Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakbyś nie napisał, że nigdy nie miałeś drukowanego modelu w ręce to bym pomyślał, że to jest któryś z kolei :). Skrzydło będzie mocowane na stałe, czy przykręcane? 

Powodzenia w dalszej pracy nad modelem. 

Opublikowano

dzięki :)

Otwory w dźwigarkach zostały pozmieniane przed wydrukiem - te print sceeny trochę poleżały na pulpicie;) hehe

skrzydełka zdejmowalne - mocowanei: rury nośne i śrubki blokujące :)

Opublikowano

ano sam

a program to Design Spark

a przy okazji pytanie do znawców tematu: tego typu modele przygotowuje sie pod drukarki  30x30x30cm czy mniejszym?

bo ja pociąłem model właśnie pod taką dużą...

Opublikowano

Piekny modelik. Super robota Marku.

30x30 to jedne z największych drukarek - nie każdy ma takie bydle.

Staram sie modele projektowac pod 20x20x20. Wtedy większość drukarkek na świecie to łyknie. A 18x18x18 to wlasciwie 99% drukarek obsłuży (bo tyle maja prusy mini). No i segmenty drukują się po max 4 godziny a to czasami okno drukarskie dostępne w mieszkaniu po godzinach pracy i bez drukowania w nocy. 

Edit: Z mojego doświadczenia robienie otworów ulżeniowych mniejszych niz 3-5 mm średnicy nie warto robić. Dlaczego? Masy nie oszczędzasz prawie wcale - 1-3g na komponencie max, drukarka ma istne tortury z retrakcją aby to wydrukować. Każdy otwor ulżeniowyy to miejsce w którym wydruk może sie zwalić, Robienie tych otworów i tak jest męczące. W sumie "jestem 4x ma NIE". :) jak to mawiali w jednym teleshow.

Opublikowano

Fajny projekt, sam chętnie wydrukowałbym takiego Jak 3, fajny projekt naprawdę. Życzę powodzenia i trzymam kciuki.

Opublikowano

dzięki :) postanowiłem jak się sprawdzi ten który stosuje w ESA/EPA

Może to dziwnie zabrzmi -ale powstał na zasadzie przemyśleń, modyfikacji i eksperymentów - nie ma nazwy ani numeru - no chyba że nazwę go MR2021  :)

Opublikowano
było by fajnie-ale nadmiar obowiązkó no i wyjazd urlopowy za 4 dni wiec... trochę to jednak potrwa...
Może przesuniesz urlop ? Pogoda taka kiepska

Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.