Skocz do zawartości

PZL 37 w 3D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piękna ta animacja!? Należy się Tobie wielki szacunek za taką gigantyczną pracę. Jedyna rzecz która mnie razi, to nic ważący ten samolot. Żadnego śladu ugięcia opon. W sumie to niewiele znaczący szczegół?.

• Lubię to 1
Opublikowano

Dzięki : )
Być może nie uwierzysz, ale ustawiając ten samolot w hangarze, organizując całą scenę i oświetlenie, zerkałam na opony i zastanawiałam się, kiedy ktoś powie to, co powiedziałeś Ty : )
Sory, no nie ugięłam ich. Ale obiecuję że gdy będę robić jakąś scenę ze stojącym modelem to opony będą przygniecione ciężarem maszyny.

Opublikowano
W dniu 8.08.2020 o 21:28, Kropka napisał:

Noker, no widzisz jak mnie zawstydziłeś… na trzy lata : ]

Ad rem, temat „Łosia” był z mojej strony niezakończony. Finałem prac 3D może być – w moim subiektywnym odczuciu – albo animacja albo fizyczny, rzeczywisty model. Covid, a właściwie plany elit te już wdrażane pod pretekstem walki z epidemią i te przewidziane na przyszłość niedaleką, spowodowały że uznałam iż do listopada b.r. powinnam uporać się z zaległymi pracami (bo nie wiemy co nas czeka). Zaległymi pracami, czyli animacja PZL.37 oraz dokończenie modelu Lockheed L-14 Super Electra.

Załączam zwiastun animacji PZL 37. Rendery do finalnej postaci animacji jeszcze będą się z tydzień robić. Gotowych jest 4 500 renderów, finalnie przewiduję około 7 000. Potem poprawki i montaż i udźwiękowienie -- całość powinna być gotowa przed wrześniem (tego roku : )

Przepięknie się prezentuje, mistrzostwo. 

Opublikowano

Zanim odpalę renderowanie tego fragmentu animacji, wolę się skonsultować. Czy prędkość obrotu sterów jest realna, racjonalna?
Jeśli nie będzie protestów, dziś o godzinie 24 odpalam renderowanie z prędkościami jak na wideo.

Opublikowano

Agnieszko- takie tempo jest oczywiście możliwe, jeśli operuje się sterownicami tak jak pokazałaś czyli raczej powoli, ale mogło by być troszkę szybciej, tak żeby konkretniej- o 20-30%. Gdybyś chciała zademonstrować wychylanie klap skrzydłowych (nie lotek), to byłoby idealnie. 

Opublikowano

piękna sprawa, 20 lat temu sam bawiłem się w grafikę 3d jeszcze w 3d Studio 4.0 pod Dosa, wykonanie modelu to jedno, animacja to zupełnie osobna szkoła, ale textury które dają finalny efekt  mistrzostwo!

• Lubię to 1
Opublikowano

Oj zgadza się; wykonanie modelu to jedno, animacja to zupełnie inny temat. Pojedyńczy render można sztukować z kawałków, cyzelować w Photoshopie/Gimpie lub innych programach, nakładając od ręki kolejne warstwy.
W przypadku animacji, należy o niej myśleć już na etapie opracowywania tekstur do modelu, żeby całość co najmniej jako-tako zagrała po oświetleniu sceny. Bo jak się zacznie sztukować animację, można szybko zatonąć w upływających na pracy kolejnych miesiącach : )

Opublikowano
W dniu 13.08.2020 o 20:11, Kropka napisał:

Zanim odpalę renderowanie tego fragmentu animacji, wolę się skonsultować. Czy prędkość obrotu sterów jest realna, racjonalna?
Jeśli nie będzie protestów, dziś o godzinie 24 odpalam renderowanie z prędkościami jak na wideo.

myślę, że może być trochę większa. 

dałbym około 0,6  sec dla steru wysokości / steru kierunku - od neutrum do maksymalnego wychylenia w jedną stronę. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moim zdaniem ten filmik to idealne CV do wysłania dla którejś z Hollywoodzkich wytwórni lub trochę bliżej do np CDProjekt.

Ogromnie dużo pracy zostało włożone w ten filmik. Duże gratulacje.

Opublikowano

Proszę Państwa...., o to Łoś, funkiel nówka , nie śmigany, stan igiełka, pachnący nowością.

Agnieszko , Twój filmik to bardzo miły akcent na koniec wakacji. Jednak sierpień nie był aż tak długi !

Sprawił mi tyle radochy, że nawet premiera TOP GUN 2 w IMAX tego nie przebije!!!

Pozdrawiam , Agapit.

P.S @ Konrad_P , popraw proszę literówkę w słowie za cyt. " ...to idealne CV do " , miałeś pewnie na myśli słowo : wysłania .

Opublikowano
33 minuty temu, Agapit napisał:

P.S @ Konrad_P , popraw proszę literówkę w słowie za cyt. " ...to idealne CV do " , miałeś pewnie na myśli słowo : wysłania .

No oczywiście że do WYSŁANIA. 

Dzięki za zwrócenie uwagi bo wstyd straszny z tym publicznym sikaniem.:)

Opublikowano

Dziękuję Szanowni za krytykę, za uwagi... ogólnie za udział w tej "zabawie" rozłożonej na przestrzeni kilku lat : )

Zadowolona jestem z decyzji sprzed sześciu lat, aby nie wchodzić w wizualizacje architektoniczne, nie zajmować się robieniem kanap, foteli i umywalek w 3D.

Detektywistyczna inżynieria wsteczna związana z rekonstrukcją lotniczną, sprawiała i sprawia mi satysfakcję, gdy słyszę że coś nieźle przypomina oryginał sprzed lat : ) i na pewno ma znacznie większy pożytek dla innych, niż umywalki i kanapy.

• Dzięki 1
Opublikowano

Słowa do Hymnu Lotników Polskich napisała w roku 1930 Pani Aleksandra Zasuszanka…, zaś obraz do tych słów – dziewięćdziesiąt lat później – namalowała Pani Agnieszka Cyrankiewicz.

Dziękuję

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.