Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Może by to zalać żywicą odlewniczą elektroizolacyjną zalewową (pod tym hasłem można znaleźć produkt na popularnym portalu aukcyjnym). Można zrobić foremkę i zalać. Nie wiem jaka jest konzystencja, ale może i pędzlem się da nałożyć?

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja pie....., panowie kombinujecie a sprawa prosta. Koszulka, wkładasz dwa kable, równolegle obok siebie , przesuwasz aby nie stopić i dolutowujesz trzeci kabel równolegle od czoła. Nasuwasz koszulkę i obkurczasz. Wszystko.

• Lubię to 2
Opublikowano
6 godzin temu, f-150 napisał:

Ja pie....., panowie kombinujecie a sprawa prosta. Koszulka, wkładasz dwa kable, równolegle obok siebie , przesuwasz aby nie stopić i dolutowujesz trzeci kabel równolegle od czoła. Nasuwasz koszulkę i obkurczasz. Wszystko.

Tak chcialem na poczatku zrobic oczywiscie ale w instrukcji pisalo jak blisko maja byc kondensatory do ESC i obkurczylyby sie koszulki. 

11 godzin temu, FockeWulf napisał:

Może by to zalać żywicą odlewniczą elektroizolacyjną zalewową (pod tym hasłem można znaleźć produkt na popularnym portalu aukcyjnym). Można zrobić foremkę i zalać. Nie wiem jaka jest konzystencja, ale może i pędzlem się da nałożyć?

Dzieki, byc moze sprobuje.

10 godzin temu, TomekP napisał:

Dzieki, nie wiedzialem, ze cos takiego istnieje.  Teraz juz za pozno ale bede pamietal na przyszlosc.

• Lubię to 1
Opublikowano
Jeżeli kolega potrzebuje złącze na planie litery "T" , to otrzymuje odpowiedzi, jak to zrobić.

Inna sprawa jest taka, czy musi to być tak połączone, bo można pościej... Ale skoro padło pytanie to padła odpowiedź.
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 18.12.2023 o 17:03, Andrzej Klos napisał:

20231218_161002.thumb.jpg.f9fed18b0b48a600678055426d4f7ae4.jpg

20231218_161032.thumb.jpg.2d97ae6c0e7759a011b5da96b3ba72a4.jpg

A tu jest orginal:

Belgium.jpg.66821bd6296b559d57545d0b669fa6b7.jpg

Gdybym o tym wiedzial wczesniej, to bym tak go pomalowal:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Fajny! Życzę udanego oblotu!

Moja mała nieskromna sugestia. Po udanym oblocie przy  poprawie kabinki koniecznie zmniejsz tę szczelinę. Optycznie trochę razi. 

20241113_150049.jpg.b63e472a4f68685cf02c904c7d7ca7f1.jpg

Opublikowano
36 minut temu, pepcio napisał:

Fajny! Życzę udanego oblotu!

Moja mała nieskromna sugestia. Po udanym oblocie przy  poprawie kabinki koniecznie zmniejsz tę szczelinę. Optycznie trochę razi. 

20241113_150049.jpg.b63e472a4f68685cf02c904c7d7ca7f1.jpg

Tak, wiem, wyglada okropnie, pisalem o tym powyzej.

• Lubię to 2
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Trochę ciasno masz  na tym lotnisku - jak dla mnie . Te drzewa i słupy tylko szczerzą zęby ... czekają cierpliwie kiedy się do nich przytulisz... .

Opublikowano

Gratuluję, piękne przemalowanie i bardzo fajnie prezentujący się w powietrzu.

Może ten film przekłamuje a`propos odległości, ale sporo tych przeszkód masz, latarnie, drzewa.

Przypomniało mi się jak kiedyś latałem na łące, na której przeciwległym końcu stał słup, pozostałość latarni. Niby pełno miejsca było, poza nim żadnych przeszkód, niby był daleko, a dziwnym trafem co i rusz jakiś model na nim lądował. Kiedyś sam centralnie przywaliłem decholotem nomen omen też Mustangiem i uderzenie było na tyle niezłe, że aż się skompresował kołpak, ale centralnie więc nie spowodowało to skrzywienia ośki, model odbił się od słupa, spadł na glebę, nic mu się nie stało i za chwilę znowu był w powietrzu :) 

A gdzie ten śnieg, bo podobno w Australii pada? ;) 

Opublikowano

Miejsca nie ma aż tak znowu mało.Na taki model wystarczy.

Choć gdyby mocno wiało to wtedy mógłby być problem ale ogólnie fajne miejsce do latania równo ,teawka idealna tylko pozazdrościć.

Opublikowano

Tak, miejsca nie za duzo i trzeba bardzo uwazac i nie da sie zbytnio pokrecic akrobacji poza podstawowa jak: petla, beczka, ranwers etc.  Ale film robi skroty fotograficzne i nie jest az zle.  Jest to boisko do cricket i hokej na trawie i jest na ogol ladnie przystrzyzone.  Juz chyba pisalem, ze chcieli posadzic jeszcze wiecej drzew na podejsciu do ladowania.  Po dlugiej, wielotygodniowej "debacie" z trzema, bardzo malo pomocnymi kobietami z Zarzadu Zieleni, napisalem email do Burmistrza Brisbane.  Burmistrz "pogonil" Zarzad Zieleni i zmienil plany na to co proponowalem: wiecej krzakow i drzew, jesli naprawde potrzebne, ale niskich. 

Mamy drugie lotnisko ale jest 1/2 godziny jazdy, a to jest 6 min od domu.  Jest jeszcze bardziej zadbane i zarzad miasta dal dotacje na kontenery i kosiarke do trawy a takze utwardzil pas startowy.  Za to drugie lotnisko juz od 3 lat place skladki a bylem tylko raz, trzy lata temu, kiedy nie musialem placic skladki 🤪 

Snieg spadl ale na poludniu, w gorach.

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.