Jerzy_R Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 http://svsm.org/gallery/slideshow.php?set_albumName=ne1
Jerzy_R Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 Przykręcił w ten sposób aby: a) przymierzyć b) nie zgubić c) wszystkie inne 1
RobRoy Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 Czy to jeszcze model ? ... to raczej pół-samolot ?
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 24 Listopada 2021 pazurki do przymiarki przykręca się łatwiej niż nakrętki samohamowne ? 6
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 9 Grudnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 9 Grudnia 2021 robota nie posuwa się do przodu za bardzo ze względu na brak materiału czekam na kolejną porcję sklejki skleiłem częściowo ster kierunku brakują jeszcze wzmocnienia pod dźwignie i zastrzały do tego dochodzą jeszcze kieszenie kompletuje powoli wyposażenie czekam na zamówione kolektory wydechowe JMB i kółko ogonowe z zastrzałami skrzydeł z Hangar 9 a te fanty są już na miejscu ? 5
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 25 Grudnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 25 Grudnia 2021 kolejna porcja dotarła przed świętami 4 1
enter1978 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Gdzie kupowałeś to tylne podwozie? Bo wygląda zabójczo, a jak wiesz zjadłem w tym roku trzy takie golenie , a to twoje wygląda na nie do zdarcia.
cyrax_ojz Opublikowano 25 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2021 11 minut temu, enter1978 napisał: Gdzie kupowałeś to tylne podwozie? Bo wygląda zabójczo, a jak wiesz zjadłem w tym roku trzy takie golenie , a to twoje wygląda na nie do zdarcia. https://www.scorpio-polska.pl/katalog/hangar-9/hangar-9-podwozie-ogonowe-carbon-cub-fx-3-100-200cc-p64977.html
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 16 Lutego 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 16 Lutego 2022 jeszcze chwila i już te wieczory nie będą zimowe ? postępy nie wielkie wzmocnienia pod kierunek z wysokością spód kadłuba zmiany w otworach pod serwa wysokości i serwo kierunku też wymagało korekty wysokości wzmocnienia pod pazurki i można podwozie przykręcać rzeźba w półce pod powerboxa i pakiety oraz zawiasy drzwi teraz pora na ster wysokości 9
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 19 Lutego 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 19 Lutego 2022 połowa drzwi do pełni szczęścia brakuje tylko wkrętów stożkowych pożyczyłem zaciskarke do konektorów i efekt mi się bardzo podoba 10 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 27 Lutego 2022 w końcu dotarły zamówione w JMB kolektory od listopada się zeszło pasują prawie idealnie 6
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 6 Marca 2022 okienka kilka ich jest a taki jest efekt świeża dostawa foli 6
Andrzej Klos Opublikowano 6 Marca 2022 Opublikowano 6 Marca 2022 Mam nadzieje, ze wiesz o tym, ze sktrzydlo Piper Cub potrzebuje troche zwichrzenia.
jb Opublikowano 8 Marca 2022 Opublikowano 8 Marca 2022 potwierdzam ma wyrazny W dniu 6.03.2022 o 21:35, Andrzej Klos napisał: Mam nadzieje, ze wiesz o tym, ze sktrzydlo Piper Cub potrzebuje troche zwichrzenia. Potwierdzam ma wyrażny.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 15 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 15 Marca 2022 W dniu 6.03.2022 o 21:35, Andrzej Klos napisał: Mam nadzieje, ze wiesz o tym, ze sktrzydlo Piper Cub potrzebuje troche zwichrzenia. raczej nie planuje tego typu rzeczy a do rozrysowania skrzydeł jeszcze nawet nie podchodziłem na planach z których korzystam nic o zwichrzeniu nie ma Piper_Cub_Svenson_oz6597.pdf Piper_Cub_140in_Nelitz_oz7870.pdf do tego ze zdjęć modelu w skali 40% z którego też podbieram rozwiązania nie widać żeby skrzydło było zwichrzone klamot znacznej wielkości więc zakładam że było by coś widać z postępów nieco pogrzebałem przy stateczniku poziomym 5
Andrzej Klos Opublikowano 15 Marca 2022 Opublikowano 15 Marca 2022 45 minut temu, cyrax_ojz napisał: raczej nie planuje tego typu rzeczy a do rozrysowania skrzydeł jeszcze nawet nie podchodziłem na planach z których korzystam nic o zwichrzeniu nie ma do tego ze zdjęć modelu w skali 40% z którego też podbieram rozwiązania nie widać żeby skrzydło było zwichrzone klamot znacznej wielkości więc zakładam że było by coś widać z postępów nieco pogrzebałem przy stateczniku poziomym Byla juz o tym kiedys dyskusja przy okazji wodnosamolotu. Prawdziwy Piper ma zwichrzenie, tak jak pokazano na planach Z. Luranc a takze omawiane jest tutaj: https://www.supercub.org/forum/showthread.php?36711-Wing-Washout-from-where Jest to tez czesto omawiane na modelarskich stronach. Moj syn zrobil Piper z zestawu i tez nie bylo zwichrzenia. Namowilem go aby zastosowal, a teraz ma jedyny w okolicy Piper Cub, ktory nie przepada w zakrecie. To, ze ktos nie zrobil/zapomnial/(nie zrozumial) zwichrzenia to nie znaczy, ze jest to prawidlowo. Ale to jest Twoj model i zrobisz jak uwazasz. ? 1
mirolek Opublikowano 16 Marca 2022 Opublikowano 16 Marca 2022 Andrzej ma rację, skręć skrzydło. Latałem Piperem bez zwichrzenia i latam Kingfisher-em (hydroplan który ma skrzydło Piper-a) i potwierdzam - zwichrzenie geometryczne bardzo w tym skrzydle pomaga. ms
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 31 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 31 Marca 2022 W dniu 29.03.2022 o 22:01, jb napisał: czy coś się ruszyło w temacie Piperka?? raczej przestój oszlifowane + wklejone zawiasy można foliować drzwi gotowe i okna wklejone 10
Rekomendowane odpowiedzi