kesto Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Gratuluję ukończenia modelu, zwłaszcza, że udało się wyważyć "jedenastkę" bez ołowiu, co samo w sobie jest sztuką. Zastanawia mnie jednak kolor modelu. Nie wiem, czy jest to wina aparatu, oświetlenia czy jakiegoś innego czynnika, ale jak dla mnie to jest on szary, a powinien być bardziej oliwkowy (polskie khaki) - tak jak Darka. Model jest naprawdę imponujący, więc raczej bym był za przemalowaniem go przed pierwszym oblotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 przemalowaniem go przed pierwszym oblotem Może lepiej jednak po ..... :rotfl: Tak bardziej serio to podejrzewam, że przekłamuje zdjęcie i nie ma co kominować tylko zebrać się w sobie i w górę. Czekam na wrażenia z pierwszego lotu. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Dziękuję za pochwały, wyrozumiałość i krytykę. Kolor rzeczywiście nie do końca jest trafiony ale i zdjęcie trochę przekłamało.W słabszym oświetleniu jest bardziej oliwkowy. W sumie mi to nie przeszkadza i na pewno nie zamierzam ponownie malować modelu. Oczywiście szanuję i podziwiam tych modelarzy co budują dokładne kopie prawdziwych samolotów, ja do takich nie należę. Ważne aby model dobrze latał. Pozdrawiam wszystkich, film z oblotu mam nadzieję w lipcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam 10 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Dlaczego nie w czerwcu? pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 ...tak, dla ścisłości: to nasze polskie khaki zalicza się do farb brązowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 5 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Witam,trochę długo kazałem czekać na oblot ale tak czasem w życiu bywa,że nie wszystko idzie zgodnie z planem. Oblot nastąpił wczoraj i jak na pierwszy lot poszło całkiem dobrze. Model pięknie wystartował, nie wymagał trymowania. SC wyliczone prawidłowo. Trzeba się tylko przyzwyczaić do kształtu modelu a zwłaszcza do wiszącego pod skrzydłami kadłuba bo w pierwszej chwili odniosłem wrażenie, że model leci dziobem w dół. Niebawem następne loty. Film z oblotu wyszedł jak wyszedł, ale jest jedyny niepowtarzalny, następne mam nadzieję niebawem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Pogratulować oblotu. Model piękny, tylko czepnę się jednego - nie godzi się posyłać go w niebo jak jakiegoś Latającego Holendra nie przymierzając - Jedenastka musi mieć pilota, ze względu na taką, a nie inną kabinę w powietrzu na pusto wygląda cokolwiek dziwnie. Poza tym klasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Model pięknie wystartował, nie wymagał trymowania. SC wyliczone prawidłowo. Sam jestem odrobinę zaskoczony tak trafnymi założeniami. Na razie do poprawki jest kilka drobnych detali. Pewnie jeszcze coś wyjdzie w kolejnych lotach.Oblot się udał, więc i dalsze prace projektowe ruszyły z kopyta. Pozostaje tylko jeszcze problem kto zbuduje drugi (finalny) prototyp? Mam nadzieję, że Leszek da się namówić na drugą jedenastkę, choć na razie zapiera się rękami i nogami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHBO Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 To jak z tym kitem? Będzie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 To jak z tym kitem? Będzie coś? No właśnie: "co z tym kitem?" - to pytanie dręczy także mnie a na poważnie, to myślę, że zestaw znajdzie chętnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin82at Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 To jak z tym kitem? Będzie coś? No właśnie: "co z tym kitem?" - to pytanie dręczy także mnie a na poważnie, to myślę, że zestaw znajdzie chętnych. Ja bym terz natychmiast wziol taki zestaw. Pozdrawienia z Austrii Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati19614 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 "Płat Polski" Jak to pięknie brzmi.... 8) Piękny model ,podoba mi się Pozdrawiam :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Teraz ja odgrzewam kotleta - będzie kit ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 nie zybysmy byli natretni czy cos ale bedzie ten kit? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Ja też mam amatora na jeden zestaw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris62 Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Również chętnie nabyłbym taki KIT. A gdyby tak utworzyć listę zainteresowanych,być może to by zachęciło konstruktora do kontynuacji projektu?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 11 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Również chętnie nabyłbym taki KIT. A gdyby tak utworzyć listę zainteresowanych,być może to by zachęciło konstruktora do kontynuacji projektu?! Świetny pomysł, popieram gorąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris62 Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Panie Leszku! Słowo się rzekło...... NR 1 - Kris62 Oczywiście jako pomysłodawca Społecznej Listy uzurpuję sobie prawo do odbioru egzemplarza seryjnego nr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Ja też poproszę nr 2 - Viper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Witam, Czy coś ruszyło w temacie mozliwości nabycia zestawu KIT ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi