Bartek Piękoś Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Opublikowano 7 Listopada 2015 Witajcie, prawdopodobnie dziś Corsair zakończył sezon 2015. Na tą okazję zdjąłem go ze ściany, zmontowałem i pojechaliśmy. Warunki na płycie: wiatr do 6km/h, wilgotno, pochurno i mgliście, ale dość ciepło - 8st.C Nagrałem 20min. filmu, ale wpadłem na pomysł ustawienia zoomu i to spowodowało problemy. Aparat gubił ostrość, obraz nieco ciemniejszy (a i tak było pochmurno, mimo zapowiedzi o przejaśnieniach), no i miałem problemy z utrzymaniem modelu w kadrze. Tak "zgubiłem" kilka niskich szybkich przelotów i dwa ładne lądowania. Jednakowoż film wstawiam, z kronikarskiego obowiązku;) Mam nadzieję, że da się zawiesić oko. Jimmy jak zwykle wygląda na nieco wystraszonego (chyba mu coś zrobię z tymi oczami), ale z lotów był zadowolony. W lataniu pętle, beczki, ale też przewrót, wywrót, zawrót. Najnowsze moje wyzwanie to płynny Immelmann. Na razie wychodzi nieco desperacko 2
JacekCichy Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Powiem Ci Bartku ze zazdroszczę Ci tej maszyny! Jest naprawdę piękna i bardzo fajnie makietowo lata
Bartek Piękoś Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Opublikowano 10 Listopada 2015 Dzięki Jacek. Nie zazdrość, tylko kończ swojego! Cały czas po cichu liczę, że go ulotnisz.
JacekK Opublikowano 12 Listopada 2015 Opublikowano 12 Listopada 2015 Żeby uniknąć wystraszonego wzroku pilota, to albo lataj lepiej Albo powiększ mu tęczówki. To nie ma być koło wpisane w białko, tylko dużo większe.
Bartek Piękoś Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Opublikowano 12 Listopada 2015 Dzięki. Tak właśnie mam zamiar zrobić (optycznie powiększyć tęczówkę), tylko nie przez powiększanie tęczówek , ale przez wpuszczenie odrobiny farby pod górną i nad dolną powiekę. To częściowo zakryje tęczówkę.
JacekCichy Opublikowano 16 Listopada 2015 Opublikowano 16 Listopada 2015 Mój raczej pójdzie na złom ale kiedyś wrócę do tego modelu
Bartek Piękoś Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 Ptaki śpiewały, słońce świeciło - mus był zacząć dziś sezon:)Córka mnie zasmuciła, że jak nie z telefonu, to to nie jest selfie. Na oną okazję, pozyskałem walizeczkę na nadajnik, żeby się już luzem nie tułał. Na razie koszt 26PLN. Pewnie jeszcze go upiększę.
AMC Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Ptaki śpiewały, słońce świeciło - mus był zacząć dziś sezon:) Córka mnie zasmuciła, że jak nie z telefonu, to to nie jest selfie. Na oną okazję, pozyskałem walizeczkę na nadajnik, żeby się już luzem nie tułał. Na razie koszt 26PLN. Pewnie jeszcze go upiększę. IMG_0882 net.jpg IMG_0883 net.jpg Hmmm... noo, przystojni, i ten 29 i ten 37... Powiedz Twojej córce, że teraz nastaje moda na bardziej specjalizowane sprzęty, niż komórki. Słowo kluczowe : MODA. A ja też dziś (tzn. wczoraj ) latałem, ale krótko. Kreta nie było . 1
Emhyrion Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Ech, Bartek, zima była a tu ani nie ma Focke-Wulfa190, ani podwozia w Corsairu...
Bartek Piękoś Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Opublikowano 17 Marca 2016 No pod względem modelarskim efektywnie nie było.:/
Atomizer Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Taaaaaaki model ładny, a co z podwoziem? Dlaczego się nie chowa?
Bartek Piękoś Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Opublikowano 17 Marca 2016 Bo jak go robiłem, to się spieszyłem, by zdążyć na piknik i odłożyłem podwozie "na później". Tylko nie wiedziałem, że tak zleci.
Elkojote Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Bartek jak go robił to jeszcze nie umiał latać i myślał że urwie podwozie podczas pierwszego lądowania i wtedy założy chowane , jednak okazało się że ma to we krwi i podwozie jest do dzisiaj
Elkojote Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 No ma się rozumieć że Tfu odpukać , niech lata jak se lata !!
Capriman Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 To jest pierwszy czy drugi ? nie wiem czy już pisałem ale model jest piękny!
Bartek Piękoś Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Opublikowano 30 Marca 2016 Egzemplarz? Pierwszy, tylko w porównaniu z pierwotną wersją został zmodyfikowany i upiększony. Cieszę się, że się podoba.
AMC Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Egzemplarz? Pierwszy, tylko w porównaniu z pierwotną wersją został zmodyfikowany i upiększony. Cieszę się, że się podoba. Podoba to mało powiedziane, on roznieca iskrę pożądania ...
TeBe Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Ja go macałem. Strach dotykać :-) Najdelikatniejszy model jaki widziałem :-)
AMC Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Ja go macałem. Strach dotykać :-) Najdelikatniejszy model jaki widziałem :-) No nie... Przyrównywanie do filigranowej laseczki uważałbym za niesprawiedliwe i krzywdzące tak Corsair'a, jak i Twórcę. Chyba, że Twórca jest odmiennego zdania ...
Rekomendowane odpowiedzi