Bartek Piękoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 No to powodzenia w pracach. Tymczasem: wypiłowana szczelina na poprowadzenie cięgła zmiana koncepcji łączenia połówek gniazda - nie ścianki, tylko takie słupki; łatwo je wykonać powtarzalnie i daje to łatwą kontrolę na geometrią całości. Tu jeszcze sklejkowa ścianka przednia i symulacje jej położenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Postępy Gniazdo będzie wystawało ponad poszycie skrzydła, ale plus jest taki, że chyba nie będę musiał wzmacniać przedniego dźwigara, bo wycięcie pod goleń będzie bardzo płytkie. Jeszcze tak ścisków nie wykorzystywałem Teraz siedzę nad blokowaniem rotacji goleni. W tzw. międzyczasie przyszły serwa i trochę galanterii. Serwa są wielki HS75BB i będę miał z nimi kłopot, ale damy radę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Serwa są wielki HS75BB i będę miał z nimi kłopot, ale damy radę . A kolację to jadłeś, czy pracujesz na głodnego ? Ten Mannitou HS 75 BB to za wielki właśnie i nie wlizie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Chyba chciałem napisać "wielkie", ale głowy nie dam . Zmęczenie. Choć postęp mało widoczne, to jest cała masa czynności, które trzeba wykonać, na i nie byłbym sobą, gdybym na 4 wykonywane części nie zepsuł co najmniej połowy I tak od kilku dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Chyba chciałem napisać "wielkie", ale głowy nie dam . Zmęczenie. Choć postęp mało widoczne, to jest cała masa czynności, które trzeba wykonać, na i nie byłbym sobą, gdybym na 4 wykonywane części nie zepsuł co najmniej połowy I tak od kilku dni. Ruscy mędrcy powiadali, że poranek jest mądrzejszy od zmierzchu . I coś jest na rzeczy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 No i mojego staruszka Dremela szlag trafił :/ Poszedł przełącznik i nie dałem rady naprawić. Więc albo bardzo szybki zakup albo "pas". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 No i mojego staruszka Dremela szlag trafił :/ Poszedł przełącznik i nie dałem rady naprawić. Więc albo bardzo szybki zakup albo "pas". A nie możesz go zewrzeć na stałe ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Dla mnie, cieniasa w elektronice, to nie jest pierwszy lepszy przełącznik, z którym bym sobie poradził. Tam jest jakaś płytka elektroniczna. Na razie chałturzę wiertarką i całkiem nieźle idzie. Tu pytanie: może ktoś z Kolegów ma na zbyciu przełącznik do Dremela używkę? Taki: źródło: http://www.elektromech.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Dla mnie, cieniasa w elektronice, to nie jest pierwszy lepszy przełącznik, z którym bym sobie poradził. Tam jest jakaś płytka elektroniczna. Na razie chałturzę wiertarką i całkiem nieźle idzie. Tu pytanie: może ktoś z Kolegów ma na zbyciu przełącznik do Dremela używkę? Taki: 13214-499014.jpg 13214-499016.jpg źródło: http://www.elektromech.com.pl Czy on nie jest czasem zintegrowany ze szczotkotrzymaczem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Mechanizm klinowania skrętu goleni jest w 99% gotowy. Brakuje 1 małej blaszki. Podpiłowanie pod śrubę robaczkową ustalającą pierścień, w którym będzie mocowanie bolca klinującego goleń. Przednia ścianka gniazda podwozia Męczyłem się z nią kilka godzin. Tam jest cholernie mało miejsca na zamocowanie, wszystko mieści się na styk. Mechanizm klinowania na chwilę obecną (śrubki będą wkręcone i skrócone) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Piekne rzemioslo Efekt koncowy bedzie wart zachodu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Pięknie , pięknie Ci idzie Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Pięknie , pięknie Ci idzie Bartek Otóż to ! Działaj, działaj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Czy on nie jest czasem zintegrowany ze szczotkotrzymaczem ? Sorry, nie zauważyłem Twojego pytania. Tak, jest zintegrowany. Dzięki Panowie za dobre słowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 no kibicujemy ci wiernie a takie podwozie by sie nie nadalo: http://www.rc-castle.com/index.php?route=product/product&path=517_269&product_id=2883 wlasnie zanabylem do P-40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Dzięki Piotrek. Na długość mam do dyspozycji 45mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Mechanizm skończony. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Mechanizm skończony. IMG_1796.jpg IMG_1798.jpg IMG_1803.jpg IMG_1804.jpg No ślicznie . Zdradż mi tylko tajemnicę, czemu pod jedną śrubą imbusową jest podkładka, a pod drugą nie ma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Jest tylko mniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Jest tylko mniejsza Przekomarzam się tak tylko ... Mam sporo różnych podkładek, napisz jakie tam mają być. Odprowizorkować by trza ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi