witold_pi Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 On się wyrywa do pracy niczym junak z czasów PRL. Hamownia jest dla silników do 5 cm3 a tu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 16 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 18 minut temu, witold_pi napisał: On się wyrywa to jakaś popierdółka jest? to jest dopiero silniczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. f2cmariusz Opublikowano 21 Czerwca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Znalezione ostatnio w moich zasobach i chyba jeszcze nigdy nie publikowane. Warto mieć świadomość i dodatkową wiedzę na temat Pana Andrzeja Rachwała. 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Było, było... a rzeczony silnik wygląda tak: Szkoda, że seria nie poszła do produkcji... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Pawel pochwal sie jaki to Numer silnika .....ja mam numer 3 albo 2 ....musze dokladnie zobaczyc bo nie pamietam ... Pozdrowienia Janek... Listek Debu to znak Dabrowy Gorniczej - gdzie dzialal i mieszkal Andrzej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Taka sobie ciekawostka? dostałem niedawno od Kolegi, któremu serdecznie dziękuję. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 7 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Ktoś coś na temat tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 Chyba ciężko będzie... A tak na marginesie - ładny artykuł o polskim konstruktorze.. https://www.adriansmodelaeroengines.com/catalog/main.php?cat_id=173 ( https://www.adriansmodelaeroengines.com/catalog/main.php?cat_id=4 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 9 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Kolejny artykuł W dniu 8.10.2022 o 08:10, RomanJ4 napisał: Chyba ciężko będzie... A tak na marginesie - ładny artykuł o polskim konstruktorze.. Wiem coś niecoś o tym artykule? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 Dziś odebrałem z paczkomatu? numer 082 poniżej z młodszym bratem o numerze 202?? A czekam na jeszcze jednego Polaka do kolekcji ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 4 godziny temu, Paweł Praus napisał: Dziś odebrałem z paczkomatu? numer 082 poniżej z młodszym bratem o numerze 202?? A czekam na jeszcze jednego Polska do kolekcji ? Brawo! Jakie numery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 3 godziny temu, MASK napisał: Brawo! Jakie numery? No przecież podałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 8 godzin temu, Paweł Praus napisał: No przecież podałem? Tak to jest jak się tylko obrazki ogląda ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 20 godzin temu, Paweł Praus napisał: A czekam na jeszcze jednego Polaka do kolekcji ? Milo byloby tez przeczytac, dzieki KOMU je masz ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 59 minut temu, jarek996 napisał: Milo byloby tez przeczytac, dzieki KOMU je masz ? No przecież wiadomo że dzięki mojemu Najlepszemu Przyjacielowi ze Szwecji czyli Tobie osobiście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 Godzinę temu, Paweł Praus napisał: mojemu Najlepszemu Przyjacielowi ze Szwecji Najlepszemu, bo jedynemu ??? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 1 godzinę temu, jarek996 napisał: Najlepszemu, bo jedynemu ??? ? No nie kilku ich tam jest ale Ty jesteś najlepszy.... Zadowolony? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Paweł Praus napisał: Zadowolony? Teraz juz tak ❤️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 Kiedyś ktoś przyszedł do nas do modelarni i posiadał takowy silniczek, chcieliśmy go odkupić ale był uparty i niestety. Ale było to dawno a i tak utkwiło mi w pamięci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 W dniu 7.10.2022 o 20:32, Paweł Praus napisał: Ktoś coś na temat tego? T.D. plus kolejny numer, oznaczane były silniki T. Dziulaka jednego z autorów (obok R. Flacha i R. Witkowskiego) książki "Budujemy Silniki do Modeli Latających" LPŻ 1953. Tyle tylko, że zamieszczony tam projekt silnika T.D.4 - różni się od tego na zdjęciu. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi