pepcio Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Piękna ta animacja!? Należy się Tobie wielki szacunek za taką gigantyczną pracę. Jedyna rzecz która mnie razi, to nic ważący ten samolot. Żadnego śladu ugięcia opon. W sumie to niewiele znaczący szczegół?. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropka Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Dzięki : ) Być może nie uwierzysz, ale ustawiając ten samolot w hangarze, organizując całą scenę i oświetlenie, zerkałam na opony i zastanawiałam się, kiedy ktoś powie to, co powiedziałeś Ty : ) Sory, no nie ugięłam ich. Ale obiecuję że gdy będę robić jakąś scenę ze stojącym modelem to opony będą przygniecione ciężarem maszyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 W dniu 8.08.2020 o 21:28, Kropka napisał: Noker, no widzisz jak mnie zawstydziłeś… na trzy lata : ] Ad rem, temat „Łosia” był z mojej strony niezakończony. Finałem prac 3D może być – w moim subiektywnym odczuciu – albo animacja albo fizyczny, rzeczywisty model. Covid, a właściwie plany elit te już wdrażane pod pretekstem walki z epidemią i te przewidziane na przyszłość niedaleką, spowodowały że uznałam iż do listopada b.r. powinnam uporać się z zaległymi pracami (bo nie wiemy co nas czeka). Zaległymi pracami, czyli animacja PZL.37 oraz dokończenie modelu Lockheed L-14 Super Electra. Załączam zwiastun animacji PZL 37. Rendery do finalnej postaci animacji jeszcze będą się z tydzień robić. Gotowych jest 4 500 renderów, finalnie przewiduję około 7 000. Potem poprawki i montaż i udźwiękowienie -- całość powinna być gotowa przed wrześniem (tego roku : ) Przepięknie się prezentuje, mistrzostwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropka Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zanim odpalę renderowanie tego fragmentu animacji, wolę się skonsultować. Czy prędkość obrotu sterów jest realna, racjonalna? Jeśli nie będzie protestów, dziś o godzinie 24 odpalam renderowanie z prędkościami jak na wideo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Agnieszko- takie tempo jest oczywiście możliwe, jeśli operuje się sterownicami tak jak pokazałaś czyli raczej powoli, ale mogło by być troszkę szybciej, tak żeby konkretniej- o 20-30%. Gdybyś chciała zademonstrować wychylanie klap skrzydłowych (nie lotek), to byłoby idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kropka Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 No to jest troche szybciej. Dodane na początku przyspieszenie imitujące szarpnięcie. Animacja klap już gotowa (z pokazaniem trzech kątów wychylenia zgodnych z instrukcją samolotu). Stan na dzień dzisiejszy to zrobionych 5 800 renderów (animacja będzie mieć 30 klatek na sekundę). Finalnie przewiduję około 7 000 renderów. 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pengo Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 piękna sprawa, 20 lat temu sam bawiłem się w grafikę 3d jeszcze w 3d Studio 4.0 pod Dosa, wykonanie modelu to jedno, animacja to zupełnie osobna szkoła, ale textury które dają finalny efekt mistrzostwo! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropka Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Oj zgadza się; wykonanie modelu to jedno, animacja to zupełnie inny temat. Pojedyńczy render można sztukować z kawałków, cyzelować w Photoshopie/Gimpie lub innych programach, nakładając od ręki kolejne warstwy. W przypadku animacji, należy o niej myśleć już na etapie opracowywania tekstur do modelu, żeby całość co najmniej jako-tako zagrała po oświetleniu sceny. Bo jak się zacznie sztukować animację, można szybko zatonąć w upływających na pracy kolejnych miesiącach : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 W dniu 13.08.2020 o 20:11, Kropka napisał: Zanim odpalę renderowanie tego fragmentu animacji, wolę się skonsultować. Czy prędkość obrotu sterów jest realna, racjonalna? Jeśli nie będzie protestów, dziś o godzinie 24 odpalam renderowanie z prędkościami jak na wideo. myślę, że może być trochę większa. dałbym około 0,6 sec dla steru wysokości / steru kierunku - od neutrum do maksymalnego wychylenia w jedną stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropka Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Cudo Pani Agnieszko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Mistrzowska robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Moim zdaniem ten filmik to idealne CV do wysłania dla którejś z Hollywoodzkich wytwórni lub trochę bliżej do np CDProjekt. Ogromnie dużo pracy zostało włożone w ten filmik. Duże gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agapit Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Proszę Państwa...., o to Łoś, funkiel nówka , nie śmigany, stan igiełka, pachnący nowością. Agnieszko , Twój filmik to bardzo miły akcent na koniec wakacji. Jednak sierpień nie był aż tak długi ! Sprawił mi tyle radochy, że nawet premiera TOP GUN 2 w IMAX tego nie przebije!!! Pozdrawiam , Agapit. P.S @ Konrad_P , popraw proszę literówkę w słowie za cyt. " ...to idealne CV do " , miałeś pewnie na myśli słowo : wysłania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 33 minuty temu, Agapit napisał: P.S @ Konrad_P , popraw proszę literówkę w słowie za cyt. " ...to idealne CV do " , miałeś pewnie na myśli słowo : wysłania . No oczywiście że do WYSŁANIA. Dzięki za zwrócenie uwagi bo wstyd straszny z tym publicznym sikaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropka Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Dziękuję Szanowni za krytykę, za uwagi... ogólnie za udział w tej "zabawie" rozłożonej na przestrzeni kilku lat : ) Zadowolona jestem z decyzji sprzed sześciu lat, aby nie wchodzić w wizualizacje architektoniczne, nie zajmować się robieniem kanap, foteli i umywalek w 3D. Detektywistyczna inżynieria wsteczna związana z rekonstrukcją lotniczną, sprawiała i sprawia mi satysfakcję, gdy słyszę że coś nieźle przypomina oryginał sprzed lat : ) i na pewno ma znacznie większy pożytek dla innych, niż umywalki i kanapy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan_m Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Słowa do Hymnu Lotników Polskich napisała w roku 1930 Pani Aleksandra Zasuszanka…, zaś obraz do tych słów – dziewięćdziesiąt lat później – namalowała Pani Agnieszka Cyrankiewicz. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 fantastyczna praca! gratulacje Agnieszko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropka Opublikowano 14 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 Kilka dni temu wysłałam do Muzeum Lotnictwa w Krakowie poniższy list. Jeżeli ktoś z Was zainteresowany jest szerszym poznaniem tematu (w szczególności rekonstrukcji Łosia w 3D), zapraszam na:https://agnes3d.pl/agnes3d/muzeumlotnictwa-pl-oferta-wspolpracy-na-zasadzie-woluntariatu/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Dudzik Opublikowano 15 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 I co dostałaś jakąś odpowiedź czy nabrali wody w usta i nie wiedzą co odpisać. A tak na marginesie wykonałaś super robotę !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi