AndyCopter Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Umarł król, niech żyje król! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Jakim cudem zaczęliśmy rozmowę o upadłości firmy modelarskiej a skończyliśmy na religii? Coś poszło nie tak... Poszło nie tak bo Graupner zbankrutował . Dla wielu z nas modelarstwo to na pewno fijoł a i niemal religia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rc.fpv.poland Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Pitu pitu o pogodzie. A tu na poważnie trzeba znaleźć nowego kandydata do bezwarunkowego i bezkrytycznego wychwalania na forach. I to szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Graupner większości kojarzy się z szeroko pojętą elektroniką ...ale przecież firma Graupner była światowym liderem w produkcji modeli, często pionierskich tu dla przypomnienia nb.produkty Graupnera były wysprzedawane za 2/3 wartości ...większośc poszła jak świeże bułeczki.. np.taki OsMax 21 XM za 189 euro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Graupner większości kojarzy się z szeroko pojętą elektroniką ...ale przecież firma Graupner była światowym liderem w produkcji modeli, często pionierskich tu dla przypomnienia nb.produkty Graupnera były wysprzedawane za 2/3 wartości ...większośc poszła jak świeże bułeczki.. np.taki OsMax 21 XM za 189 euro Po co jakies zdjecia z katalogow wklejasz Jacek . Tutaj masz O.S. - GRAUPNERY : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Po co jakies zdjecia z katalogow wklejasz Jacek . Tutaj masz O.S. - GRAUPNERY : wkleiłem te zdjęcia bo akurat te modele mam .... akurat o 6-tej rano nie bardzo miałem czym te zdjecia zrobić....zapewniam Cię Jarku że unikatowych modeli Graupnera mam znacznie więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Alez ZDAJE sobie z tego sprawe ! Moja parka na sprzedaz za 1000 EUR gdyby sie pojawil chetny ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 się zaczęło gdy Mama kupiła mi "Elementarz młodego lotnika" Pawła Elszteina w księgarni międzynarodowej na Gagarina. Miałem wtedy niecałe 8 lat. Potem dołączały kolejne pozycje z tej kolekcji WKiŁ. I tam właśnie zacząłem się z tymi markami spotykać: Graupner, Multiplex, Simprop, Mabuchi, Futaba, Webra, Rossi, Super Tigre, OS. Czytając te książki w wzdłuż i w szerz czułem ten zapach zgniłego, zachodniego kapitalizmu. Trochę autorom zazdrościłem. A u nas w CSH Pilot made in USSR a jak rzucili coś czechosłowackiej Modeli to było święto. Na 10-te urodziny dostałem samostrzała MVVS 1.5D! Czatowałem co miesiąc pod Emipikiem na Alei Zjednoczenia róg Kasprowicza aby dorwać Modelar. To mimo siermiężności były piękne czasy, kiedy z wypiekami na twarzy wręcz pochłaniało się jeszcze pachnącą drukarską farbą kolejną pozycję WKiŁ dla modelarzy... Ech.... "to se ne vrati".... I trochę mi żal, że dzisiejszej młodzieży w dobie dostępności wszystkiego praktycznie od ręki, nie dane poznać ówczesnych emocji... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 To mimo siermiężności były piękne czasy, kiedy z wypiekami na twarzy wręcz pochłaniało się jeszcze pachnącą drukarską farbą kolejną pozycję WKiŁ dla modelarzy... Ech.... "to se ne vrati".... I trochę mi żal, że dzisiejszej młodzieży w dobie dostępności wszystkiego praktycznie od ręki, nie dane poznać ówczesnych emocji... czasy były piekne dla nas bo byliśmy młodzi i wszystko to co udało się nam zdobyć cieszyło nas ...a teraz wydaje mi się że młodzi ludzie nie umieją się cieszyć tym co mają.... ale może się mylę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 No nie! Znowu te Wankle wrzucają . A strasznie mnie one ciekawią, tylko musiałbym sprzedać nerkę . No i jednak wolałbym nieco używany żeby móc odpalać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 To mimo siermiężności były piękne czasy, kiedy z wypiekami na twarzy wręcz pochłaniało się jeszcze pachnącą drukarską farbą kolejną pozycję WKiŁ dla modelarzy... Ech.... "to se ne vrati".... I trochę mi żal, że dzisiejszej młodzieży w dobie dostępności wszystkiego praktycznie od ręki, nie dane poznać ówczesnych emocji... Szczególnie jak odkładałeś 2 lata pensji na jakieś przeciętne radio, bo nie zadowalał Cię gówniany pilot, czy supranar z modelarni, a węgiel i kevlar, a nawet plastikowe butelki oglądało się w programie Sonda. Dziękuję za ten komunizm ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 plastikowe butelki oglądało się w programie Sonda. Akurat te chyba wolałbym oglądać w Sondzie niż wszędzie gdzie się nie ruszę włącznie z lasami, górami czy plażą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Jesli chodzi odostepnosc i ceny dizsiaj , to ja tez dziekuje za "komunizm" ( choc takowego w Polsce nie bylo ) . Ale jesli chodzi moje dziecinstwo , brak komorek , gier , komputerow i calego tego "talatajstwa" , to ciesze sie , ze zylem w tamtych czasach Akurat te chyba wolałbym oglądać w Sondzie niż wszędzie gdzie się nie ruszę włącznie z lasami, górami czy plażą. Hahahaha !!!!!! ODPOWIEDZ MIESIACA . Na szczescie u nas w Szwecji sie nie walaja , bo sa TYLKO zwrotne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rc.fpv.poland Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Nie bylo w Polsce komunizmu? A kto zabijał partyzantów w katowniach ub? No chyba że dla kogoś komuna to "tylko ocet na półkach", nie ma wyłącznie octu nie ma komuny A graupner sam na siebie ukręcił bat, dziwię się tylko że tak długo wytrzymał na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Katowanie ludzi nie jest domeną komunizmu. W Polsce komunizmu nie było. Była odmiana socjalizmu, a komunizm to nazwa potoczna, którą przyjęło się u nas nazywać to, co wtedy było. To tak gwoli precyzji, nie ujmując nikomu i niczemu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Katowanie ludzi nie jest domeną komunizmu. W Polsce komunizmu nie było. Była odmiana socjalizmu, a komunizm to nazwa potoczna, którą przyjęło się u nas nazywać to, co wtedy było. To tak gwoli precyzji, nie ujmując nikomu i niczemu. Ufff ! Dobrze Bartek , ze nie napisales CZYJA to kiedys bylo domena , bo bys chyba dostal bana . Amen ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rc.fpv.poland Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Odpowiedział bym, ale zagrożono mi już banem hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Adam, dziękuję za pozytywne ustosunkowanie się się do mojej prośby . A resztę kolegów proszę oraz przypominam by dyskutować do woli bez wtrącania motywów politycznych do Naszego forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 .... I trochę mi żal, że dzisiejszej młodzieży w dobie dostępności wszystkiego praktycznie od ręki, nie dane poznać ówczesnych emocji... Roman to się nazywa przemijanie. Te dzisiejsze dzieciaki oczywiście, że nie mogą poznać ani zaznać ówczesnych emocji. Te dzisiejsze dzieciaki mają swoje obecne emocje i są szczęśliwe, a że my staruszkowie nie rozumiemy już tych dzisiejszych emocji to nie jest wina dzieciaków. Każde pokolenie ma swoje emocje których za cholerę starsi nie byli czy nie są wstanie pojąć. Dzisiejsza młodzież jest wspaniała i niewiele się różni od tej z przed 30-40 lat. Otoczenie się różni i to właśnie otoczenie determinuje czym się podniecają i emocjonują dzieciaki. PS Kurde przypomnij sobie jak narzekali na nas nasi rodzice. Dokładnie jak dziś pamiętam właśnie podobne do twoich słów narzekania moich rodziców, "Za moich czasów to były zabawy a ty teraz tylko czas marnujesz na jakieś wycinanki" Lepiłem wówczas Małego Modelarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 My na podworku zrobilismy kierdys OLIMPIADE !!! Byly prawie wszystkie konkurencje oprocz plywania i jazdy konnej ( ) , a do boksu wykopalismy CALY piasek z piaskownicy , zeby to COS przypominalo ring. Problemem bylo tylko to , ze mielismy JEDNA pare rekawic ! Wymyslilismy wiec 4 rundy zamiast trzech . 2 rundy lewa i 2 prawa reka . Kolegi ojciec byl zwiazkowcem ( z tych "zlych" zwiazkow , ale wtedy jedynych ) .Byl jakas szycha i ciagle jezdzil do bratnich krajow . Przywozil z tych krajow setki proporczykow , glow Lenina i innych Marxow. Zamiast medali mielismy NRDowskie proporczyki i glowy Lenina Zdobylem kilku Leninow , Marxa i kilka proporczykow , bo bylem dobry w biegach i skokach Kto wpadlby dzisiaj na pomysl organizacji OLIMPIADY na podworku ? Problemem Konrad jest to , ze ja NIE widze ( widzialem , bo od 5 lat mieszkam w domku ) bawiacej sie mlodziezy ( czy dzieciakow ) na podworkach !!! Totalna pustka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi