Konrad_P Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Napisze tak, aż się nie chce wierzyć, że model - raz leciał, dwa doleciał a trzy, że przeżył bo te uszkodzenia to w tym momencie żadne uszkodzenia. Fachowcy tu na forum robią naprawy tak że nawet nie wiadomo gdzie było pęknięcie. Wojtek ogromne gratulacje, że nie spanikowałeś i wyprowadziłeś model i życzę ci aby jak najszybciej wrócił do służby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Quant napisał: Brakuje tylko średnicy rurki węglowej w stateczniku ale to chyba 4x5 i tej cieńszej. Rurka wg średnicy bagnetu łączącego połówki statecznika. Więc zmierz bagnet albo gniazdo w stateczniku pionowym. U mnie pręt ma 4,8mm a rurka/dźwigar to prawdopodobnie fi 6,6/5 -otwór ma 5mm ścianka chyba o włos mniej niż 1mm -nie mam jak zmierzyć. Ta cienka alu fi 3/2. i ukłony -szacun. Dokonałeś niemożliwego. Prawdopodobnie podniesienie lotek (bo rozumiem, ze to lotko hamulce jakieś były lub motylek ? ) spowodowało, że profil zaczął zachowywać się trochę jak samostateczny... Chyba trafiłeś jedyną kombinacje położenia klapy, lotki i położenie SC... CHŁOPIE -ZAGRAJ W TOTKA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 12 minut temu, latacz napisał: CHŁOPIE -ZAGRAJ W TOTKA Ja poproszę też jakieś cyferki do tego totka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Plany Eurotour według najświeższych danych: (na dole plik excela - nie wiem czemu screenshot jest nieostry) CONTEST Kalenderplanung F5J_20200426.xlsx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Chyba trochę bajzel się zrobił z tym startem silnika w sytuacjach emergency. Na stronie FAI https://www.fai.org/ciam-documents. w sekcji EDIC & WG Electronic jest dokument dopuszczający określone modele AMRT czyli Altisy. Dokument jest stary z 2018 (choć potwierdzony w końcu sierpnia 2019 jako aktualny) i dla Altisa obowiązuje na zawodach firmware 5.5 lub 5.6 i żaden inny. Najnowszy Firmware Altisa to 5.7 ale według oficjalnego dokumentu FAI nie jest jeszcze zatwierdzony. Włosi tymczasem w swoim biuletynie piszą: http://www.favli.it/pdf/F5j ET Vigarano 2019_v1_1eng.pdf The only models/firmware approved for emergency restart are: the AltisV4_Firmware_RCEV-8_1 and the Multi2 FAI v. 4.15 Można się spodziewać różnych tricków na zawodach (tam gdzie nas nie lubią ? ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Tevkovsy Hradok na Słowacji tez odwołany. Wlasnie przyszedl mail od Majercika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Już dawno odwołałem noclegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Mi sie ta Samba Cup podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Zawody w Holicz, SK będą przesunięte na wrzesień. Kiedy dokładnie, jeszcze nie wiadomo. Samba fajna, bo blisko i fajne lotnisko, mam chrapkę na tę babkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 2 minuty temu, cZyNo napisał: Mi sie ta Samba Cup podoba Blisko i jeśli będzie tam gdzie w zeszłym roku to miejsce jest zajebiste. Byle tylko się załapać bo pewnie miejsca w 1 min znikną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Konrad, już pisz do Jany, żeby wpisała na listę. Jeżeli te zawody się odbędą, to frekwencja będzie na max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 No i to jest świetny pomysł. Jutro coś skrobnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_Byrski Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Samba Cup przełożony na 22-23.08.2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 12 minut temu, Wojciech_Byrski napisał: Samba Cup przełożony na 22-23.08.2020 Tak już wiemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_Byrski Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Może w przyszłym tygodniu uda się u Was coś polatać Konradzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Wojtek u nas zawsze można byle była pogoda. Ostatnio nas nie rozpieszcza i pizga mocno. Jeśli tylko nie będzie lało to przyjeżdżaj i polatamy. Przygotuje się może do tego czasu i w końcu uruchomię mój ciężki model żeby nie latać ogonem do tyłu w razie czego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Na razie niedziela zapowiada się niby lepiej bo mniej chmur i cieplej i zbocze nie będzie kusiło, ale tydzień to masa czasu. Jak front przyspieszy to niedziela będzie mokra i z wichurą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_Byrski Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Ej, nie ma co przesadzać z tym wiatrem ja cały czas latam bez balastu w wietrze 7-11 m/s. A modele mi ważą 1330g i 1450g jeśli tylko nie będzie deszczu w prognozie, to chętnie przyjadę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Bo Ty masz dobre modele. Nie wszyscy mają tak dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 No to latamy za tydzień. Czy w niedzielę czy w sobotę to może jeszcze ustalimy w połowie tygodnia. Ja bynajmniej rezerwuje oba dni. Teraz, Patryk Sokol napisał: Bo Ty masz dobre modele. Nie wszyscy mają tak dobrze. Zarozumialec PS Się spręż i też wpadnij do nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi