Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Zeszło mi trochę, brak czasu. Ale poszedł jak po szynach. Tylko odrobina trymowania na wysokości.

Polatałem, 5 minut spokojnego latania na pół gwizdka. Weszło do pakietu 2200mAh.

PS. Model niesamowicie szybuje. Musiałem robić drugie podejście bo nie chciał zwolnić, tylko leciał i leciał i leciał ;)

• 1 rok później...
Opublikowano

Dzisiejsze latanie.

W pewnym momencie odkleiła się klapa, czy tez kierownica regulująca przepływ powietrza we wlocie (w oryginale) i zamknęła jeden z dolotów.

Delikatnie, co by nie przegrzać silnika wylądowałem bez przeszkód.

Tu już odważniej. Dolną brzechwę muszę poprawić. Jakiś mocniejszy magnes by się przydał. Poza tym pokusiłem się o beczki i pętle.

Bardzo dobrze się prowadzi.

Opublikowano

Piękna ta Twoja 23-ka. Takie projekty udowadniają tylko, że nie trzeba kupować gotowca żeby latać ładnym modelem.

Opublikowano

Piękna ta Twoja 23-ka. Takie projekty udowadniają tylko, że nie trzeba kupować gotowca żeby latać ładnym modelem.

Oj Wiesław, Wiesław.

Przed Twoim urodzeniem nikt nie pomyślał, że można kupić gotowca.  :)

Opublikowano

Troche na tym padole już biegam i pamiętam jak kiedyś w Składnicy Harcerskiej kupowało się materiały nie gotowce.

• 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 11 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
16 minut temu, robertus napisał:

Wszystko co dobre, musi się kiedyś skończyć. Po 6 latach służby MiG-23 odszedł za tęczowy most i to z przytupem

szkoda wielka...ale  te oklaski i głosy w tle .....porazka

Opublikowano

Eee tam, zawsze tak jest na piknikach. Najpierw Ooooo, a potem oklaski. Nic złego. Nikt nikomu źle nie życzy. Nie takie modele się rozbijają, albo ulegają uszkodzeniom.

Suma summarum, ale się rozsmarował na trawie.

Takie hobby.

Opublikowano

Szkoda. W tym roku niebo nie było zbyt życzliwe i mimo piękniej pogody do piachu poszło sporo modeli. Niestety taki urok tego sportu. Powiedz czym planuje zastąpić ten model. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 25.07.2021 o 12:25, robertus napisał:

Wszystko co dobre, musi się kiedyś skończyć. Po 6 latach służby MiG-23 odszedł za tęczowy most i to z przytupem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzień dobry wszystkim modelarzom, rozpoczynam nowy wątek w istniejącym temacie bo wydaje się być to logiczne ponieważ rozoczynam budowę modelu Miga z tych samych palnów co Robertus i nikt nie będzie szukał nowego tematu tylko2 w 1

Po kontakcie z konstruktorem i rysownikiem panów zostały wydrukowane i podklejone na karton ze starych kalendarzy zostały ponumerowane i  pomniejszone o grubość poszycia jak to widać na zdjęciach, depron 3, 6 i 9 mm zakupiony i ten nie równy pojedynek rozpoczęty.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.