Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 10 Kwietnia 2022 pogoda dzisiaj nie rozpieszcza to oklejam stateczniki staram się to zrobić bez nadmiernego nacinania foli w zakrętach i wychodzi to mniej więcej tak obcięcie naddatków w momencie kiedy folia jest tylko z jednej strony banalna jak już mam ster pokryty z jednej strony trzeba trochę pokombinować pomagałem sobie takim instrumentem 13 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 22 Kwietnia 2022 w kilku miejscach nastąpiła zmiana koncepcji mocowanie statecznika w tej chwili wygląda tak przejście skrzydła w kadłub dostało trochę więcej balsy teraz można rozpocząć rzeźbę w stateczniku pionowym finalna warstwa na podłużnicach którą musiałem dodać po pokryciu przodu balsą postanowiłem jeszcze dodać żywicy z mikrobalonem nie musi być super estetycznie bo będzie przykryte balsą 10
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 16 Maja 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 16 Maja 2022 jak na razie pogoda do latania dopisuje tak że postęp mierny ? taśma szklana z żywicą wleciała na domek 9
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 26 Maja 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 Maja 2022 czas leci a postępów większych nie ma ? minimalnie trzeba było poprawić kolektory dle120 ma nieco większy rozstaw śrub niż dla112 przydał się do tego stary cylinder wklejam dźwignie w kierunek dokończyłem kierunek i można zabrać się za linki mają nieco ponad 160cm więc w kadłub wstawiłem rurki z bodwena wyjście bodwena z kadłuba będzie jeszcze wzmocnione balsą 7
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 3 Czerwca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 Czerwca 2022 silnik przepalony po dłuższym leżakowaniu wklejone mocowania tłumików miejsca odliczone na styk ? z racji tego że komora tłumików jest zaprojektowana dość szczelnie to trzeba było zrobić wywietrzniki miałem to zabudować balsą ale łatwiej było wstawić 2 rurki z laminatu teraz trzeba dorobić jakieś kratki wentylacyjne 7
robert.pilot Opublikowano 4 Czerwca 2022 Opublikowano 4 Czerwca 2022 11 godzin temu, cyrax_ojz napisał: wklejone mocowania tłumików miejsca odliczone na styk ? Jakim klejem robisz wypełnienia? Ładnie to wychodzi... 1
cyrax_ojz Opublikowano 4 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2022 Godzinę temu, robert.pilot napisał: Jakim klejem robisz wypełnienia? Ładnie to wychodzi... żywica z mikrobalonem robię żywice z pędzla smaruje zakamarki żeby ładnie wpiła potem dodaje do reszty mikrobalonu do momentu aż nie będzie spływać i faza z palca 3
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 14 Czerwca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 14 Czerwca 2022 amortyzatory tłumików i przedłużacze do serw już na miejscu więc zaczynam oklejać kadłub 10 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 19 Czerwca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 19 Czerwca 2022 silnik z tłumikami już chyba ostatni raz przykręcam ogranicznik jak by coś miało się ześlizgnąć z kolektorów podwozie zmieni kolor dopiero po oblocie 7
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 26 Czerwca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 Czerwca 2022 zestawiłem klamota na podłogę i wygląda to tak dla skali szafki kuchenne w tle chwila samozachwytu i można wracać do montowania reszty ? kable satelit powerboxa trzeba było wymienić na dłuższe 14
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 6 Lipca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 6 Lipca 2022 na świeżym powietrzu wygląda tak ? finalizuje kadłub trzeba było przedłużacze do sterów wysokości puścić w osłonkach ale teraz już nie będę cudować zbiornik i kable już ułożone szyby wklejone czekam aż wyschną z drzwiami pora myśleć o skrzydłach 14
model Opublikowano 8 Lipca 2022 Opublikowano 8 Lipca 2022 Masakra, świetnie to wygląda? A ja się zastanawiam czy wicherek 50 nie będzie zbyt wielki ? 1
Eugeniusz Opublikowano 10 Lipca 2022 Opublikowano 10 Lipca 2022 Piękna robota- szczególnie zwróciło moją uwagę precyzyjne położenie wyposażenia - przewody itp. Wzór do naśladowania Gratulacje.
CrazyTomas Opublikowano 10 Lipca 2022 Opublikowano 10 Lipca 2022 Jak się ogląda takie wątki powstaje pytanie, co jest lepsze: budowanie czy latanie. W zasadzie jak mawiał pewien Dziadek jedno nie przeszkadza drugiemu. Chapeau bas! 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 26 Lipca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 Lipca 2022 owocny wyjazd do Tomka udało się zrobić naklejki wyfrezować aluminiowe elementy do mocowania linek na ogonie i wyciąć pulpit ? 8 1
jb Opublikowano 26 Lipca 2022 Opublikowano 26 Lipca 2022 Ładna modelarska robota ?? pierwszy kit leci do mnie ?
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 28 Sierpnia 2022 W dniu 26.07.2022 o 19:52, Hotpoint napisał: Tomek swojego Pipera już wyciął? dopiero jak mój poleci z postępów to jakiś czas temu potrzebowałem zrobić prototypowy odcinek lotki bo wirtualny mi nie podszedł a po zrobieniu tego można było od razu kilka korekt nanieść i w końcu trafił się wolny czas na wyjazd żeby wyciąć skrzydła 12
Pablo_433 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Czekamy na konstrukcje skrzydel
Rekomendowane odpowiedzi