grzegor Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 11 minut temu, Marek_Spy napisał: ...matematyka jest... Wszyscy trochę szukamy na goglach. To nie takie złe czasem. Ja wiem czytałem o tym...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Godzinę temu, Marek_Spy napisał: Patryk to typowy przedstawiciel homo googlensis w dyskusji wkleja linki do wszystkiego I co w tym złego, że mam źródła? Cytat wątpi w to co nie jest jednoznacznie opisane w internecie i jest sprzeczne z jego przekonaniami, Nie, je ogólnie wątpię we wszystko, że swoimi przekonaniami włącznie (bo przekonania są bezwartościowe). Takie coś nazywa się sceptycyzmem: https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Sceptycyzm Poza tym dokonujesz tu pięknej projekcji psychologicznej, zarzucając mi coś co sam robisz. Tzn. Czytasz strony spiskowe i tylko w to wierzysz, gdzie odrzucasz konkretne dowody na inne rzeczy, bo teorie spiskowe brzmią Ci dobrze i intuicyjnie. To nie jest racjonalne podejście, to właśnie wiara niczym w religie Cytat nauka to dla niego religia Nie, to tak nie działa. I to z bardzo prostego powodu - nauka dostarcza dowodów na własne działanie i jest weryfikowalna. Każda praca naukowa ma metodykę, która pozwala badanie powtórzyć, bez tego nie jest dopuszczana do publikacji. Dla odmiany - religia nie dostarcza żadnych dowodów, które są weryfikowalne, a jedynie każe wierzyć. Więc nie, w naukę się nie wierzy, nauka dostarcza dowodów. Jeśli nauka coś każe to sprawdzać. W kółko, do znudzenia i bez przerwy. Cytat a osoby z tytułami naukowymi to wyrocznia Nie, wielokrotnie pisałem o tym, że nie obchodzą mnie opinie pojedynczych naukowców. Pisałem, że obchodzi mnie jedynie konsensus naukowy. Cytat a wiesz Partyku że matematyka jest rasistowska ? Nie, matematyka to system logiczno-formalny nie może być rasistowski... Problem jest jeden. Zarzucasz mi korzystanie z internetu (gdzie internet jest jedynie sposobem komunikacji, w takich kwestiach bazuje na pracach publikowanych w pismach naukowych), a tymczasem sam karmisz swój mózg pierdołami że stron spiskowych. Więc jak już mówiłem wiele razy - nie masz pojęcia o czym mówisz. A innym polecam: https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Metoda_naukowa https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Recenzja_naukowa Pozwala to lepiej zrozumieć jak działają pracę naukowe Cytat 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Niektórzy tak uważają: https://niezalezna.pl/345523-lewicowa-profesor-twierdzi-ze-matematyka-jest-rasistowska-nauczyciele-musza-bycswiadomi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 25 minut temu, grzegor napisał: Niektórzy tak uważają: https://niezalezna.pl/345523-lewicowa-profesor-twierdzi-ze-matematyka-jest-rasistowska-nauczyciele-musza-bycswiadomi E szkoda czasu... Szkoda mi czasu zarówno na analizowanie teksu niezależnej, jak i na analizowanie wypowiedzi pani profesor, oba źródła tak samo mnie obchodzą. Nie mam ochoty na zabawy w postmodernizm dziś. Ktoś sobie może takie rzeczy twierdzić, konsensusem to nigdzie nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Wirus z nietoperza, czy probówki, ale nikomu nie przeszkadza to zrobić świetnego interesu i zaprowadzeniu globalnego komunizmu. Polecam uwadze wypowiedzi ze Światowego Forum Ekonomicznego https://chnnews.pl/europa/item/4616-globalne-elity-o-nadchodzacym-wielkim-resecie.html?fbclid=IwAR1Vb4hU97jSbM70nCIOwHl2E8b0U64RvjQpBRr7gicx2Ci2S8IUcY8GSYs 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Czyli mówisz, że globalne elity chcą stworzyć bezklasowe i pozbawione hierarchia społeczeństwo, tak aby już nie były globalnymi elitami? Cool story bro' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 No nie przecież to teoria spiskowa a zatem ., Patryk jesteś niereformowalny i nie czytam żadnych podejrzanych stron jedynie te słuszne i poprawne polityczne Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Teraz, Marek_Spy napisał: No nie przecież to teoria spiskowa a zatem ., Patryk jesteś niereformowalny i nie czytam żadnych podejrzanych stron jedynie te słuszne i poprawne polityczne Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka I znów się nie odnosisz do tego co piszę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Czyżby moje wypowiedzi były za trudne ?Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 15 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Mówią o trzeciej fali. "Nasza przyszłość we fiolce" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 no dobra, stan na 14 grudnia.....zobaczymy co dalej https://www.statnews.com/2020/12/14/a-guide-to-who-can-safely-get-the-pfizer-biontech-covid-19-vaccine/?fbclid=IwAR30iUmlcfPWeqzNhEwmDGL0YJs75Hj8dHP4Sz9CGhSE1utIawJRAQq4cMY 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 38 minut temu, Marek_Spy napisał: Czyżby moje wypowiedzi były za trudne ? Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Nie, są po prostu pozbawione treści. Albo nie odpisuj, albo odpisz tak żeby to miało związek z tym do czego się odnosisz, funkcja cytowania przy tym bardzo pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Czyli nie rozumiesz optymistyczny ten artykuł no ale jaki ma być jak trzeba cały świat zaszczepić Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 2 godziny temu, Marek_Spy napisał: Czyżby moje wypowiedzi były za trudne ? Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Mam nieodparte wrażenie, że jest dokładnie odwrotnie, że wypowiedzi Patryka są za trudne dla Ciebie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 A ja uważam że też dla ciebie za trudne kuloziemco oświecony z jasnogroduWysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 14 minut temu, Marek_Spy napisał: A ja uważam że też dla ciebie za trudne kuloziemco oświecony z jasnogrodu Akurat z Wieskiem , to mozemy spobie sprawdzic JAK jest z ta ziemia Marek . Wiesiek mieszka w Szczecinie , ja w Malmö . Moze mi pomachac mocna latarka za godzine ( powiedzmy 19.00 ) i Ci powiemy czy widzialem swiatlo , czy nie ? Wiesiu ; masz cos mocnego , naladowanego w domu ? Pasuje o 19.00 ? Nie wiem gdzie mieszkasz w Szczecinie , ale machaj lekko na lewo od Swinoujscia . Zadzwonie o 18:59 do kochanki w Kopenhadze , ona tez Cie powinna widziec . Pozniej opiszemy Markowi eksperyment . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 no dobra, stan na 15 grudnia.....zobaczymy co dalej.....wiadomośc raczej sensacyjna.......... https://wpolityce.pl/polityka/530998-mz-zapowiedzialo-badanie-kliniczne-amantadyny-wreszcie 4 godziny temu, Marek_Spy napisał: Czyżby moje wypowiedzi były za trudne ? nie, ale czasami nie mozna zastosowac " wyszukaj w Google " i stąd potencjalny problem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 1 godzinę temu, Marek_Spy napisał: A ja uważam że też dla ciebie za trudne kuloziemco oświecony z jasnogrodu Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Jeszcze raz personalnie się odezwiesz w ten sposób do kogokolwiek to stracisz prawo do pisania na tym forum na długi czas. Nie potrafisz merytorycznie odpowiedzieć to zamilcz albo dwa razy się zastanów zanim odpowiesz. 80% twoich odpowiedzi jest nie na temat. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Cytat Godzinę temu, d9Jacek napisał: nie, ale czasami nie mozna zastosowac " wyszukaj w Google " i stąd potencjalny problem Echa Jacuś, Jacuś... Po pierwsze - wszystko co mówił Marek jest do znalezienia w Google i to dosłownie od ręki, każdy jeden wątek spiskowy jest do znalezienia bardzo, bardzo szybko. Na tyle, że część źródeł znałem zanim nawet się przyznał skąd bierze (bo mam jakąś taką masochistyczną tendencję do czytywanie stron spiskowców. Uznaj, że to mój odpowiednik alkoholu) Po drugie - Hipotetycznie załóżmy, że masz rację., to co z tego? Co zmienia fakt,że bieżącą wiedzę znajduję w badaniach naukowych z użyciem Google'a? Może pochwalisz się skąd Ty bierzesz wiedzę i jak ją weryfikujesz Po trzecie - Jakie to ma wszystko znaczenia, jak nie udało Ci się wykazać błędu w moim rozumowaniu (a jeśli udało to śmiało zacytuj, ładnie się do tego przyznam)? Po czwarte - póki co ładnie pokazałeś, że jak się Ciebie przyciśnie to zaczynasz uciekać w obelgi. Twoje: Cytat czy Ty jesteś głupi czy o drogę pytasz ???? Jest dla mnie piękne niczym wyznanie kochanki prosto do ucha po upojnej nocy. Może pełne nie tych samych uczuć, ale równie intensywnych - pełne desperacji i przerażenia, bo nie została już żadna droga ucieczki Więc wracając znów - odnoś się Jacuś do argumentów, a nie do tego gdzie znajduje prace naukowe, bo do nikąd to nie prowadzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 15 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 55 minut temu, d9Jacek napisał: https://wpolityce.pl/polityka/530998-mz-zapowiedzialo-badanie-kliniczne-amantadyny-wreszcie Cytat z powyższego: "Opinię kolejnego kierownika kliniki chorób zakaźnych również negatywną przekazał mi lekarz anestezjolog z tego ośrodka: „mamy ustalone leczenie przeciwwirusowe, nic nie będziemy zmieniać”". I to jest niestety typowe podejście 99% lekarzy i nie tylko. Mamy ustalone leczenie i nieważne, że mało skuteczne. Ważne, że w razie czego nikt się nie przyczepi, bo wszystko odbyło się zgodnie z procedurami. Oczywiście przyczyn takiej sytuacji jest wiele. Swoją drogą to pewnie zanim skończą się badania kliniczne to już i tak zapomnimy o koronawirusie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi