulpit, ze spienionego pcv i okleiłem tą pseudowęglową okleina. Trzyma sie już kilka lat i wygląda ok .-) 1 godzinę temu, zipp napisał: a co jest złego w sklejce? wygląda bardzo fajnie - może ten projekt zdopinguje i mnie do zrobienia sobie pulpitu Przełączniki w drążkach może i fajne, ale nie dla tych co latają na kciukach Mógłbyś trochę dokładniej opisać mechanizm mocowania szelek? Te elementy mocujące składane pręty to coś dorabianego czy wykorzystana jakaś część którą można kupić w sklepie? Ci co latają na kciukach, nie potrzebują pulpitu .-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 6 minut temu, a74BACK napisał: Ci co latają na kciukach, nie potrzebują pulpitu częściowo to prawda, ale wkurza mnie jak mi radio się kręci na smyczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 A nie ma kto na drukarke? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo123rob Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Marku a na co ci drukarka, ale jak by była potrzebna to mam. Pole robocze około 28x28x38 była większa o 2cm ale po przeróbkach zmiejszyło się pole robocze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Drukarke tez mam, chodzi mi o projekt pulpitu pod tarsnis 9xrWysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Pręty wraz z mechanizmem składania pochodzą z nadajnika Multiplex MC-4000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 23 minuty temu, Marek_Spy napisał: Drukarke tez mam, chodzi mi o projekt pulpitu pod tarsnis 9xr Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Turnigy 9xr ? Jak tak to mam. Znaczy pulpit bo pod drukarke 3d to nie mam i raczej szkoda czasu na zabawe .-) Moge Ci wymiary podac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo123rob Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 https://www.thingiverse.com/thing:2104535 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Czy jest możliwość sprawdzenia jakie mam oprogramowanie w odbiorniku ? jeżeli tak to jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Jeśli chodzi Ci o wersję to : Naciskasz dłużej MENU - powinno być 9 zakładek klikasz w PAGE przechodzisz do 5 strony i pojawi się VERSION Gotowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp350D Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Z uwagą śledzę czy ktoś ma na to pomysł. Nalepka EU-LBT sugeruje, że jest tam wersja Europejska, chyba że ktoś zmienił soft po drodze. Dotychczas doszedłem jedynie do tego, że trzeba pobrać oprogramowanie odbiornika ze strony FrSky, zainstalować i wtedy wiadomo jakie jest... "Naciskasz dłużej MENU - powinno być 9 zakładek" - w odbiorniku menu....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 to nadajnika a odbiornik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 17 minut temu, Marek_Spy napisał: to nadajnika a odbiornik ? Sory myślałem o odbiorniku a nabazgrałem o nadajniku ... mea culpa Dokładnie tak jak Sławek pisze... Nie zmienia to faktu że aby dało się zbindować odbiornik z nadajnikiem oba urządzenia muszą pracować z tym samym firmware EU - LBT / FCC No ale to raczej zrozumiałe bo w przeciwnym wypadku nie ma bindowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 no to fatalnie , trzeba odbiornik wymontować i podłączyć do nadajnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 A nie dojdziesz do gniazda S.Port bez wyciągania odbiornika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi