jarek996 Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 19 minut temu, Paweł Praus napisał: Proporcja mi pasuje ? O proporcji , to jest ten stary kawal : Wchodzi dwoch gosci na lekkim gazie do monopolowego i jeden mowi do drugiego : no to dwie , czy jedna ? Nie , no chyba wezmiemy dwie . Dwie powiadasz ? No to zobacze najpierw , czy nam kasy na dwie wystarczy. Liczy , liczy , podchodzi w koncu do kasy i mowi : skrzynke wodki i dwie oranzady prosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 25 minut temu, Paweł Praus napisał: Proporcja mi pasuje ? легковоспламеняющийся?....ale po linii Twojego zawodu to czemu nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 No to chłopaki podajcie te proporcje bo stoi na półce literek i nie wiem czy rozrabiać do gardła czy do dezynfekcji 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Ja przyłączam się do akcji 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 A wiecie kto i dlaczego wymyślił Tonik ? Cytat Gin z tonikiem uważany jest za napój, który pozwolił Brytyjczykom zająć i utrzymać Indie. Wszystko dzięki chininie zawartej w toniku, która chroniła żołnierzy przed malarią. Dlatego Angole w XIX-wiecznych Indiach byli ciągle nawaleni... Cytat Obowiązkowo musieli go też pić amerykańscy i brytyjscy marynarze służący na Dalekim Wschodzie, zwłaszcza w Chinach. Porcję ginu z tonikiem otrzymywali zamiast tradycyjnej porcji rumu lub grogu... Fajna służba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Rafał rozmieszaj tak żeby wyszło 30 procent. Teraz od kilku lat jest taki czas że wszyscy chwalą się że wypili flaszku a wypili tylko wino 30 . Nasi sąsiedzi z innym alfabetem tylko patrzą i śmieją. Inna sprawa że im gnaty wcześniej przepali z ich szklankami z normalną zawartością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 13 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Słowianie sobie poradzą... Wirus nie ma żadnych szans ???????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 49 minut temu, maxiiii napisał: No to rząd ma rozmach. W niedziele zamknie nam Polskę. Ale jak kiedyś otworzą to, to już nie będzie taka sama POLSKA jak przed zamknięciem. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Proporcje mają być takie aby mocno rozcieńczony płyn posiadał jeszcze zdolność palenia się. Ci akurat przegrali walkę. Na stole zabrakło lekarstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Jjj..aaki w.. w.. wir..us..? Ep.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 W dniu 12.03.2020 o 13:08, maxiiii napisał: Napisano wczoraj o 13:08 W dniu 11.03.2020 o 17:47, ArabaT napisał: zakaz powrotu obywateli z Chin, żeby się dziadostwo nie rozprzestrzeniało. Hej moderator z wrocławia.! Na to już nie reagujesz? Czysty rasizm.;( Przeczytał i napisał odpowiedź zanim jeszcze zrozumiał co przeczytał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fordson Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 co by przypomnieć , o czym piszemy w ty wątku: w czwartek przyjechał właściciel , firmy gdzie pracuję i ogłosił że zamyka firmę do odwołania . . . popłakałem się jak małe dziecko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 3 godziny temu, fordson napisał: co by przypomnieć , o czym piszemy w ty wątku: w czwartek przyjechał właściciel , firmy gdzie pracuję i ogłosił że zamyka firmę do odwołania . . . popłakałem się jak małe dziecko Z radosci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 6 minut temu, jarek996 napisał: Z radosci ? A jak pracuje w gorzelni? Trochę poważniej. Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego w kościele morze siedzieć obok siebie 50 osób a w małej kawiarence nikt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 9 minut temu, maxiiii napisał: A jak pracuje w gorzelni? Trochę poważniej. Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego w kościele morze siedzieć obok siebie 50 osób a w małej kawiarence nikt? bo nad morzem może siedzieć więcej niż 50 osób... a co do kościołów to nie wypowiadam się bo to sprawa indywidualna kazdego z nas 15 godzin temu, Paweł Praus napisał: Proporcja mi pasuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Czas na kalkulator. Czy trzeba bać się koronowirusa? Na podstawie danych PZH i WHO obliczyłem ilość zgonów spowodowanych grypą. Przy danych WHO śmiertelność przy grypie wynosi ok 0.1%. W 2019 wynosiła ok 2774. W europie śmiertelność przy wirusie koranawirus wynosi ok 4%. Jeżeli ten wirus stałby się tak powszechny jak grypa śmiertelność w Polsce była by na poziomie 110 960 rocznie. Czy to dużo czy mało każdy powinien wyciągnąć swoje wnioski. Dane zaczerpnięte ze strony http://wwwold.pzh.gov.pl/oldpage/epimeld/grypa/index.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 49 minut temu, maxiiii napisał: Trochę poważniej. Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego w kościele morze siedzieć obok siebie 50 osób a w małej kawiarence nikt? To jest tzw "logika rozmyta".... przez wodę święconą... A tak poważnie, to jak można dopuścić by jakiś tam wirus pozbawiał "siłę przewodnią" tacowego" ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 38 minut temu, d9Jacek napisał: bo nad morzem może siedzieć więcej niż 50 osób... a co do kościołów to nie wypowiadam się bo to sprawa indywidualna kazdego z nas juz to napisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjk11 Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 23 minuty temu, RomanJ4 napisał: To jest tzw "logika rozmyta".... przez wodę święconą Masz nakaz chodzenia do koscioła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 32 minuty temu, RomanJ4 napisał: przez wodę święconą... W stężeniu co najmniej 70% :0 8 minut temu, pjk11 napisał: Masz nakaz chodzenia do koscioła? Ci co chodzą to w większości starsi ludzie a ci są bardziej narażeni od innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi