robert.pilot Opublikowano 16 Listopada 2022 Opublikowano 16 Listopada 2022 W jakim celu naklejone są te taśmy papierowe? (4 foto).
cyrax_ojz Opublikowano 16 Listopada 2022 Autor Opublikowano 16 Listopada 2022 1 godzinę temu, robert.pilot napisał: W jakim celu naklejone są te taśmy papierowe? (4 foto). do przeniesienia otworów pod elementy laminatowe na folie żeby nie wycinać ich w powietrzu 2
robert.pilot Opublikowano 16 Listopada 2022 Opublikowano 16 Listopada 2022 Godzinę temu, cyrax_ojz napisał: do przeniesienia otworów pod elementy laminatowe na folie żeby nie wycinać ich w powietrzu Dzięki. Dobry patent...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 27 Listopada 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 27 Listopada 2022 skrzydła oklejone 18 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 4 Grudnia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 Grudnia 2022 budowa już trochę trwa i nadszedł ten moment że trzeba sprawdzić czy lata brak przedniej szyby mi nie przeszkadza i pilotowi też ? zimno wietrznie ale na szczęście śnieg się rozpuścił 20 1
cyrax_ojz Opublikowano 4 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2022 W dniu 4.12.2022 o 23:10, Hotpoint napisał: Graty! Ile waży ? z bateriami i paliwem okolice 22kg kadłub 15kg, w tym podwozie główne 3kg, koła 800g, podwozie ogonowe chyba było 230g, akumulatory 360g, ile waży silnik z tłumikami już nie pamiętam skrzydła 2,6kg x2 zastrzały 1,1kg 1
lukas 39 Opublikowano 5 Grudnia 2022 Opublikowano 5 Grudnia 2022 Gratulacje, jednak duże jest piękne .
Jerzy_R Opublikowano 5 Grudnia 2022 Opublikowano 5 Grudnia 2022 2 godziny temu, lukas 39 napisał: ...jednak duże jest piękne . A lotnisko w Pile bardzo przyjaznym jest Gratulacje.
horn3t Opublikowano 5 Grudnia 2022 Opublikowano 5 Grudnia 2022 Gratulacje fajny modele szkoda tylko, że żółty
ahaweto Opublikowano 5 Grudnia 2022 Opublikowano 5 Grudnia 2022 Super !!! Na moim lotnisku zmieści się nawet z międzylądowaniem ?
cyrax_ojz Opublikowano 5 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2022 3 godziny temu, horn3t napisał: Gratulacje fajny modele szkoda tylko, że żółty wojskowy był by najlepszy z przeróbką na l4 wiem że takie lubisz niestety ze względów finansowych bo ceny folii olive matt są absurdalne a do malowania całego modelu jeszcze nie dorosłem ale z żółtego też się da jeszcze coś zrobić 3 godziny temu, ahaweto napisał: Super !!! Na moim lotnisku zmieści się nawet z międzylądowaniem ? z nadejściem nowego sezony będziemy testować Adamie na pewno do poprawy jest środek ciężkości mam wrażenie że jest nieco ciężki na dziób a może to wina gabarytów, oporu powietrza połączona ze sklejką zamiast przedniej szyby sprawia takie wrażenie jak bym leciał na klapach 3
jarek996 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Opublikowano 6 Grudnia 2022 W dniu 8.11.2022 o 20:58, ahaweto napisał: l będzie wielkości 1:2 ? Albo 2:1 ? W dniu 4.12.2022 o 22:51, cyrax_ojz napisał: budowa już trochę trwa i nadszedł ten moment że trzeba sprawdzić czy lata brak przedniej szyby mi nie przeszkadza i pilotowi też ? zimno wietrznie ale na szczęście śnieg się rozpuścił Start jak z lotniskowca pod wiatr! Tylko "wstal" i polecial ?
Janekm Opublikowano 7 Grudnia 2022 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Maćku, Podziwiam Twoje dzieło od dawna, świetna robota, lata równie ładnie jak wygląda, gratulacje. Mam tylko pytanie, czemu nie korzystałeś z utwardzonej powierzchni do startu/lądowania, nie szkoda Ci podwozia męczyć na trawiastej, nierównej i mokrej nawierzchni?
cyrax_ojz Opublikowano 7 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2022 4 godziny temu, Janekm napisał: Maćku, Podziwiam Twoje dzieło od dawna, świetna robota, lata równie ładnie jak wygląda, gratulacje. Mam tylko pytanie, czemu nie korzystałeś z utwardzonej powierzchni do startu/lądowania, nie szkoda Ci podwozia męczyć na trawiastej, nierównej i mokrej nawierzchni? jak się wlatam i ustawie model to nie będzie z betonem problemu a do oblatywania preferuje trawę 20cm koła dają rade na wertepach 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 8 Stycznia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 8 Stycznia 2023 po sobotnich mocno mglistych lotach skrzydła poleciały do Tomka na oklejanie czarną folią według tego wzoru finalnie wyszło tak zmiana zasilania z lipo na liion wymusiła zrobienie korytek na baterie i są też postępy w walce z pokrowcami bo ciężko to przewozić bez finał jest taki że pasują jak rękawiczki ? 11
mar_io Opublikowano 8 Stycznia 2023 Opublikowano 8 Stycznia 2023 Sam te pokrowce szyłeś? Widać w tle maszynę do szycia? Petarda....
James Green Opublikowano 9 Stycznia 2023 Opublikowano 9 Stycznia 2023 Piękny model, gratuluję osiągnięcia.
cyrax_ojz Opublikowano 9 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2023 W dniu 8.01.2023 o 21:20, mar_io napisał: Sam te pokrowce szyłeś? Widać w tle maszynę do szycia? Petarda.... w revocu komplet na same skrzydła 260 euro a robiąc samemu wyszło 220zł za wszystkie materiały 4
Rekomendowane odpowiedzi