robertus Opublikowano 5 Października 2013 Opublikowano 5 Października 2013 Źle nie jest. Przecież jeszcze będą spore stateczniki pionowe.
GEX999 Opublikowano 5 Października 2013 Opublikowano 5 Października 2013 Sławku wygląda świetnie nawet z tym widocznym tunelem. Bardzo fajna kabina, to chyba w dużym stopniu dzięki niej model ma taki fajny wygląd .
sławek Opublikowano 12 Października 2013 Autor Opublikowano 12 Października 2013 "Łyk-endowy" ciąg dalszy Coś mi się wydaje że prze świrowałem z kanardami ( a może tylko wykonanie z depronu o innym kolorze pogłębia ich "inność" -zobaczymy po malowaniu na którego nie mam pomysłu ) Planuję jeszcze brzechwy na skrzydłach , coś w stylu jakie są na SU22 czy MIG15
JacekK Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 Może coś z współczesnych sowieckich kamuflaży pikselowych?
sławek Opublikowano 13 Października 2013 Autor Opublikowano 13 Października 2013 Nie mogłem patrzeć na te rogi zamiast stateczników więc je przyciąłem Malowanie ala piksel brałem pod uwagę , ale wydaje mi się że ciemne jednolite malowanie powinno bardziej mu pasować -myślę o bardzo ciemnej oliwce plus odrobinę żółtych dodatków -analogicznie do czarnego SR71 i jego czerwonych dodatków. Ożywiłbym to jeszcze np krawędziami skrzydeł o innej barwie, dużymi białymi cyframi na kadłubie za kanardami ,srebrnym pierścieniem wlotu "edfa" ...... Pilota robiłem dla innego projektu ale- jest okazja żeby pokazał wcześniej swoje umiejętności w powietrzu Kulkę ze styroduru oblepiłem i uformowałem aquakitem ( coś jak Poxilina) , reszta "ciała" będzie wykonana w ten sam sposób
przemo Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 Wygląda obłędnie trzymam kciuki za udany oblot
RAFALR30 Opublikowano 14 Października 2013 Opublikowano 14 Października 2013 Rasowa maszyna. A jak wyniki pomiarów jednostki "Home made EDF engine" .
sławek Opublikowano 14 Października 2013 Autor Opublikowano 14 Października 2013 Pomiarów na razie niema , może w tym tygodniu ruszę napęd . Wpierw trzeba zrobić owiewkę za silnikiem, dysze ........i wtedy pobadamy
Grzegorz Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Może coś z współczesnych sowieckich kamuflaży pikselowych? Coś mi się wydaje, że albo "współczesnych", albo "sowieckich"...
robertus Opublikowano 15 Października 2013 Opublikowano 15 Października 2013 Jak już to rosyjskich, sowieckich już dawno nie ma.
JacekK Opublikowano 17 Października 2013 Opublikowano 17 Października 2013 No tak, masz rację oczywiście. Taki skrót myślowy, dla mnie oni dalej sowieci...
sławek Opublikowano 19 Października 2013 Autor Opublikowano 19 Października 2013 Płatowiec niemal gotowy więc przyszedł czas na dokończenie napędu Regulator umieściłem w tunelu z oczywistych powodów Pozostałe "ćwiartki" statora otrzymały owiewkę silnika Dorobiłem dyszę i przymierzyłem napęd do modelu -chyba nie jest źle (przy okazji widać całościowo nowy wygląd kanardów)
robertus Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Bardzo podobaja mi sie te paski depronu na dyszy, kojarzy się z mechanika dyszy w prawdziwym dżecie.
DonMateo Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Konstrukcja wyszła.. Kosmicznie - Super
sławek Opublikowano 19 Października 2013 Autor Opublikowano 19 Października 2013 Dokładnie jak mówisz Robercie -te paski miały taki cel -udawać "mechanikę" i ją nadal rozbudowuję (ale w granicach rozsądku) i tak główny efekt ma dać malowanie.
przemo Opublikowano 19 Października 2013 Opublikowano 19 Października 2013 Czekam na efekt końcowy Sławku toż to majstersztyk depronowej roboty
sławek Opublikowano 20 Października 2013 Autor Opublikowano 20 Października 2013 Pracuje nad dolnym "pokładem" ,w prawdzie bez niego wyglądał ciekawiej ale będzie mi on służył do dwóch celów : bedzie za co go wyrzucać i oczywiście miejsce na pakiet z odbiornikiem. Lotki odcięte i zawieszone, napęd wstępnie wklejony. Zmierzyłem ciąg statyczny i jestem mile zaskoczony- 500g , to więcej niż się spodziewałem Model na tę chwile też waży 500g wraz z pakietem 1750mAh -pionowego startu nie będzie ale nie o to chodziło (dojdzie jeszcze gram : malowanie,2 serwa , i jakieś szczątkowe wnętrze kokpitu .
Marcin Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Aż się prosi zrobić z niego potem formę
RAFALR30 Opublikowano 21 Października 2013 Opublikowano 21 Października 2013 Taka konkretna dysza silnika i bez oświetlenia LED? A owiewka gotowa od innego modelu z zestawu czy sam robiłeś pod projekt? Gdzie znajduje się środek ciężkości?
marek rokowski Opublikowano 21 Października 2013 Opublikowano 21 Października 2013 Sławcio a jakby dodac takei trójkątne kierownice z przodu przed turbink? z boku tworzyły by grubosc kadłuba to moglo by fajnei wygladac...
Rekomendowane odpowiedzi