Konrad_P Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Napisze tak, aż się nie chce wierzyć, że model - raz leciał, dwa doleciał a trzy, że przeżył bo te uszkodzenia to w tym momencie żadne uszkodzenia. Fachowcy tu na forum robią naprawy tak że nawet nie wiadomo gdzie było pęknięcie. Wojtek ogromne gratulacje, że nie spanikowałeś i wyprowadziłeś model i życzę ci aby jak najszybciej wrócił do służby.
latacz Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Quant napisał: Brakuje tylko średnicy rurki węglowej w stateczniku ale to chyba 4x5 i tej cieńszej. Rurka wg średnicy bagnetu łączącego połówki statecznika. Więc zmierz bagnet albo gniazdo w stateczniku pionowym. U mnie pręt ma 4,8mm a rurka/dźwigar to prawdopodobnie fi 6,6/5 -otwór ma 5mm ścianka chyba o włos mniej niż 1mm -nie mam jak zmierzyć. Ta cienka alu fi 3/2. i ukłony -szacun. Dokonałeś niemożliwego. Prawdopodobnie podniesienie lotek (bo rozumiem, ze to lotko hamulce jakieś były lub motylek ? ) spowodowało, że profil zaczął zachowywać się trochę jak samostateczny... Chyba trafiłeś jedyną kombinacje położenia klapy, lotki i położenie SC... CHŁOPIE -ZAGRAJ W TOTKA
Konrad_P Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 12 minut temu, latacz napisał: CHŁOPIE -ZAGRAJ W TOTKA Ja poproszę też jakieś cyferki do tego totka.
Wiesiek1952 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Plany Eurotour według najświeższych danych: (na dole plik excela - nie wiem czemu screenshot jest nieostry) CONTEST Kalenderplanung F5J_20200426.xlsx
Wiesiek1952 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Chyba trochę bajzel się zrobił z tym startem silnika w sytuacjach emergency. Na stronie FAI https://www.fai.org/ciam-documents. w sekcji EDIC & WG Electronic jest dokument dopuszczający określone modele AMRT czyli Altisy. Dokument jest stary z 2018 (choć potwierdzony w końcu sierpnia 2019 jako aktualny) i dla Altisa obowiązuje na zawodach firmware 5.5 lub 5.6 i żaden inny. Najnowszy Firmware Altisa to 5.7 ale według oficjalnego dokumentu FAI nie jest jeszcze zatwierdzony. Włosi tymczasem w swoim biuletynie piszą: http://www.favli.it/pdf/F5j ET Vigarano 2019_v1_1eng.pdf The only models/firmware approved for emergency restart are: the AltisV4_Firmware_RCEV-8_1 and the Multi2 FAI v. 4.15 Można się spodziewać różnych tricków na zawodach (tam gdzie nas nie lubią ? ).
Wiesiek1952 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Tevkovsy Hradok na Słowacji tez odwołany. Wlasnie przyszedl mail od Majercika.
TommyTom Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Opublikowano 1 Maja 2020 Zawody w Holicz, SK będą przesunięte na wrzesień. Kiedy dokładnie, jeszcze nie wiadomo. Samba fajna, bo blisko i fajne lotnisko, mam chrapkę na tę babkę.
Konrad_P Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 2 minuty temu, cZyNo napisał: Mi sie ta Samba Cup podoba Blisko i jeśli będzie tam gdzie w zeszłym roku to miejsce jest zajebiste. Byle tylko się załapać bo pewnie miejsca w 1 min znikną.
TommyTom Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Opublikowano 1 Maja 2020 Konrad, już pisz do Jany, żeby wpisała na listę. Jeżeli te zawody się odbędą, to frekwencja będzie na max.
Konrad_P Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 No i to jest świetny pomysł. Jutro coś skrobnę.
Wojciech_Byrski Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 Samba Cup przełożony na 22-23.08.2020
Konrad_P Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 12 minut temu, Wojciech_Byrski napisał: Samba Cup przełożony na 22-23.08.2020 Tak już wiemy.
Wojciech_Byrski Opublikowano 2 Maja 2020 Opublikowano 2 Maja 2020 Może w przyszłym tygodniu uda się u Was coś polatać Konradzie?
Konrad_P Opublikowano 2 Maja 2020 Opublikowano 2 Maja 2020 Wojtek u nas zawsze można byle była pogoda. Ostatnio nas nie rozpieszcza i pizga mocno. Jeśli tylko nie będzie lało to przyjeżdżaj i polatamy. Przygotuje się może do tego czasu i w końcu uruchomię mój ciężki model żeby nie latać ogonem do tyłu w razie czego.
cZyNo Opublikowano 2 Maja 2020 Opublikowano 2 Maja 2020 Na razie niedziela zapowiada się niby lepiej bo mniej chmur i cieplej i zbocze nie będzie kusiło, ale tydzień to masa czasu. Jak front przyspieszy to niedziela będzie mokra i z wichurą
Wojciech_Byrski Opublikowano 2 Maja 2020 Opublikowano 2 Maja 2020 Ej, nie ma co przesadzać z tym wiatrem ja cały czas latam bez balastu w wietrze 7-11 m/s. A modele mi ważą 1330g i 1450g jeśli tylko nie będzie deszczu w prognozie, to chętnie przyjadę !
Patryk Sokol Opublikowano 2 Maja 2020 Opublikowano 2 Maja 2020 Bo Ty masz dobre modele. Nie wszyscy mają tak dobrze.
Konrad_P Opublikowano 2 Maja 2020 Opublikowano 2 Maja 2020 No to latamy za tydzień. Czy w niedzielę czy w sobotę to może jeszcze ustalimy w połowie tygodnia. Ja bynajmniej rezerwuje oba dni. Teraz, Patryk Sokol napisał: Bo Ty masz dobre modele. Nie wszyscy mają tak dobrze. Zarozumialec PS Się spręż i też wpadnij do nas.
Rekomendowane odpowiedzi