Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Andrzej Klos Opublikowano 23 Kwietnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Zawiesilem wszystkie stery, popychacze, dwa serva w kadlubie, ustawilem radio etc. Strasznie duzo czasu zajely te male pierdolki, ale jest! Zostalo jeszcze zamocowanie kabiny a takze owiewki dolnej i ogonowej. A pewnie takze kilka innych rzeczy, o ktorych zapomnialem w tej chwili. Czyli moze w przyszlym tygodniu zaczne malowac reszte tzn ogon i kadlub. No i przykleje na ogonie ostatnie dwie szachownice! 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Andrzej Klos Opublikowano 17 Maja Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Maja No wiec nie pomalowalem jeszcze kadluba ale zrobilem zamocowanie kabinki i dolnej owiewki a takze zamocowanie Bowden w kadlubie do steru wysokosci. Zostala jeszcze owiewka nad statecznikiem poziomym. Przykleilem kolko ogonowe. Nawet skreaca sie w dobra strone! Kadlub wyszedl bardzo sztywny. Mozna powiedziec, ze juz dawno nie mialem w rece nic tak sztywnego! 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Andrzej Klos Opublikowano 23 Sierpnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Troche do przodu, mozna powiedzec, ze meta juz blisko! Zrobilem owiewke na stateczniku poziomym z butelki plastikowej, kiedys zamiescilem opis. Bardzo latwe i szybkie. Przyciecie owiewki zajelo mi wiecej czasu niz wykonanie kopyta. Trzeba tylka pamietac aby: - Zrobic kopyto troche wieksze - Przykleic sklejke na koncach i na dole bo sila od kurczacej sie butelki jest bardzo duza i zmiazdzy balse na koncach. - Nie potrzeba a nawet nie jest wskazane polerownie powierzchni jakimis lakierami czy zywica. Chodzi o to aby powietrze mialo gdzie uciec. - Zaczynamy grzac butelke od dolu uzywajac Heat Gun. Bardzo ladnie to wyglada jak butelka przyjmuje ksztalt owiewki i cala operacja zajmuje mniej niz minute! Pomalowalem reszte modelu i przykleilem reszte kalkomani (najwazniejsze). Ostatnia warstwa to satynowy lakier. Model poskladany na sucho wyglada tak: Zostalo przykrecic silniki, podwozie etc Czy ktos ma patent na lepsze izolowanie polaczenia T niz to na zdjeciu. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Może by to zalać żywicą odlewniczą elektroizolacyjną zalewową (pod tym hasłem można znaleźć produkt na popularnym portalu aukcyjnym). Można zrobić foremkę i zalać. Nie wiem jaka jest konzystencja, ale może i pędzlem się da nałożyć? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Można też spróbować dopasować koszulkę termokurczliwa w układzie 1x2 - np. https://pl.aliexpress.com/item/1005005833263014.html?src=google&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&gclsrc=aw.ds&albagn=888888&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=m&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=pl1005005833263014&ds_e_product_merchant_id=554596084&ds_e_product_country=PL&ds_e_product_language=pl&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=19373839576&albag=&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw5qC2BhB8EiwAvqa41ssYzde3I0LBmcAP3Qnu8Yx02N59h3P3QL55TGA5lGUz15NwY0fnbxoCmXoQAvD_BwE&aff_fcid=bc157a3f43994219b8d566acef90c287-1724425042286-07470-UneMJZVf&aff_fsk=UneMJZVf&aff_platform=aaf&sk=UneMJZVf&aff_trace_key=bc157a3f43994219b8d566acef90c287-1724425042286-07470-UneMJZVf&terminal_id=8e5c2b9fe7894df1874d40a4d03a4091&afSmartRedirect=n 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Ja pie....., panowie kombinujecie a sprawa prosta. Koszulka, wkładasz dwa kable, równolegle obok siebie , przesuwasz aby nie stopić i dolutowujesz trzeci kabel równolegle od czoła. Nasuwasz koszulkę i obkurczasz. Wszystko. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 23 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 6 godzin temu, f-150 napisał: Ja pie....., panowie kombinujecie a sprawa prosta. Koszulka, wkładasz dwa kable, równolegle obok siebie , przesuwasz aby nie stopić i dolutowujesz trzeci kabel równolegle od czoła. Nasuwasz koszulkę i obkurczasz. Wszystko. Tak chcialem na poczatku zrobic oczywiscie ale w instrukcji pisalo jak blisko maja byc kondensatory do ESC i obkurczylyby sie koszulki. 11 godzin temu, FockeWulf napisał: Może by to zalać żywicą odlewniczą elektroizolacyjną zalewową (pod tym hasłem można znaleźć produkt na popularnym portalu aukcyjnym). Można zrobić foremkę i zalać. Nie wiem jaka jest konzystencja, ale może i pędzlem się da nałożyć? Dzieki, byc moze sprobuje. 10 godzin temu, TomekP napisał: Można też spróbować dopasować koszulkę termokurczliwa w układzie 1x2 - np. https://pl.aliexpress.com/item/1005005833263014.html?src=google&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&gclsrc=aw.ds&albagn=888888&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=m&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=pl1005005833263014&ds_e_product_merchant_id=554596084&ds_e_product_country=PL&ds_e_product_language=pl&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=19373839576&albag=&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw5qC2BhB8EiwAvqa41ssYzde3I0LBmcAP3Qnu8Yx02N59h3P3QL55TGA5lGUz15NwY0fnbxoCmXoQAvD_BwE&aff_fcid=bc157a3f43994219b8d566acef90c287-1724425042286-07470-UneMJZVf&aff_fsk=UneMJZVf&aff_platform=aaf&sk=UneMJZVf&aff_trace_key=bc157a3f43994219b8d566acef90c287-1724425042286-07470-UneMJZVf&terminal_id=8e5c2b9fe7894df1874d40a4d03a4091&afSmartRedirect=n Dzieki, nie wiedzialem, ze cos takiego istnieje. Teraz juz za pozno ale bede pamietal na przyszlosc. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Ja pie....., panowie kombinujecie a sprawa prosta. Koszulka, wkładasz dwa kable, równolegle obok siebie , przesuwasz aby nie stopić i dolutowujesz trzeci kabel równolegle od czoła. Nasuwasz koszulkę i obkurczasz. Wszystko.Jeżeli kolega potrzebuje złącze na planie litery "T" , to otrzymuje odpowiedzi, jak to zrobić.Inna sprawa jest taka, czy musi to być tak połączone, bo można pościej... Ale skoro padło pytanie to padła odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Andrzej Klos Opublikowano 13 Listopada Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Nie moge w to uwierzyc ale moj Wilk jest praktycznie gotowy do lotu! Zostalo mi tylko zrobic zamocowanie baterii i uszczelnic stery silkonem. Wyglada na to, ze wywaza sie idealnie na duzej, 560g baterii, 4S, 5100mAh. Ostateczna waga do lotu to 3450g co daje obciazenie powierzchni ~109g/dm2. Moj piankowy P38 Lightning ma obciazenie skrzydla ~120g/dm2 i lata mi sie nim przyjemnie wiec moze nie bedzie tak zle. Zanim oblatam Wilk'a chce troche potrenowac P38 Lightning wiec oblotu w tym tygodniu nie bedzie. Jesli bedzie dobrze latal to dorobie mu "aramaty" na dziobie, poprawie krawedzie na pokrywie luku i pomaluje lepiej kabine pilota - powinna siegac do konca luku. Nie wiem gdzie mialem wtedy glowe 🙃. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi