RomanJ4 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 na ich samodzielny wypiek moga sobie pozwolic raczej ludzie zwiazani zawodowo z wlasnym domem, Wcale nie, wątpię by większość piszących w tym temacie zawodowo związana była z domem, To takie samo zajęcie jak modelarstwo - potrzebuje tylko trochę wolnego czasu, chęci, i... odwagi... bo przecież to żadna "czarna magią" jak się na początku może komu wydawać... W dodatku jeszcze dzisiaj, kiedy z nabyciem adekwatnej wiedzy i środków nie ma żadnych problemów... No jasne, że w hotelu byłoby trudno chleb upiec, ale już w wynajętej kwaterze (byle by z jakim piekarnikiem).... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Faktycznie, mimo, że nie tak dużym, ale jednak jakimś wolnym czasem do takiego pieczenia dysponować trzeba, a jak człowiek padnięty to o czym innym marzy... Ja jednak Was namawiam jeśli tylko będziecie mieli trochę swobodnego czasu i sił na spróbowanie tego z ostatniego mojego przepisu, Roboty naprawdę nie aż tak dużo, receptura nie jest jakaś krytyczna żeby miał nie wyjść(w razie czego służę radą), a smak.... cóż, myślę, że jak raz spróbujecie to i Wam się spodoba... Trzymam kciuki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Czyli prawdziwy Człowiek Renesansu, gratuluję ! Każde hobby czy zamiłowanie jakie by nie było (chyba, że do rzeczy kompletnie nagannych ) godne jest podziwu i jego autorowi należy się uznanie. Przynajmniej ja tak uważam, i chyba nie będę całkiem odosobniony w tej kwestii... P.S. A temu młodemu człowiekowi gratuluję odwagi podjęcia trudnej decyzji o drodze nie na skróty (jak niestety robi wielu młodych dzisiaj ) i trzymam za niego kciuki ! Szacunek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Ja jeszcze chlebów nie wypiekam ani nie wędzę (w tym roku mam zamiar wędzarenkę uruchomić). Za to drugi raz w wątku pochwale się sushi Zakochałem się w tym żarciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 W życiu bym chyba tego nie ruszył ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 ... Za to drugi raz w wątku pochwale się sushi Zakochałem się w tym żarciu. Ja tez, juz bardzo dawno temu. Wkrotce lecimy z zona na wakacje na Tasmania. A tam "owoce morza" - ryby, krewetki, osmiornice, calamari etc to podstawa! No i czerwone wino. Wiem, wiem kiedys sie mowilo, ze do ryb tylko biale wino ale teraz sie zmienilo, jak kto lubi . W życiu bym chyba tego nie ruszył ... A moze sprobuj, najgorzej to pierwszy raz .. Podstawa oczywiscie jest aby ryby byly swieze, szczegolnie jesli sa surowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Wkrotce lecimy z zona na wakacje na Tasmania. A tam "owoce morza" - ryby, krewetki, osmiornice, calamari etc to podstawa! No i czerwone wino. Zazdraszczam straszliwie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Ja raczej tez nie, ale nie ze wzgledu na sama potrawe. I wlasnie w tym rzecz - surowa, swieza, smaczna, ale wymietolona paluchami ryba wedruje potem do ust innych ludzi. Mnie sie robi nieswojo, jak to na zdjeciu, w powiekszeniu widze. Na cos takiego mam zbyt bujna wyobraznie. Inna sprawa, ze na zdjeciach potraw nie powinno sie pokazywac paluchow "kucharza" w ogromnym powiekszeniu. Chyba, ze ten ostatni pomyslal o nalozeniu rekawiczek jendorazowych. W przypadku przygotowania potraw, ktore trafiaja potem w taki czy inny sposob do wysokiej temperatury, rzecz ma sie zupelnie inaczej. Ale przy sushi? Wiem, ze sushi tradycyjnie je sie przede wszystkim palcami. Ale wowczas to moje palce i wiem, ze je porzadnie umylem przed jedzeniem. A co nimi robil "kucharz" zanim chwycil rybe, tego nigdy nie bede wiedzial. Moze przedtem poprawil sobie wlosy, a moze go gdzies zaswedzialo i musial sie podrapac... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 A co nimi robil "kucharz" zanim chwycil rybe, tego nigdy nie bede wiedzial. Moze przedtem poprawil sobie wlosy, a moze go gdzies zaswedzialo i musial sie podrapac... Obawiam się, że gdybyś pod takim kątem brał pod uwagę i inne produkty to umarłbyś z głodu... Kelner do gościa restauracji: - "Jak smakuje Panu nasza grochówka?" - Na co gość z przekąsem: - "Ee, no d... nie urywa..! " - Kelner: - " Cierpliwości.." - :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Zwłaszcza wędzenie na zimno tak zabija paciorkowce jak nie wiem co. Mycie wędlin w detergentach żeby przedłużyć im przydatność i sprzedać i tego typu procedery to są już OK ale jak kucharz, który jest badany praktycznie raz w miesiącu a do tego robi to w rękawiczkach to już jest nie halo. Cóż .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Z tym badaniem kucharza raz w miesiącu czy kwartale to chyba przesada... Mam kucharza w rodzinie, w restauracji ***** + Michelin i nie badają (w GB). Fakt , że sushi nie podają . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 większość osób nie myje rąk po skorzystaniu z toalety publicznej, wielu lekarzy nie dezynfekuje rąk przy wchodzeniu I wychodzeniu z sali intensywnej terapii (ciężkie przypadki pacjentów i po operacjach) a Wy się dziwicie, że kucharze nie chcą sobie niszczyć skóry mydłem. Przykre, tragiczne ale prawdziwe niestety. Z zazdrością oglądam filmiki stree food z Japoni, gdzie ulicznik kucharze noszą maseczki na twarzy itp. Sushi w własnym wykonaniu popieram. Jeżeli ma byc podane komuś spoza rodziny to tylko łapkami po umyciu mydełkiem antybakteryjnym a najlepiej dezynfekcja spirytusikiem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Maseczka to jest akurat anty smogowa a nie przeciw bakteryjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Popatrz na YT na Japonie w 4 5 albo wcześniej. Też nosili maseczki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi